به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، افزایش قیمت در بازار و نوسانهای شدید اقتصادی، آزادی مشتریان را برای انتخاب و خرید ماشین زیر ۷۰۰ میلیون را محدود ساخته است. وضعیت فروش، قیمت گذاری، عرضه و ثبت نام محصولات وطنی و مونتاژی بسیاری از گروههای صنعتی عرضه کننده خودرو، یا برای خریداران مبهم بوده و یا با قیمتهای صعودی، آنها را از خرید منصرف میکند. با وجود نرخ نامطلوب افزایش بهای پیشنهادی، همچنان میتوان موارد نسبتاً قابل قبولی را در میان ماشین های زیر ۷۰۰ میلیون مشاهده نمود که صرفه اقتصادی و عملی برای متقاضیان داشته باشند.
در این گزارش، نگاهی به لیست اتومبیل زیر هفتصد میلیون تومان خواهیم داشت و مناسبترین خودروهای صفر و کارکرده با شرایط قابل قبول که با این بودجه قابل تهیه هستند را معرفی خواهیم کرد. اگر این امکان را دارید که بودجه را اندکی افزایش دهید و سراغ گزینههای متنوعتری بروید، پیشنهاد میکنیم به راهنمای خرید خودرو زیر ۲ میلیارد و فهرست اتومبیلهای زیر ۱ میلیارد که پیشتر بررسی نمودیم، سر بزنید.
ماشین زیر ۷۰۰ میلیون صفر کیلومتر
در بازار خودروی ایران با بودجهای زیر ۱ میلیارد، گزینههای محدودی برای خرید ماشین زیر ۷۰۰ میلیون صفرکیلومتر در دسترسند. بیشتر این خودروها شامل مدلهای اقتصادی داخلی در کلاسهای سدان شهری، کامپکت و هاچبک میشوند و برای خانوادههایی که جهت تردد روزانه و بدون انتظارات فضایی قصد خرید خودرو داشته باشند، مناسب خواهند بود.
مشخص است که از خودروهای داخلی زیر ۷۰۰ میلیون انتظار آپشنهای کامل و کیفیت بالا نمیتوان داشت. اما به هر منوال، اگر قصد خرید ماشین زیر ۷۰۰ میلیون دارید میتوانید مدلهای صفر زیر را درنظر بگیرید. با این حال، باید توجه داشت که نوسانات قیمتی و محدودیتهای عرضه ممکن است بر تصمیمگیری نهایی و قیمت گذاری (چه در کارخانه و چه بازار آزاد) تأثیر بگذارد.
قیمت بازار آزاد- تومان |
قیمت کارخانه - تومان |
|
رانا پلاس |
۶۶۲,۰۰۰,۰۰۰ |
۴۶۱,۸۵۹,۰۰۰ |
پژو ۲۰۷ موتور TU۳ |
۶۵۳,۰۰۰,۰۰۰ |
۴۵۸,۴۰۵,۰۰۰ |
سورن پلاس (XU۷P) |
۶۱۸,۰۰۰,۰۰۰ |
۴۶۹,۴۱۱,۰۰۰ |
اطلس |
۵۲۵,۰۰۰,۰۰۰ |
۴۱۶,۶۵۵,۰۰۰ |
کوییک |
۵۵۲,۰۰۰,۰۰۰ - ۴۴۰,۰۰۰,۰۰۰ |
۳۵۱,۸۳۸,۰۰۰ - ۳۹۱,۳۰۲,۰۰۰ |
سهند S |
۴۹۳,۰۰۰,۰۰۰ |
۴۶۷,۲۰۲,۰۰۰ |
ساینا S |
۴۳۲,۰۰۰,۰۰۰ |
۳۴۵,۷۶۴,۰۰۰ |
۱. رانا پلاس
اولین کاندید لیست ماشین زیر ۷۰۰ میلیون یعنی رانا پلاس، یک سدان جمع و جور است که با هدف تولید نسخه ارزانتری از پژو ۲۰۶ و بر روی پلتفرم همین خودرو تولید و عرضه شد. البته در سالهای گذشته بهبودهایی در ظاهر و تجهیزات آن داده شده است. این خودرو از موتور TU۵ قدرت میگیرد که توانایی متوسطی ارائه میدهد و عملکرد آن در مقایسه با سایر خودروهای زیر ۷۰۰ میلیون بازار قابل قبول اما نه چندان برجسته است.
از نظر کیفیت ساخت، ضعفهایی همچون کیفیت پایین متریال داخل کابین و عایقبندی ضعیف صدای داخل اتاق در آن به چشم میخورد. در مقایسه با رقبای همرده، رانا پلاس از لحاظ طراحی و امکانات رفاهی و ایمنی نسبی، در سطح متوسطی قرار دارد. تجربه رانندگی با این خودرو بیشتر برای رانندگی درونشهری مناسب است و نمیتوان انتظار عملکردی ورای آن داشت. در مجموع، رانا پلاس به عنوان گزینهای اقتصادی برای کسانی که به دنبال یک خودروی زیر هفتصد میلیون تومان هستند، میتواند انتخاب قابل قبولی باشد اما نقاط ضعفی دارد که در خرید باید مدنظر قرار داد.
۲. پژو ۲۰۷ موتور TU۳
پژو ۲۰۷ با موتور TU۳ یکی از خودروهای مقرونبهصرفه در بازار ایران است که در دستهبندی خودرو ارزان قیمت زیر ۷۰۰ میلیون قرار میگیرد. موتور TU۳ با حجم کمتر و قدرت خروجی پایینتر نسبت به TU۵، ممکن است برای افرادی که به دنبال عملکرد بهتر هستند، راضیکننده نباشد. این خودرو از نظر ظاهر و طراحی داخلی جذابیتهایی دارد، اما از نظر کیفیت ساخت و استفاده از مواد، نواقصی دارد که ممکن است در طولانیمدت مشکلاتی ایجاد کند.
یکی از نقاط ضعف اصلی این مدل، عملکرد سؤال برانگیز در جادههای پرپیچ و خم و ضعف در شتابگیری سریع است. با این حال، برای کسانی که به دنبال خودرویی مقرونبهصرفه برای رانندگی درونشهری هستند، میتواند مناسب باشد.
۳. سورن پلاس (XU۷P)
سورن پلاس با موتور XU۷P به عنوان یک ماشین زیر ۷۰۰ میلیون اقتصادی و ایرانی مطرح است که نسبت به نسخههای قبلی سورن، بهبودهایی داشته. با این حال، موتور XU۷P نیز مانند سایر اعضای خانواده سمند در مصرف سوخت بهینه عمل نمیکند و نسبت به رقبای همرده، مصرف بالاتری دارد. این خودرو از لحاظ تجهیزات و امکانات در سطح قابل قبولی قرار دارد، اما با توجه به پلتفرم قدیمی، نمیتوان انتظار راحتی و آرامش بسیاری در رانندگی با آن داشت.
سواری با سورن پلاس در مقایسه با خودروهای وارداتی همرده ضعیفتر است و تجربه رانندگی آن چندان بهینه نیست. با این حال، برای افرادی که به دنبال خرید اتومبیل زیر هفتصد میلیون تومان هستند، این مدل میتواند از لحاظ اقتصادی گزینه مناسبی باشد.
۴. اطلس
اطلس یکی از محصولات جدید سایپا است که در دسته خودروهای اقتصادی قرار میگیرد. این خودرو به دلیل طراحی بهروزتر و امکانات نسبی، در نگاه اول جذاب به نظر میرسد. با این حال، نمیتوان این نکته را نادیده گرفت که اطلس به نوعی فیس لیفتی از کوییک محسوب شده و کیفیت ساخت و استفاده از مواد اولیه پایین در کابین و قطعات فنی ممکن است موجب کاهش عمر مفید این خودرو شود. اطلس در مقایسه با رقبای خارجی همچون محصولات چینی همرده در بازار ایران، از لحاظ امکانات و کیفیت رانندگی قابل رقابت نیست.
این خودرو در سرعتهای بالا کنترل خوبی ندارد و نمیتوان انتظار زیادی از سیستم تعلیق و فرمانپذیری آن داشت. بهطور کلی، اطلس به عنوان یک ماشین زیر ۷۰۰ میلیون گزینهای اقتصادی است، اما برای مصرفکنندگانی که به کیفیت و عملکرد بالاتری نیاز دارند، شاید گزینههای دیگر بهتر باشند.
۵. کوییک
کوییک، یکی از محصولات اقتصادی سایپا، با تمرکز بر نیازهای رانندگی شهری طراحی شده و در لیست ماشین زیر ۷۰۰ میلیون قرار میگیرد. اکثر کسانی که به دنبال خرید خودرو ارزان قیمت زیر ۷۰۰ میلیون هستند اما علاقهای ندارند که سراغ اتومبیلهایی مانند پراید و تیبا بروند، کوییک را انتخاب میکنند. این خودرو از نظر طراحی خارجی نسبتا ساده و مینیمال است، اما نسخههای آپشنال کوییک (از جمله کوییک GX که پیشتر در مقالات بررسی و مقایسه انواع کوییک به آن پرداختیم) امکاناتی مانند کروز کنترل و فرمان برقی دارند که آنها را از رقبا متمایز میکنند.
با این حال، کیفیت متریال داخلی پایین است و سیستم تعلیق در جادههای ناهموار عملکرد چندان مناسبی ندارد. مصرف سوخت کوییک نیز در حد متوسط است و برای مصرف روزانه در شهر کارآمد خواهد بود. در کل، کوییک انتخابی اقتصادی با امکانات محدود است که بیشتر برای مسیرهای کوتاه و تردد شهری مناسب واقع میشود.
۶. سهند S
سهند S یکی از جدیدترین محصولات سایپا است که با قیمت خودروهای زیر ۷۰۰ میلیون در برنامه فروش قرار گرفته و بیشتر تمرکز آن بر روی طراحی بهروز و مصرف اقتصادی بوده است. از نظر فنی، این خودرو از موتوری کممصرف بهره میبرد که برای رانندگی درونشهری کار راه بنداز خواهد بود، اما در مسیرهای طولانی و سربالاییها ممکن است عملکردی پایینتر از حد مطلوب داشته باشد.
طبق پیش بینیهایی که از این خودرو میشود، سیستم تعلیق سهند S نیز کیفیت بالایی ندارد و در جادههای ناهموار کمی آزاردهنده است. این خودرو از نظر امکانات در سطح متوسطی است و نمیتوان انتظار ویژگیهای خاصی از آن داشت. برای کسانی که به دنبال یک ماشین زیر ۷۰۰ میلیون هستند، سهند S میتواند گزینهای اقتصادی و پاسخگوی نیازهای عادی باشد.
۷. ساینا S
ساینا S یکی از خودروهای اقتصادی و پرطرفدار سایپا است که در بازار ایران جایگاه خوبی دارد. این خودرو از نظر طراحی خارجی و داخلی نسبتا ساده و بیپیرایه است. موتور ساینا S توان محدودی داشته و در مسیرهای طولانی سرنشینان احتمالاً با مشکلات کشش، تعلیق و ارگونومی روبرو خواهند شد.
کیفیت ساخت کابین و مواد به کار رفته در آن پایین است و صدای موتور به راحتی به داخل اتاق نفوذ میکند. از لحاظ تجربه رانندگی، ساینا S برای مصارف شهری و مسافتهای کوتاه مناسب است و پاسخگوی نیازهای خانوادههای کم جمعیت خواهد بود.
ماشینهای کارکرده زیر ۷۰۰ میلیون (زیر ۱۰۰ هزار کیلومتر)
همانطور که اشاره شد، چالشهای اقتصادی محدودیتهای زیادی در انتخاب متقاضیان خرید خودرو به وجود میآورند. گذشته از کاهش تنوع ماشین زیر ۷۰۰ میلیون صفر، حتی در بخش خودروهای دست دوم و کارکرده نیز به دشواری میتوان سراغ خودروهای کارکرده با کارکرد زیر ۱۰۰ هزار کیلومتر رفت. مدلهایی با پیشرانههای قویتر، سیستم و آپشنهای مطلوبتر و ظاهر بهتر در بخش معاملات دست دوم محیطهای مختلف موجود هستند که برای خرید اتومبیل زیر هفتصد میلیون تومان، بررسی آنها خالی از لطف نخواهد بود.
مدل خودرو |
میزان کارکرد (هزار کیلومتر) |
جک J۵ |
۱۰۰ |
ام وی ام x۲۲ دندهای |
۸۰ |
پژو پارس |
۴۴ |
ام جی ۳۵۰ |
۱۱۰ |
دانگ فنگ h۳۰ Cross |
۶۰ |
برلیانس کراس |
۱۰۰ |
۱. جک J۵
جک J۵، یک سدان چینی از برند JAC که در کشور توسط کرمان موتور مونتاژ میشود، به عنوان یک ماشین زیر ۷۰۰ میلیون با عمری اندک بیشتر از رقبای هم رده و کیفیت قابل قبول، میتواند گزینه خانوادههایی باشد که خواهان یک اتومبیل مناسب تردد درون شهری و بین استانی هستند.
این خودرو در دو نسخه دندهای و اتوماتیک با پیشرانههای ۱.۵ و ۱.۸ لیتری عرضه میشود. مدل ۱.۵ لیتری با موتور XU۷P و مدل ۱.۸ لیتری با موتور ۴G۹۳D میتسوبیشی تجهیز شده است. طراحی ظاهری جک J۵ نسبت به رقبا در این بازه قیمتی جذابیت بیشتری دارد، اما کیفیت ساخت و استفاده از مواد اولیه در داخل کابین، در سطح متوسط ارزیابی میشود.
شاید جک J۵ از نظر امکانات رفاهی و طراحی داخلی، در مقایسه با مدلهای اقتصادی وطنی برتری نسبی داشته باشد، اما از نظر کیفیت ساخت و دوام، همچنان نیاز به بهبود دارد و شاید در بالاترین رتبه بهترین ماشین زیر ۷۰۰ میلیون تومان قرار نگیرد. تجربه رانندگی با جک J۵ در مسیرهای شهری رضایتبخش است، اما در جادههای پرپیچ و خم، عملکرد سیستم تعلیق و فرمانپذیری میتواند بهبود یابد. انتظار میرود این خودرو با بهبود کیفیت ساخت و خدمات پس از فروش، جایگاه بهتری در میان ماشینهای چینی زیر ۷۰۰ میلیون کسب کند.
۲. امویام X۲۲ دندهای
امویام X۲۲ یک کراساوور کوچک با موتور ۱.۵ لیتری و توان ۱۰۵ اسب بخار است که با گیربکس ۵ سرعته دستی عرضه میشود. این خودرو بر پایه پلتفرم چری تیگو ۳ ساخته شده است. طراحی جذاب و امکانات حداقلی، از ویژگیهای مثبت این خودرو محسوب میشود. با این حال، کیفیت ساخت و استفاده از مواد اولیه در داخل کابین، در سطح متوسط قرار دارد. در مقایسه با خودروهایی مانند کامپکتهای دانگ فنگ، امویام X۲۲ از نظر طراحی خارجی جذابتر است، اما از نظر کیفیت ساخت و دوام، در سطح متوسطی قرار دارد. اگر با چهره تیپیکال خودروهای آسیایی و عملکرد پایه مشکلی ندارید، MVM X۲۲ یکی از بهترین خودروهای اقتصادی زیر ۷۰۰ میلیون برای شما خواهد بود.
۳. پژو پارس
پژو پارس با تاریخچهای بیش از دو دهه، همچنان یکی از گزینههای محبوب در بازار ماشین زیر ۷۰۰ میلیون تومان است. این خودرو بر پایه پلتفرم پژو ۴۰۵ ساخته شده و در تیپها و با پیشرانههای مختلفی عرضه شده است. در سال ۱۴۰۳، با توجه به استانداردهای جدید ۸۵ گانه، تولید این خودرو متوقف شد. با این حال، ایرانخودرو مجوز ادامه تولید پارس را تا پایان بهار ۱۴۰۳ برای تحویل خودروهای ثبتنامی دریافت کرد. از آنجاییکه گفته شده نمونههای تولید بهار ۱۴۰۳ باید به استانداردهای ۸۵ گانه مجهز باشند، باید ببینیم این مدلها با همان طراحی قبلی تولید خواهند شد یا از نوع فیسلیفت خواهند بود.
پژو پارس در تیپها و با پیشرانههای مختلفی عرضه شده است که هر یک با توجه به پیشرانه و تجهیزات، در بازههای قیمتی مختلفی قرار میگیرند. پرشیای XU۷P درحال حاضر در محدوده قیمتی زیر ۷۰۰ میلیون تومان قرار دارد و بهعنوان یک خودروی اقتصادی شناخته میشود.
۴. امجی ۳۵۰
امجی ۳۵۰، شاید در بازار خودروهای زیر ۷۰۰ میلیون تومان چندان شناخته شده نباشد اما در مقایسه با محصولات اقتصادی هم رده و سایر سدانهای اقتصادی، پرفورمنس خوبی از خود ارائه داده است. MG ۳۵۰ با موتور ۱.۵ لیتری و توان ۱۰۷ اسب بخار عرضه میشود. این خودرو بر پایه پلتفرم Roewe ۳۵۰ ساخته شده است. امجی ۳۵۰ در سال ۲۰۱۰ معرفی و توسط مدیا موتورز در ایران عرضه شد. در مقایسه با خودروهایی مانند جک J۵ و برلیانس کراس، امجی ۳۵۰ از نظر کیفیت ساخت و امکانات رفاهی برتری دارد، اما از نظر خدمات پس از فروش و دسترسی به قطعات یدکی، با چالشهایی مواجه است.
رانندگی با امجی ۳۵۰ لذتبخش است و امکانات رفاهی مناسبی ارائه میدهد، اما هزینههای نگهداری بالا و کمبود قطعات یدکی، از نقاط ضعف آن محسوب میشود.
۵. دانگ فنگ H۳۰ کراس
دانگ فنگ H۳۰ کراس یک CUV چینی است که در ایران توسط ایرانخودرو عرضه میشود. این خودرو با موتور ۱.۶ لیتری و توان ۱۱۰ اسب بخار، در دو نسخه دندهای و اتوماتیک ارائه میشود. طراحی ظاهری آن نسبت به رقبا در این بازه قیمتی، جذابیت بیشتری دارد، اما کیفیت ساخت و استفاده از مواد اولیه در داخل کابین، در سطح متوسط قرار دارد. این کراس اوور اقتصادی از نظر امکانات رفاهی و طراحی داخلی عملکرد قابل قبولی ارائه میدهد، اما از نظر کیفیت ساخت و دوام، جای بهبود دارد و از برخی جوانب، به خصوص تعلیق و هندلینگ، میتواند در سطح بهتری ظاهر شود.
تجربه رانندگی با دانگ فنگ H۳۰ کراس در مسیرهای شهری رضایتبخش است، اما جا دارد که عملکرد سیستم تعلیق و فرمانپذیری بهبود یابد.
۶. برلیانس کراس
برلیانس C۳ کراس، که در ایران بهعنوان برلیانس کراس شناخته میشود، یک خودروی هاچبک کراساوور است که توسط شرکت برلیانس چین تولید و در ایران توسط پارسخودرو مونتاژ و عرضه میگردد. این خودرو بر پایه مدل H۳۲۰ طراحی شده و با تغییراتی در ظاهر و ارتفاع، بهعنوان یک کراساوور کوچک معرفی شده است. این خودرو در سال ۱۳۹۶ وارد بازار ایران شد و درحال حاضر میتوان نسخههای کارکرد حدوداً ۴۰ هزار کیلومتری آن را در لیست ماشین زیر ۷۰۰ میلیون جا داد.
پیشرانه اولیه این خودرو ۱.۵ لیتری چهار سیلندر با توان ۱۰۳ اسب بخار و گشتاور ۱۳۸ نیوتنمتر بود که بعد از ارتقا به حجم ۱.۶۵ لیتر، توان به ۱۱۴ اسب بخار و گشتاور به ۱۵۴ نیوتنمتر افزایش یافت. در مقایسه با رقبایی گرانقیمتتر مانند ساندرو استپوی، برلیانس کراس از نظر طراحی داخلی و امکانات رفاهی برتری دارد، اما از نظر کیفیت ساخت و دوام برگ برنده خاصی نخواهد داشت. در مقابل، امویام X۲۲ با طراحی جذابتر و امکانات بیشتر، رقیب سرسختی برای برلیانس کراس محسوب میشود.
با تمام اوصافی که برای خودروهای زیر ۷۰۰ میلیون دست دوم برشمردیم، بعید نیست که خریداران با معامله خودروهای دست دوم با هزینههای احتمالی تعمیر و نگهداری یا مسائل وضعیت فنی و بدنه خودرو روبرو شوند. اگر قصد دارید جهت خرید اتومبیل زیر هفتصد میلیون تومان سراغ مدلهای دست دوم بروید، حتماً ترتیب کارشناسی فنی دقیق و معاینه خودرو را بدهید و پیش از هرگونه اقدامی از سلامت ماشین موردنظر مطمئن شوید.
بهترین خودرو تا ۷۰۰ میلیون کدام است؟
بسته به نیازها، انتظارات و بودجهای که برای خرید ماشین زیر ۷۰۰ میلیون و هزینههای متعاقب آن درنظر میگیرید، میتوان به این سؤال پاسخهای متفاوتی داد. در صورتی که در وهله اول بین خرید خودروی صفر زیر ۷۰۰ میلیون یا اتومبیل کارکرده تصمیم نهایی را گرفتهاید، میتوانید سراغ گزینههای معرفی شده در لیست امروز بروید یا در بازارهای رسمی و مارکت پلیسهای آنلاین یا فیزیکی به دنبال آگهیهای مطلوب خود باشید.
اگر به دنبال خودرویی اقتصادی با مصرف سوخت مناسب و هزینههای نگهداری پایین هستید، رانا پلاس با موتور TU۵ و امکانات پایه، گزینهای قابلتوجه است. کوییک با طراحی هاچبک و ابعاد کوچک (و نسخه صندوقدار آن یعنی ساینا)، برای تردد در شهرهای پرترافیک مناسب خواهد بود. پژو ۲۰۶ با طراحی جوانپسند و سواری اسپرت، برای افرادی که به دنبال خودرویی با هندلینگ خوب هستند راضی کننده خواهد بود؛ هرچند فضای داخلی محدود و امکانات رفاهی پایه شاید برای خانوادهها چندان رضایتبخش نباشند.
برای افرادی که به دنبال خودرویی با فضای بار بیشتر و طراحی کراساوور هستند، دانگ فنگ H۳۰ کراس، جک j۵ و برلیانس کراس میتوانند جذاب باشند؛ با این حال، باید به کیفیت ساخت متوسط و خدمات پس از فروش محدود توجه داشت. امویام X۲۲ دندهای نیز از این قاعده مستثنی نیست. در نهایت، انتخاب بین خودروی صفر یا کارکرده به اولویتهای شما بستگی دارد. در هر صورت، پیش از خرید، بررسی دقیق وضعیت فنی و بدنه خودرو و مشاوره با کارشناسان توصیه میشود./
نظر شما