/ حسین مزاریان / به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، وزارت نفت کشور از سال 1385 اقدام به راهاندازی سامانه هوشمند سوخت کرده است. خدمات بسیاری از طریق این سامانه به مردم ارائه میشوند و شهروندان میتوانند بدون نیاز به مراجعه حضوری، کارهای خود را به صورت آنلاین انجام دهند.
در یکی دو سال اخیر، با توجه به همهگیری کرونا که باعث شد بسیاری از افراد نتوانند از خانه خارج شوند و در مکانهای شلوغ حضور پیدا کنند، لزوم استفاده از خدمات آنلاین و اینترنتی بیش از پیش احساس شده است. حالا دیگر کمتری خدمتی را سراغ داریم که به صورت آنلاین نتوانیم از آن بهرهمند شویم.
البته در برخی بخشها به دلیل کمبود زیرساختها، ارائه خدمات آنلاین با چالشها و مشکلاتی همراه است، اما روی هم رفته، اکثر خدمات دولتی را میتوانیم با استفاده از اینترنت دریافت کنیم. یکی از این خدمات، دریافت کارت سوخت برای وسیله نقلیه و همچنین دریافت کارت سوخت المثنی است. ما در این مقاله قصد داریم نحوه ثبت نام کارت سوخت المثنی را بهطور کامل توضیح بدهیم. پیشنهاد میکنیم این مطلب را تا انتها دنبال کنید، چون گم شدن کارت سوخت، اتفاقی است که میتواند برای هر کدام از ما رخ بدهد. پس بهتر است بدانیم که در صورت مفقودی کارت سوخت باید چه اقداماتی را به انجام برسانیم. با «پرشین خودرو» همراه باشید.
ثبت نام کارت سوخت المثنی اینترنتی ۱۴۰۰
استفاده از بنزین برای خودرو یا موتور سیکلت، امری عادی و رایج است که همه افراد به طور روزانه انجامش میدهند. از زمانی که بحث سهمیهبندی بنزین آغاز شده، استفاده از کارت برای سوختگیری اهمیت زیادی پیدا کرده است. با توجه به دو نرخی بودن بنزین، نداشتن کارت سوخت میتواند مشکلات زیادی را برای صاحبین وسایل نقلیه ایجاد کند وهزینههای زیادی را روی دستشان بگذارد. به همین دلیل تمام وسایل نقلیه دارای کارت سوخت اختصاصی هستند و با خرید هر وسیله جدید، بلافاصله میتوان کارت سوخت آن را نیز دریافت کرد.
حالا چه اتفاقی رخ میدهد اگر کارت سوخت وسیله نقلیه خود را گم کنیم؟ گم شدن کارت، صدمه دیدن آن و همچنین عدم تحویل کارت در زمان معامله وسیله نقلیه، از جمله مهمترین دلایلی هستند که باعث میشوند برای گرفتن کارت المثنی اقدام کنیم. اما خبر خوب آن است که مانند مفقود شدن بسیاری از مدارک مهم دیگر، پس از گم کردن کارت سوخت نیز میتوانید کارت المثنی بگیرید. این کار به روشهای مختلفی امکانپذیر است. شاید سادهترین روشی که وجود دارد، استفاده از سامانه ثبت نام کارت سوخت المثنی باشد. همچنین میتوانید از اپلیکیشن ثبت نام کارت سوخت المثنی برای این کار استفاده کنید. ما در ادامه سه روش عمده برای ثبت نام کارت سوخت المثنی غیر حضوری و همچنین بهصورت حضوری را آموزش میدهیم.
ثبت نام کارت سوخت المثنی خودرو شخصی
برای ثبت نام کارت سوخت المثنی میتوانید به سه روش اقدام کنید. روش اول مراجعه حضوری به دفاتر پلیس + 10 است که میتواند وقتگیر باشد. روش دوم مراجعه به سامانه خدمات دولت همراه است که در ادامه آدرس آن را ذکر میکنیم. روش سوم هم استفاده از اپلیکیشن موبایلی است که برای همین کار طراحی و منتشر شده. در زیر با هر کدام از این روشها بیشتر و بهصورت جزییتر آشنا میشویم:
- مراجعه به دفاتر پلیس + 10: یکی از روشهای اولیه برای دریافت کارت سوخت، مراجعه به دفاتر پلیس + 10 است که در هر شهری وجود دارند. راستش هنوز هم بسیاری از افراد ترجیح میدهند که به جای استفاده از خدمات اینترنتی، بسیاری از کارها (از جمله همین دریافت کارت المثنی) را به صورت حضوری انجام دهند. ما به همه پیشنهاد میکنیم که روشهای آنلاین را برای این کار انتخاب کنند، اما به هر حال، ملزومات جهت ثبت نام کارت سوخت المثنی در پلیس + 10 را معرفی خواهیم کرد. قبل از رفتن به یک دفتر پلیس + 10 توجه کنید که حتما باید خودتان مالک وسیله نقلیه باشید. داشتن مدارکی مانند شناسنامه، کارت ملی، کارت وسیله نقلیه، بیمهنامه وسیله نقلیه، آدرس و کد پستی مالک و همچنین شماره تلفنی که به نام مالک باشد، الزامی است. همچنین باید برای واریز فیش نقدی به حساب شرکت ملی پخش اقدام نمایید. نحوه پر کردن فرمها و سایر کارهایی که باید انجام شوند، توسط کارکنان دفتر پلیس + 10 به شما توضیح داده میشود.
- استفاده از سامانه خدمات دولت همراه: این روش به مراتب سادهتر و بهتر از روش قبلی است. شما میتوانید به سامانه خدمات دولت همراه به آدرس mob.gov.ir مراجعه کنید و پس از ثبت اطلاعات خود، نسبت به گرفتن کارت المثنی اقدام نمایید. البته این کار هم روند خاص خودش را دارد. ابتدا و برای ورود به سامانه، باید شماره موبایل خود را وارد کنید. توجه داشته باشید که این شماره باید به نام خودتان (مالک وسیله نقلیه) باشد. سپس یک کد تایید به گوشی شما فرستاده میشود که باید آن را وارد کرده و دکمه تایید را بزنید تا وارد سامانه شود. پس از ورود، ابتدا وارد بخش دریافت کارت المثنی سوخت شوید و سپس درخواست خود را ثبت نمایید.
- استفاده از اپلیکیشن خدمات دولت همراه: شما میتوانید اپلیکیشن دولت همراه را از منابعی مانند کافه بازار یا اپ استور ایرانی دانلود کنید و روی گوشی خودتان نصب نمایید. این اپلیکیشن کاملا رایگان است. برای استفاده از آن باید ابتدا شماره همراه خود را وارد نمایید. سپس کدی که برای شما ارسال شده است را وارد کنید و تایید را بزنید. در مرحله بعدی باید گزینه درخواست صدور کارت المثنی سوخت را انتخاب کنید و وارد مرحله ثبت نام میشوید. حالا باید کد ملی و تاریخ تولدتان را وارد کنید. در مرحله بعدی نوع وسیله نقلیه (خودرو یا موتورسیکلت) را انتخاب میکنید. در ضمن باید شماره سریال هشت رقمی که در پشت کارت خودرو و زیر بارکد درج شده است را وارد نمایید. وقتی خودروی خود را به اپلیکیشن معرفی کردید، در مرحله نهایی شماره کارتهای بانکی متعلق به شما نمایش داده میشود که میتوانید یکی از این کارتها را انتخاب کنید تا اطلاعات آن به اطلاعات وسیله نقلیه متصل شود. در انتها هم باید دکمه تایید نهایی را بزنید تا اطلاعات ثبت شوند.
ثبت نام کارت سوخت المثنی موتور سیکلت
بسیاری از افراد به دنبال دریافت کارت سوخت المثنی برای موتور سیکلت خود هستند. تمام مراحل و روشهایی که در بالا به آنها اشاره کردیم، در مورد کارت سوخت المثنی موتور سیکلت هم صدق میکنند. یعنی شما با استفاده از روشهای بالا میتوانید برای موتور خود نیز کارت المثنی بگیرید. فقط نکته بسیار مهمی که وجود دارد آن است که موتور سیکلتهایی با بیش از 10 سال سن، به عنوان وسیله نقلیه فرسوده شناخته میشوند و کارت سوخت به آنها تعلق نمیگیرد.
اپلیکیشن ثبت نام کارت سوخت المثنی
اپلیکیشن دولت همراه بیش از 50 خدمت دولتی را به کاربران ارائه میکند. با نصب این برنامه روی گوشی خود میتوانید از اکثر خدمات دولتی که نیاز به مراجعه حضوری دارند، بهطور آنلاین استفاده کنید. برای دانلود این اپلیکیشن میتوانید به مارکتهای داخلی مانند کافه بازار مراجعه نمایید و سپس برای نصب برنامه روی گوشی خود اقدام کنید. بعد باید شماره همراه خود را در برنامه وارد نمایید تا یک کد تایید برایتان ارسال شود. پس از وارد کردن کد مذکور، وارد اپلیکیشن خواهید شد. همانطور که قبلا هم گفتیم، شماره تلفنی که وارد میکنید، باید حتما به نام خودتان ثبت شده باشد.
در محیط برنامه، از بین تمام خدماتی که ارائه میشوند، باید گزینه «درخواست صدور کارت سوخت المثنی» را انتخاب کنید. سپس کد ملی و تاریخ تولدتان را وارد میکنید تا مشخصات شما تایید شوند. در مرحله بعد، نوع وسیله نقلیه و شماره سریال هشت رقمی مربوط به آن را وارد میکنید و در نهایت هم باید از بین شماره کارتهای بانکی خودتان، یکی را انتخاب کنید تا اطلاعات آن به کارت سوخت شما متصل شود.
سوالات متداول در مورد کارت سوخت المثنی
تا به اینجا به تمام روشها برای دریافت کارت المثنی سوخت اشاره کردیم. گفتیم که بهترین روش برای این کار، استفاده از خدمات آنلاین است. اما چنانچه به هر دلیلی نتوانستید جهت ثبت نام کارت سوخت المثنی خودرو اینترنتی اقدام نمایید، میتوانید بهصورت حضوری به دفاتر پلیس + 10 مراجعه کنید. ما در ادامه چند مورد از رایجترین سوالات کاربران در خصوص مراحل ثبت نام کارت سوخت المثنی را ذکر کرده و به آنها پاسخ میدهیم. چنانچه سوال دیگری دارید که در این مقاله به آن اشاره نشده، حتما در بخش کامنتها مطرح نمایید تا در اسرع وقت به آن پاسخ بدهیم.
مدارک ثبت نام کارت سوخت المثنی کدامند؟
در متن مقاله درباره مدارک ثبت نام کارت سوخت المثنی توضیح دادیم. این مدارک شامل شناسنامه، کارت ملی، کارت خودرو، بیمهنامه وسیله نقلیه و ... میشوند. برای اطلاع بیشتر حتما به توضیحات مندرج در مقاله رجوع کنید.
مراحل ثبت نام کارت سوخت المثنی چگونه است؟
ما در مقاله بهطور کامل آموزش ثبت نام کارت سوخت المثنی را ارائه کردیم. مراحل انجام این کار بستگی به روشی دارد که انتخاب میکنید. در روش حضوری باید به دفاتر پلیس + 10 مراجعه کنید و مدارک مربوطه را ارائه دهید و سپس درخواستتان را ثبت نمایید. در روش اینترنتی هم مراحل متفاوتی را طی میکنید که در مقاله بهطور مفصل توضیح داده شدهاند.
سامانه ثبت نام کارت سوخت المثنی چه نام دارد؟
سامانه خدمات دولت همراه به آدرس mob.gov.ir برای این کار در نظر گرفته شده است. شما میتوانید با مراجعه به این سامانه، برای ثبت نام کارت سوخت المثنی خودرو شخصی یا موتور سیکلت اقدام کنید.
ما در این مقاله نحوه ثبت نام کارت سوخت المثنی اینترنتی ۱۴۰۰ را توضیح دادیم. امیدواریم نکاتی که به آنها اشاره کردیم برای شما مفید بوده باشند. در صورتی که کارت خود را گم کردهاید، به یکی از روشهایی توضیح داده شده در این مقاله میتوانید برای گرفتن نسخه المثنی اقدام کنید. چنانچه شما هم تجربهای در این زمینه دارید که میتواند برای دیگران مفید باشد، خوشحال میشویم در بخش کامنتها، این تجربیات را با ما به اشتراک بگذارید.
#حسین_مزاریان
نظر شما