به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، سهند نام جدیدترین سدان پارس خودرو است که به زودی راهی بازار میشود. این خودرو در اصل بر روی پلتفرم X۲۰۰ توسعه یافته است.
'گزارش تصویری از نخستین نمایش عمومی سهند را اینجا ببینید
پارس خودرو هدف از تمرکز بر روی این محورها را جلب رضایت مشتریان خانواده خودروهای سدان کلاس B و گسترش بازارهای داخلی و صادراتی محصولات این شرکت اعلام کرده است.
طراحی سهند پارس خودرو کاملا دگرگون شده و اکنون با خودرویی بهروزتر و زیباتر روبرو هستیم.
در قسمت جلوی این خودرو از چراغهایی کشیده و نسبتا باریک استفاده شده که گرافیک داخلی زیبایی دارند و با فرمی که به آنها داده شده ظاهر اسپرتی به خودرو بخشیده است. جلوپنجره نیز به صورت کشیده و متصل به چراغها طراحی شده و در قسمت حاشیه پایین میزبان یک نوار کرومی است. سپر خودرو با خطوط و حجم پردازیهای مختلفی طراحی شده و در دو طرف آن چراغهای مخصوص روز داخل یک قاب بزرگ مشکی رنگ قرار دارد.
در نمای جانبی تغییر خاصی نسبت به ساینا رخ نداده و همان ظاهر ساینا را شاهد هستیم اما آئینههای جانبی باز طراحی شده و خوشبختانه از آن فرم نامناسب آئینههای قبلی خبری نیست و یک طراحی زیبا و قابل قبول جایگزین نسخه قدیمی شده است. طرح رینگها نیز متفاوت شده و دستگیره دربهای خودرو هم تغییر یافتهاند.
به بخش انتهایی خودرو می رسیم، جایی که سهند نسبت به نسل قبلی خود یعنی ساینا شاهد تغییراتی کم اما مثبت است. چراغهای عقب مانند جلو طراحی کشیده و نسبتا باریکی دارد که تا روی درب صندوق خودرو نیز کشیده شده است. سپر خودرو حجیم طراحی شده اما از خطوط تند و تیز در طراحی آن خبری نیست. در کل این نما نسبت به ساینا ظاهر جذابتری پیدا کرده است.
طراحی داخلی سهند پارس خودرو نیز دستخوش تغییرات بسیاری شده است. بر روی داشبورد میانی ابتدا یک صفحه نمایش نسبتا بزرگ تعبیه شده و زیر آن نیز دریچههای دایرهای شکل تهویه خودرو تعبیه شده است. در قسمت انتهایی داشبورد نیز بخش تنظیمات سیستم تهویه مطبوع قرار دارد که به احتمال زیاد به حالت اتوماتیک هم مجهز خواهد شد. همچنین صفحه کیلومترشمار این خودرو طراحی جدید دارد و به صورت آنالوگ به همراه یک کامپیوتر سفری است.
فرمان خودرو سهند به صورت D کات بوده و غربیلک آن نیز به صورت ۳ شاخه به همراه کلیدهای کنترلی طراحی شده است. فضای کابین با توجه به اینکه پلتفرم خودرو با ساینا، تیبا و کوییک مشترک است، مشابه با همین خودروها است و فضای نسبتا مناسبی دارد. همچنین کیفیت متریال به کار رفته در داشبورد و کابین هم نسبت به ساینا و تیبا ارتقاء پیدا کرده و وضعیت نسبتا بهتری دارد.
مشخصات فنی سهند سایپا نسبت به ساینا و تیبا ارتقاء پیدا کرده و شبیه به دیگر خودروی جدید گروه سایپا یعنی اطلس است.
پیشرانه سهند نسل جدید پیشرانه معروف M۱۵ مگاموتور بوده که با کد M۱۵ GSi شناخته میشود. پیشرانه M۱۵ GSi یک پیشرانه ۴ سیلندر ۸ سوپاپ ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی است و توانایی تولید حدود ۹۰ اسب بخار قدرت و ۱۳۵ نیوتن متر گشتاور را داراست.
این پیشرانه ارتقا یافته نسبت به M۱۵ معمولی عملکرد بهتری نیز دارد اما همچنان ۸ سوپاپ است. تغییرات این پیشرانه شامل برقی شدن دریچه گاز، تغییرات در سیستم پاشش سوخت و جرقه زنی و سرسیلندر متفاوت نسبت به نسخه قبلی است. همچنین خوشبختانه این پیشرانه به فناوری زمان بندی متغیر سوپاپهای سوخت یا همان VVT نیز مجهز شده است. همچنین جعبه دنده این خودرو هم از نوع ۵ سرعته دستی بوده که نیرو را به چرخهای جلو منتقل میکند.
به احتمال زیاد این خودرو به امکاناتی نظیر دو کیسه هوا، فرمان برقی، سیستم تهویه اتوماتیک، اتصال هوشمند خودرو، سیستم ورود و استارت بدون کلید، مالتی مدیا، کروز کنترل، سنسور نور، دوربین عقب، سنسور پارک، تریم داخلی چرم، سامانه GSI و سامانه پایش باد تایرها تجهیز خواهد شد.
نظر شما