پرشین خودرو: زمانیکه خودرو خریداری و پس از مدتی با نقص فنی مواجه تماس های مکرر شود، مردم نسبت به خودروهای داخلی بیاعتماد میشوند و این به منزله از دست دادن مشتریان است که بعضاً دیده شده است خودروهای داخلی پس از طی مسافتی با مشکلاتی روبهرو میشوند که در خودروهای حداقل دو سال به بالا قابل رؤیت است.
به گزارش «پرشین خودرو»، با افزایش قیمت خودرو در بازار آزاد و رکوردشکنیهای بیسابقه در این بخش، سطح توقعات مردم نسبت به خودروهای داخلی و کیفیت آن بیش از گذشته افزایش یافته است.
مردم در مصاحبههای خود با دفتر گروه اقتصادی روزنامه میگویند زمانیکه بابت خرید یک خودرو داخلی بیش از 25 میلیون تومان پرداخت میشود، کیفیت آن نیز باید به اندازهای باشد تا مشتریان راضی باشند در غیر این صورت به مرور از متقاضیان خودروهای داخلی کاسته میشود.
درست است که قیمت خودرو در کف بازار با نرخ کارخانه تفاوت قابل توجهی دارد اما پربیراه نیست که کیفیت خودروهای وطنی نسبت به توقعات مردم کمتر است و باید خودروسازان در این خصوص بیش از گذشته همت بگمارند.
زمانیکه خودرو خریداری و پس از مدتی با نقص فنی مواجه تماس های مکرر شود، مردم نسبت به خودروهای داخلی بیاعتماد میشوند و این به منزله از دست دادن مشتریان است که بعضاً دیده شده است خودروهای داخلی پس از طی مسافتی با مشکلاتی روبهرو میشوند که در خودروهای حداقل دو سال به بالا قابل رؤیت است.
در این میان برخی نمایندگیها و تعمیرگاههای خودرو در تبلیغات منفی علیه خودروهای ساخت داخل کم نمیگذارند و برای آنکه قطعات خود را بفروشند مرتب از شرکت خودرو سازنده انتقاد میکنند که به دلیل پائین آمدن کیفیت خودرو، باید قطعات بخشهای مختلف خودرو پس از تحویل از خودروساز تغییر کند تا خودرو بتواند مدت طولانیتری حرکت کند.
بخشی از ماجرای کیفیت خودرو به دسته یاد شده مربوط است اما پائین بودن سطح کیفی خودروها را در کارخانهها نباید نادیده گرفت. خودروسازان به رغم فشارهای متعدد سازمان استاندارد فقط حداقلها را رعایت میکنند و هنوز برای ارتقای کیفی که سبب افزایش رضایت مردم شود، فاصله زیادی دارند.
کیفیت بهتره شده
در این رابطه محسن صالحینیا معاون امور صنایع و اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وضعیت کیفی خودروهای ساخت داخل طبق بررسیهای متناوب افزایش یافته اما از آنجا که موضوع کیفیت خودرو نسبی است نمیتوان رضایتمندی صددرصدی را اعلام کرد.
وی خاطرنشان کرد: کیفیت خودروهای داخلی نسبت به گذشته بسیار بهبود یافته اما با توجه به تنوع تولیدات امکان آن وجود دارد که در برخی خودروها مردم نسبت به موضوع کیفیت آن گلایه داشته باشند که در این باره خودروسازان برنامههای جامعی دارند که تا پایان سال اجرا میشود.
همچنین بهادر کاظمی معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران گفت: کیفیت موجود خودروهای داخلی متناسب با سطح انتظارات مردم نیست، اما این جمله بدان معنا نیست که کیفیت خودروهای داخلی رو به کاهش است. طی چند سال اخیر کیفیت خودروهای وطنی ارتقا یافته و این امر را بازرسی کیفیت و استاندارد ایران براساس تحلیلهای کارشناسی تأیید میکند.
وی با بیان این که اگر بخواهیم انتظار مردم در زمینه کیفیسازی خودروهای ساخت داخل تا حد قابل توجهی افزایش پیدا کند، گفت: با توجه به بحث رقابت، اصلاح ساختار مالکیت، افزایش سرمایهگذاری و مشارکت با طرفهای خارجی میتوان به توسعه کیفی دست یافت.
کاظمی با یادآوری این مسئله که اگر سازمان استاندارد بیش از حد به خودروسازان سختگیری کند و استانداردها را سختگیرانهتر کند، تولید خودرو با چالش روبهرو خواهد شد، افزود: سیاستهای سختگیرانه و تحمیل فشارهای مضاعف با هدف ارتقای صنعت خودرو و همگامسازی با برندهای معروف، صنعت خودرو را تا دو سال سرپا نگه میدارد و به طور قطع مشکلات متعددی ایجاد میشود، لذا در این مسیر با حرکت روان و مستمر میتوان به کیفیت مطلوب در خودروهای داخلی دست یافت.
در ادامه معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران تأکید کرد: اجازه کاهش کیفیت خودروهای تولیدی را نخواهیم داد.
کاظمی در پاسخ به این که ممکن است برخی خودروسازان و قطعهسازان در چالش فعلی نقدینگی، کیفیت محصولات خود را کاهش دهند، اظهار کرد: سازمان استاندارد بهطور مستقیم بر روند تولید خودرو نظارت داشته و از طریق تست COP (اطمینان از تولید پیوسته محصولات در خطوط تولید مطابق با مشخصات و استانداردهای از پیش تعریف شده) نظارت دائمی بر این فرایند دارد.
وی با بیان این که تلاش میکنیم تغییری در روند کیفی تولید خودروهای داخلی ایجاد نشود، خاطرنشان کرد: البته نگرانی نیز در این خصوص وجود ندارد و نمیتوان گفت چون خودروسازان و قطعهسازان دچار مشکل نقدینگی هستند ممکن است کیفیت تولیدات خود را کاهش دهند.
او ادامه داد: به هر حال سازمان استاندارد طبق وظایف خود به طور مستقیم شرایط را رصد میکند تا مشکل کیفی در این حوزه ایجاد نشود و تاکنون نیز گزارشی در این خصوص نداشتهایم.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران در پاسخ به این پرسش که آیا قطع صادرات قطعه از سوی برخی مراکز خارجی منجر به واردات قطعات بیکیفیت از کشورهایی همچون چین نشده است؟ اظهار کرد: با توجه به نظارتهای موجود بر روند واردات و ورود قطعات به خطوط تولید خودروسازان احتمال بروز این وضعیت بسیار ناچیز است. تاکنون نیز موردی در این خصوص وجود نداشته است.
وی گفت: انتظار مردم در مورد خودروهای داخلی هنوز مرتفع نشده است، بدین جهت سازمان ملی استاندارد نیز بهدنبال آن است که کیفیت خودروها را ارتقا دهد.
پور مجیب معاون کیفیت ایران خودرو نیز به شبکه ایران گفت: میانگین شاخص رضایت مشتریان از کیفیت محصول پس از سه ماه تحویل خودرو در سال 88، 9/65 درصد بود و در سال 89 به 7/66 درصد و سال 90 به 8/68 درصد رسید و طبق پیشبینیها تا پایان سال جاری رقم 70 درصد به دست میآید. این عدد در شرایطی پیشبینی شده که سقف رضایت مشتریان در مورد خودرو با برندهای صاحبنام 88 درصد است.
وی میانگین میزان رضایت مشتریان پساز یکسال را از 9/65 در سال 88 به 3/68 درصد در سال 90 اعلام و خاطرنشان کرد: هیاهوها برای نارضایتی خودروهای ساخت داخل درست نیست چرا که با کیفیسازی محصولات میزان عدم رضایت نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: مجموعه ایران خودرو تا پایان سال، 500 پروژه کیفیسازی محصولات و خدمات را دارد که این امر بیانگر رشد کیفی خودروهای داخلی است.معاون کیفی ایران خودرو با بیان اینکه تحریم دلیلی برای افت کیفیت محصولات داخلی نیست، متذکر شد: تحریم فقط در مقطعی کوتاه خودرو 206 را تحت تأثیر قرار داد اما با جایگزینی سایرکشورها و نه فقط چین، تولید خودرو حداکثر تا یکماه آینده به وضعیت گذشته خود (روند صعودی تولید) باز میگردد و کیفیت نیز بیش از گذشته ارتقا خواهد یافت.
خودروسازی سایپا نیز هرگونه کاهش کیفیت را تکذیب و خاطرنشان کرد، محصولات این خانواده نسبت به گذشته رشد کیفی داشته است.
با تمام این اوصاف مردم از وضعیت خودروهای داخلی ناراضی هستند و معتقدند خودروسازان باید بیش از گذشته سطح کیفی خودروها را افزایش دهند.
کد خبر 15022
نظر شما