نظر واردکنندگان خودرو نسبت به سیاست توسعه خودروهای برقی / یک مدیر میانی هم قادر به خرید خودرو صفر کره ای نیست!

رئیس هیات مدیره انجمن واردکنندگان خودرو با تاکید بر اینکه بی‌ثباتی در سیاست‌ها به نابودی بخش خصوصی می‌انجامد تصریح کرد: نحوه سیاست گذاری‌ها و تصویب هر روزه آیین‌نامه‌ها به نحوی است که فعالان حوزه واردات نه تنها برای فردای خود بلکه برای یک سال بعد هم قادر به برنامه ریزی و هدف گذاری نیستند.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، هادی سلیمانی ملکان، با بیان این مطلب افزود: هر کدام از حلقه های زنجیره ارزش در حوزه خودرو، ظرفیت و توان دارند و می‌توانند تعامل را جایگزین تقابل کنند تا صدای واحدی از این اجماع نخبگانی به گوش همه برسد.

بیشتر بخوانید: با خودروهای برقی ایرانی آشنا شوید

وی در ادامه با انتقاد از تغییر روزمره قوانین و دستورالعمل ها در صنعت خودرو کشور تاکید کرد: دستورالعمل‌های هر روزه قدرت برنامه ریزی را از همه اجزای این زنجیره سلب کرده است به طوری که صنف واردکنندگان خودرو به واسطه همین دستورالعمل‌های ناگهانی، چند سال در محاق بود و به تازگی فعالیت خود را از سرگرفته است.

این مقام مسئول در انجمن واردکنندگان خودرو همچنین به نتیجه ممنوعیت واردات خودرو در سال‌های گذشته اشاره و تاکید کرد: در سال‌های اوج واردات خودرو که سالانه ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو وارداتی و نزدیک به یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو تولید داخل داشتیم، یک مدیر میانی قادر به خرید یک خودرو صفر کره ای بود در حالی که امروز اقتصادی‌ترین خودروهای کره‌ای نیز لوکس به حساب می‌آیند و خرید آن‌ها از بازار تنها در توان اقشار مرفه جامعه است، شرایطی که مسلما نتیجه سال‌ها ممنوعیت واردات خودرو است.

ملکان با تاکید بر این که بی ثباتی در سیاست ها به نابودی بخش خصوصی می انجامد، افزود: در سال هایی که واردات خودرو ممنوع بود وزارت صمت از واردکنندگان خواست که به سی کی دی کاری (مونتاژ خودرو) روی بیاورند و حالا به واردکننده گفته می‌شود که از سی کی دی کاری دست بکشند و به واردات CBU (خودرو کامل) بپردازند این تغییر در سیاست ها در شرایطی رخ می دهد که  سرمایه های واردکننده برای راه اندازی بساط مونتاژ به زمین پیچ شده و این بی ثباتی در سیاست به  نابودی بخش خصوصی منجر خواهد شد.

وی در میزگرد «خودرو در پیچ سیاست» که با حضور نمایندگانی از کل زنجیره کسب و کار خودرویی کشور مرکب از قطعه سازان، خودروسازان، واردکنندگان خودرو و خدمات پس از فروش و نمایشگاه داران برگزار شد، همچنین ارجاع واردکنندگان به سامانه یکپارچه فروش را بستری برای از بین بردن رقابت در بازار و عدم تامین نقدینگی به موقع برای پاسخ گویی به نیاز ارزی واردکنندگان دانست و گفت: اصرار به فروش سامانه‌ای در حالی است که خریداران خودروهای وارداتی عمدتا دلالان هستند و آن‌ها نیز تنها بر مبنای میزان حاشیه سود هر خودرو تصمیم به انتخاب آن می گیرند در حالی که اگر مشتریان خودروهای وارداتی بدانند واردات یک جریان ادامه دار است، ۷۰ درصد آن ها  دیگر برای خرید خودرو عجله نمی‌کنند.

رئیس انجمن واردکنندگان خودرو با حمایت از سیاست وزارت صمت برای اولویت بخشی به خودروهای برقی و هیبریدی تصریح کرد: واردکنندگان خودرو حامی تنوع بخشی به بازار برای پاسخ گویی به انواع نیازها هستند ضمن این که با توجه به مصرف ۱۴۰ میلیون لیتری بنزین در کشور در مقابل تولید ۹۰ میلیون لیتری و مساله ناترازی مصرف در این بخش، مسلما حامی سیاست وزارت صمت برای اولویت بخشی به خودروهای برقی هستیم و معتقدیم که سرمایه گذاری برای توسعه خودروهای برقی در مقابل پرداخت این حجم از یارانه بنزین در کشور حرکتی منطقی است.

ملکان در ادامه با توجه به گلایه تولیدکنندگان از عدم تخصیص ارز، این مساله را مشکل واردکنندگان خودرو نیز ذکر و خاطرنشان کرد: در صورت حل نشدن موضوع تامین ارز، خودروهای وارداتی با مشکل نبود لوازم یدکی و خدمات پس از فروش مناسب مواجه می شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امروز اندیشمندان متخصص بایستی صدای مردم را بشنوند، تحلیل کنند و خواسته آن‌ها را به گوش حکمران برساند. در واقع چنان چه نظرات تخصصی به گوش حکمران برسد و در سیاست‌گذاری‌ها تبلور پیدا کند، مسلما حکمرانی خوب اتفاق می‌افتد و مسیر درستی برای صنعت و اقتصاد کشور هموار خواهد شد.

کد خبر 145727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha