به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، منوچهر منطقی، با بیان این مطلب به موضوع جایگزینی واردات خودرو به عنوان راهبرد تنظیم خودروسازان اشاره و تاکید کرد: البته استراتژی واردات نیز باید به انتقال فنآوری و عرضه محصول جدید و دانش بنیان در صنعت خودرو کشور منجر شود.
وی اضافه کرد: چنانچه با استراتژی واردات تنها به دنبال مونتاژ خودرو باشیم صرفا 20 درصد ارزش افزوده برای کشور ایجاد خواهد شد در حالی که اگر واردات خودرو منجر به انتقال فن آوری و عرضه محصول جدید شود بیش از 70 تا 80 درصد ارزش افزوده در این صنعت ایجاد می شود.
منطقی همچنین رویکرد وزارت صمت در طراحی پلت فرم های جدید در صنعت خودرو را تغییر زمین بازی و حرکت به سمت ارزش افزوده بیشتر و اشتغال دانش بنیان اعلام کرد و گفت: به هر میزان ارزش افزوده در صنعت خودرو بیشتر شود رشد و تولید صنعتی در کشور افزایش خواهید یافت.
افق پیش روی وزارت صمت در عرضه خودروهای آینده
معاون وزیر صمت در ادامه به موضوع فناوری های جدید و ترسیم افق پیش رو وزارت صمت در عرضه خودروهای آینده پرداخت و با تاکید به آمادگی برای تولید و مشارکت برخی شرکتها در حوزه برقی سازی اظهار داشت: عرضه اتوبوس برقی با همکاری صنایع دفاع و 10 شرکت دانش بنیان و عرضه اتوبوس برقی شتاب با همکاری مشترک یک خودروساز بخش خصوصی و مپنا، عرضه خودرو تارا و شاهین با قوای محرکه برقی و در نهایت عرضه خودروهای اقتصادی برقی از پروژه های پیش رو در بخش فنآوری جدید و افق ترسیمی در برقی سازی محصولات است.
راهبرد شرکای خارجی برای حضور مجدد در بازار خودرو ایران
منطقی همچنین به احتمال احیای برجام و حضور مجدد شرکای خارجی خودروسازان پرداخت و با تاکید بر اینکه نمی توان توانمندیهای ایجاد شده در همکاریهای مشترک قبلی را نادیده گرفت، تصریح کرد : البته برای حضور مجدد در بازار ایران تمام شرکایی که در گذشته با خودروسازان مشارکت هایی را داشتند درخواست هایی را مطرح و تعدادی از آنها نیز راهبردهای بلند مدتی را ارائه کردند. بنابراین، در صورت اجرایی شدن برجام بهطور قطع از توانمندی و همکاری خارجی ها استفاده خواهیم کرد.
وی تاکید کرد : در صورتی که برجام به نتیجه برسد، مسلما مسیر توسعه صنعت خودروسازی کشورمان کوتاهتر میشود.
خبرنگار: زهرا حریری
نظر شما