پرشین خودرو: رییس هیات مدیره انجمن قطعهسازان ایران هشدار داد که ادامه وضعیت فعلی به بروز مشکل در صنعت خودرو و قطعه منجر خواهد شد.
به گزارش «پرشین خودرو»، گلستانی در دومین همایش سازندگان قطعات و مجموعههای خودرو به منظور بررسی مشکلات این صنعت، اظهار کرد: اگر مسوولان علاقهمند به ادامه فعالیت صنعت خودرو و قطعه هستند، فکری به حال مشکلات بکنند زیرا مدتهاست که حاشیه سود قطعهسازان از بین رفته و خودروسازان به دلیل تثبیت قیمت امکان افزایش قیمت قطعات را ندارند.
وی ادامه داد: از 100 درصد قیمت خودرو 60 تا 65 درصد آن هزینه تهیه مواد اولیه و تولید قطعه است بنابراین در شرایطی که برخی از مواد اولیه 200 تا 300 درصد رشد قیمت داشتهاند چگونه میتوان قطعه را با قیمت کنترل شده تولید و تحویل داد.
رییس هیات مدیره انجمن قطعهسازان ایران افزود: مدتی است که قطعهسازان نمیتوانند قطعه را به موقع تحویل خودروساز دهند به همین دلیل برخی از خودروها تجاری نشده و کف کارخانه میخوابد. این به معنی آن است که به دلیل آنکه خودروساز نمیتواند خودرو تولیدی را بفروشد، پولی نیز نگرفته و پرداخت طلب قطعهساز به تعویق میافتد.
وی با بیان اینکه هماکنون باید تصمیمات جدی برای حل مشکلات صنعت قطعه اتخاذ شود، اظهار کرد: چهار ستون خودروسازی را قطعهسازان تشکیل میدهند و اگر قطعهساز زمین بخورد خودروسازی دیگر معنا نخواهد داشت.
گلستانی ادامه داد: تنها راه حل فوری مشکل صنعت قطعه و خودرو، رفع تناقض بین قیمت مواد اولیه و قیمت فروش قطعه و خودرو است، بهگونهای که یا باید قیمت مواد اولیه مصرفی تثبیت و به دنبال آن نرخ قطعه و خودرو نیز تثبیت شود یا اگر مانند شرایط فعلی قیمت مواد اولیهای چون فولاد، مس و محصولات پتروشیمی آزاد است، قیمت فروش خودرو نیز آزاد شود.
رییس هیات مدیره انجمن قطعهسازان ایران افزود: پیشنهاد ما این است که سازمان حمایت از فرآیند قیمتگذاری خودرو خارج شود. اگر میخواهند خودرو را قیمتگذاری کنند، قیمت مواد اولیهای چون پتروشیمی، مس و فولاد نیز باید قیمتگذاری شود.
وی با بیان اینکه حدود 20 درصد درآمد صنعت خودرو صرف پرداخت بهره تسهیلات بانکی میشود، تصریح کرد: سال گذشته یکی از خودروسازان بیش از هزار میلیارد تومان بهره تسهیلات را به بانکها پرداخت کرد در حالیکه میشد این مبلغ صرف توسعه صنعت خودرو شود.
گلستانی افزود: در حال حاضر مواد اولیه صنعت قطعه را در بورس میفروشند اما مواد عرضه شده را دلالان خریداری کرده و قطعهساز مجبور است با 25 درصد افزایش قیمت مجدد آنرا از دلال خریداری کند.
وی با بیان اینکه بازار خدمات پس از فروش نیز با مشکلات زیادی همراه است، تصریح کرد: سال گذشته ارزش قطعات عرضه شده در بازار خدمات پس از فروش خودرو حدود 2500 میلیارد تومان بود در حالیکه 1500 میلیارد تومان آن مربوط به قطعات بیکیفیتی است که نمیدانیم توسط چه کسانی وارد و در بازار عرضه میشود.
رییس هیات مدیره انجمن قطعهسازان ایران تصریح کرد: قطعهسازان تاکنون موفق به دریافت ارز از اتاق مبادلات ارزی نشدهاند به همین دلیل ناچارند ارز مورد نیاز خود را با نرخ آزاد تامین کنند. این در حالی است که ارز به نرخ مرجع برای واردات خودرو تخصیص یافته است.
به گفته وی طراحی پلتفرم مشترک توسط قطعهسازان همچنان ادامه دارد.
کد خبر 15904
نظر شما