به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، مشکل فراموشی رمز کارتهای سوخت اگر چه در مورد همه خودروها وجود دارد اما در مورد خودروهای قدیمی بسیار رایجتر است. اگر رمز کارتهای سوخت خود را فراموش کردید یا آنکه فروشنده خودرو از ارائه رمز کارتهای سوخت به شما خودداری کرد، باید به یکی از دفتر نواحی شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی مراجعه کنید تا رمز کارت شما بازیابی شود.
درصورتیکه کارت سوخت شما نیز گم شده باشد یا رمز آن قابل بازیابی نباشد هم باید به دفاتر پلیس +۱۰مراجعه کنید. در این حالت شما باید درخواست غیرفعالکردن کارت سوخت را صادر کنید که در اصطلاح عامه به سوزاندن کارت سوخت شهرت دارد. پس از آن لازم است تا برای صدور کارت سوخت جدید درخواست دهید.
چگونه رمز کارت سوخت را تغییر دهیم؟
برخی مالکان تمایل دارند تا رمز کارتهای سوخت خودرو را پس از تحویل گرفتن تغییر دهند. همانند بخش مربوط به فراموشی رمز، باید برای تغییر رمز به دفاتر شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در سراسر کشور مراجعه کنید. برای انجام عملیات تغییر رمز، باید شرایط زیر فراهم باشد:
- حضور مالک اصلی یا وکیل او همراه با وکالتنامه
- مدارک شناسایی مالک و وکیل
- مدارک شناسایی وسیله نقلیه
- اصل کارت سوخت
- تکمیل فرم تغییر رمز
در صورتی که رمز کارت سوخت را اشتباه وارد کردیم چه میشود؟
کارتهای سوخت تمامی خودروهای صفرکیلومتر، دارای یک رمز است. این رمز چهار رقم آخر کدملی مالک خودرو است که بهصورت پیشفرض نقش رمز کارتهای سوخت را ایفا میکند. کد ملی مالک در هیچ کدام از قسمتهای کارت سوخت درج نشده است اما درصورتیکه سه بار رمز کارتهای سوخت را اشتباه وارد کنید، کارت سوخت شما غیرفعال خواهد شد. البته درصورت فراموشی یا سرقت کارت سوخت نیز باید درخواست غیرفعالسازی کارت سوخت از سوی مالک صادر شود.
البته وجود رمز چهار رقمی کد ملی مالک و عدم درج آن در کارت سوخت در شرایط سرقت کارت سوخت یا جا ماندن آن در پمپ بنزین، شما را تا حدودی از خطرات حفظ میکند. بااینحال اگر تمامی مدارک اتومبیل شما سرقت شوند، رمز کارتهای سوخت نیز در معرض لو رفتن قرار دارد. بنابراین گروهی از مالکان خودروها تمایل خواهند داشت تا پس از تحویل خودرو و کارت سوخت آن، رمز آن را تغییر دهند.
فراموشی از دیگر مشکلاتی در حوزه رمز کارت سوخت است. این مورد بهخصوص در مورد خودروهایی که چندبار توسط افراد مختلف خرید و فروش شدهاند، بسیار رخ میدهد. رمز کارتهای سوخت این خودروها براساس شماره ملی مالک نخستین خودرو است، درحالیکه ممکن این خودرو هماکنون در تملک سومین یا چهارمین خریدار باشد. به یاد سپردن یک رمز چند رقمی برای افراد بسیاری دشوار است، ازاینرو فراموشی رمز کارتهای سوخت مشکلی مرسوم به حساب میآید که با اشتباه وارد کردن رمز کارت، غیرفعال میشود.
در هر حال هنگامی که کارت سوخت شما غیرفعال شود، راهی برای استفاده مجدد از آن وجود ندارد. در این حالت باید به نزدیکترین دفتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید و درخواست صدور کارت سوخت المثنی را صادر کنید.
چگونه از غیر فعال شدن کارت سوخت آگاه شویم؟
هنگامی که کاربر با کارت سوخت غیرفعالشده برای سوختگیری مراجعه میکند، با کد خطای ۲۵ روبهرو خواهد شد. این کد هنگامی به کاربر نمایش داده میشود که کارت سوخت او از نظر فیزیکی مشکل پیدا کرده یا آنکه غیرفعال شده باشد. نمایش این کد به معنای عدم امکان استفاده از کارت سوخت است. در این حالت باید برای صدور کارت سوخت جدید به دفاتر پلیس +۱۰مراجعه نمایید.
مدت زمان اعتبار رمز کارت سوخت های جدید صادر شده چقدر است؟
زمانی که کارت سوخت جدیدی به شما تحویل داده میشود، ۴ رقم آخر کدملی مالک بهصورت پیشفرض رمز آن را تشکیل میدهد. شما به مدت یکماه فرصت دارید تا با استفاده از کارت جدید خود، اقدام به سوختگیری نمایید. در غیر اینصورت کارت سوخت شما غیرفعال میشود و باید یکبار دیگر برای فعالسازی آن به دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید.
نظر شما