به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، سراتو یکی از محبوب ترین مدل خودروهای کیا محسوب می شود. کیا سراتو در سال های 2004 تا حالا چندین بار توسط شرکت کره ای بازطراحی شده است و خودروهای زیادی هستند که با تمام امکانات و موارد ایمنی در حد سراتو اما با قیمتی بسیار بالا با آن رقابت می کنند.
بیشتر بخوانید: مقایسه ماشین رنو سیمبل و کیا سراتو
کیا سراتو در سال 2004 به عنوان یک سدان کوچک ارزان قیمت الهام گرفته از هیوندای النترا برای مقابله با تویوتا کرولا به بازار عرضه شد. این خودرو عمدتاً با قیمت پایین فروخته میشد تا اینکه در سال 2013، کیا با تمرکز مجدد بر طراحی، فضا، سیستم صوتی و تصویری و همینطور ایمنی خودرو تغییرات بزرگی را در نحوه ساخت و بازاریابی خودروهای خود ایجاد کرد که البته همه ی اینها در کیا سراتو مونتاژ سایپا انجام نشده است.
در ادامه با معرفی خودروی کیا سراتو ، به بررسی ویژگی های داخلی و ظاهری و فنی این خودرو می پردازیم و امکانات آن را مورد ارزیابی قرار می دهیم. همراه ما باشید.
نقد و بررسی کیا سراتو از نظر ظاهری
کیا سراتو صفت های ظاهری زیادی را از برادر بزرگتر و گرانتر خود کیا استینگر گرفته است. استحکام و اسپرت بودن این خودرو با طراحی داخلی جزء ویژگی هایی است که سبب شده تا کیا سراتو طرفداران زیادی داشته باشد و جزء آمار پرفروش های کشورهای مختلف باشد. علاوه بر این، کیا سراتو بخاطر داشتن ظاهر معقول و مناسب، ماشین ادارات، سازمان ها و حتی نیروی پلیس نیز هست. سپر جلو این خودرو دارای یک جلوپنجره باریک با چراغهای جلویی باریکی است که روی دماغهای پهن و قدرتمند این خودرو قرار میگیرند و جلوهای خاص و پرانرژی ایجاد میکند. کاپوت بلند است و کمی خط سقف شیب دارد، حال و هوای سرعتی بودن را به کیا سراتو می بخشد. استایل فست بک از کناره ها بهتر دیده می شود که به اسپرت بودن خودرو اضافه می کند.
در آخرین نسخه هم کیا سراتو مشخصات ظاهری نسخه قبلی خود را دارد. اما به احتمال زیاد در قسمت عقب سپر تغییرات کمی ایجاد شده است و گرافیک چراغ عقب LED جدید و برای تیپهای GT و GT-Line، نشان KIA بهروزشده باشد. اسپویلر روی صندوق عقب در نسخه های بازار داخلی کره نیز قرار داده شده و نسخه مونتاژ آن در ایران مشخص نیست تغییر کند یا نه. کیا همچنین طرحهای جدیدی با رینگهای آلیاژی ۱۶ و ۱۷ اینچی برای تیپهای LX و GT-Line خود بروزرسانی کرده است. از دیگر ویژگی های ظاهری کیا سراتو نیز دو چراغ مهشکن، چراغهای جلوی اسپرت باریک، چراغهای قرمز اسپرت در نمای عقب خودرو، آنتن سقفی قدیمی است.
انتخاب بهترین رنگ کیا سراتو در بین تنوع بالایی که خارج ایران با 8 رنگ دارد کار سختی است. اما در مونتاژ ایران اکثرا کیا سراتو با رنگ سفید، مشکی، طوسی و صدفی و در موارد نادر قرمز رنگ و آبی رنگ انتخاب می شوند.
نقد و بررسی کیا سراتو از نظر داخلی
این خودرو با نام کیا فورته نیز شناخته می شود و دارای 4530 طول، 1775 عرض و 1460 ارتفاع است. این ابعاد باعث می شود فضای بیشتری در داخل کابین و همچنین در صندوق عقب خودرو وجود داشته باشد. در واقع شما در این سدان 502 لیتر فضا دارید که یکی از بزرگ ترین ها در این کلاس است! نکته دیگری که شایان ذکر است سیستم Smart Trunk است که در EX عرضه می شود. این یک ویژگی است که احتمالاً در مدل های رده بالاتر رایج تر است. اساساً این ویژگی به شما این امکان را می دهد که اگر بار کاملی از کیسه های خرید همراه خود داشته باشید نگران جای پای خود نباشید. اگرچه داشبورد داخل ماشین کیا سراتو پلاستیکی و سخت است و همچنین صندلیهایی که برای سفرهای طولانی جادهای مناسب نیستند در این خودرو وجود دارد؛ با این حال، با چنین ترفندهایی کیا موفق می شود قیمت کیا سراتو را پایین نگه دارد و مشتری را نیز راضی کند.
مشخصات فنی خودرو کیا سراتو
اگرچه ظاهراً به وضوح سعی در تقلید از استینگر در طراحی این خودرو مشاهده می شود؛ اما در موتور و گیربکس کیا سراتو متاسفانه این تقلید دیده نمی شود. مصرف بنزین این خودرو در شهر 9 لیتر در 100 کیلومتر است و موتور آن دارای استاندارد یورو5 است. این موتور از نوع چند نقطه ای انژکتوری تنفس معمولی است و 112 کیلووات نیرو و 192 نیوتن متر گشتاور تولید می کند. این موارد در کیا سراتو وارداتی عواملی هستند که همچنان قیمت این خودرو را کمتر از دیگر خودروها نگه داشته اند. شتاب کیا سراتو، حدود 10 ثانیه و حداکثر سرعت آن نیز 190 کیلومتر بر ساعت است. از مشخصات گیربکس کیا سراتو سایپا نیز یک گیربکس دستی 6 سرعته و یک اتوماتیک با نیرو محرکه دیفرانسیل جلو است.
یکی از معایب کیا سراتو که رانندگان ممکن است با آن دست و پنجه نرم کنند و برای آنها غیر عادی جلوه کند صدای غرشی است که هنگام سبقت گرفتن در بزرگراه ها شاهد آن خواهند بود. این مورد مشکل اساسی نخواهد بود و سرویس خودرو از شدت چنین مشکلاتی کم خواهد کرد. همه موتورهای ساخته شده برای کیا سراتو دارای چهار سیلندر هستند، یا مشخصات 1.8 لیتری یا 2.0 لیتری دارند، اگرچه کوپه دارای گزینه 1.6 لیتری توربو نیز هست. مدل پایه دارای ظرفیت مخزن 52 لیتری است و از این نظر خودرو اقتصادی محسوب می شود. قیمت کیا سراتو در ایران از 430 میلیون تا 1.5 میلیارد تومان مورد معامله قرار می گیرد.
امکانات کیا سراتو وارداتی
یکی از مشخصات کیا سراتو وارداتی این است که وقتی وارد سراتو مدل های جدید شوید از شما با یک آهنگ زیبا استقبال میشود و هنگام خاموش کردن خودرو نیز همین اتفاق می افتد. البته خودرو دارای گزینه ای برای شخصی سازی دارد و می توانید آن را حذف کنید. این ویژگی برای این قرار داده شده تا احساس کنید که در خانه هستید، وظیفهای که فضای داخلی محافظهکار و تقریباً اسپرت این ماشین نمی تواند انجام دهد. از دیگر ویژگی ها، یک صفحه نمایش لمسی به روز شده است، سه ورودی USB و یک فرمان اسپرت با تمام کنترل های قابل تصور که در آن تعبیه کرده اند. هنگام دنده عقب، صدای استریو به طور خودکار کاهش پیدا می کند. همه چیز در سراتو یکپارچه و هوشمند به نظر می رسد.
در نسخه های جدید سراتو، از دریچه های شیک گرفته تا دکمه های تهویه مطبوع و اهرم دنده همه را با استفاده از مواد نرم و لطیف روی داشبورد و درها بهبود بخشیده اند. صندلیهای بهتر و پشتیبانیکنندهتر، کروز کنترل، 6 بلندگو و فرمان هیدرولیک مسبب راحتی بیشتر سرنشینان شده است. نوع Sport+ کیا سراتو حتی با دریچههای چرمی برای کسانی که واقعاً میخواهند از داشتن این خودرو لذت بیشتری ببرند ارائه میشود.
نتیجه
اگر به دنبال خودرویی هستید که سواری مناسبی داشته باشد، طیف وسیعی از آپشنها را داشته باشد، دارای ویژگیهای ایمنی و ظاهری باشد، هیچ راهی برای گذشتن از کیا سراتو جدید نخواهید داشت. این خودرو در ایران در دو نوع 1600 و 2000 با مخزن 52 لیتری با دو گیربکس اتومات و 6 دنده ای عرضه می شود. در داخل ممکن است همه را هیجان زده نکند، اما وقتی به سراغ نسخه اسپورت می روید، این مشکل به راحتی برطرف می شود. سراتو خرج و مخارج آنچنانی هم ندارد و برای تعمیر قطعات آن به مشکل کمی برخواهید کرد اما پیدا خواهد شد. در کل کیا سراتو یک سواری خوب با امکانات و ایمنی قابل قبول است که هزینه ی آن شما را از داشتنش منصرف نخواهد کرد./
نظر شما