پرشین خودرو: شایعات طی 10 روز سهمیه بنزین را قطع و این فرآورده را 1000 تومانی کرد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از خبرآنلاین، 10 روزی از برهم خوردن آرامش در بازار بنزین و داغ شدن شایعات در این بازار می گذرد و شاید بایددلیل اصلی رونق گرفتن حدس و گمان های بنزینی در رسانه ها را در کاهش 200 لیتری سهمیه بنزین آزاد جستجو کرد.
24 مهرماه خبری تحت عنوان "سهمیه بنزین کاهش یافت" بازار شایعات در خصوص قیمت و سهمیه بنزین را آنچنان داغ کرد که در نهایت مسوولان شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی ناچار به تکذیب تمام شایعات و برگرداندن آرامش به این بازار شدند.
پس از انتشار خبر کاهش سهمیه بنزین آزاد، رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور، هرگونه پیشنهاد از سوی این ستاد برای کاهش سهمیه بنزین آزاد خودروها را تکذیب کرد و گفت: ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور مسوول اعلام کاهش یا افزایش سهمیه بنزین خودروهاست اما در عین حال هیچ نامهای از سوی این ستاد در خصوص کاهش سهمیه بنزین آزاد خودروها به وزارت نفت داده نشده است.
رویانیان با تاکید بر اینکه اگر قرار است وزارت نفت اقدامی در این خصوص انجام دهد باید با هماهنگی ستاد مدیریت حمل و نقل سوخت کشور باشد، گفت: در این خصوص نه پیشنهادی ارائه شده و نه هماهنگی صورت گرفته است.
رییس ستاد حمل و نقل و مدیریت مصرف سوخت کشور با تاکید بر این که روزانه 15 میلیون لیتر بنزین آزاد در کشور توزیع میشود افزود: از این میزان 5 میلیون لیتر توسط کارت دارندگان خودروهای شخصی و مابقی توسط کارت جایگاهداران زده میشود.
پس از اظهارات رویانیان و تاکید وی بر بی اطلاعی از اتخاذ چنین سیاستی، برخی از کارشناسان از حذف بنزین 400 تومانی در پی چنین اقدامی خبر دادند که این پیش بینی توسط مدیر روابط عمومی شرکت ملی پخش فراورده های نفتی تکذیب شد.
وی علت کاهش سهمیه بنزین آزاد را اینگونه تشریح کرد: شارژ کردن ماهانه 500 لیتر بنزین آزاد بار سنگینی بر سامانه تحمیل می کرده و برهمین اساس ستاد هدفمندی یارانه ها این رقم را کاهش داده است.
28 مهرماه خبری تحت عنوان "آخرین خبر درباره عرضه بنزین آزاد 700 تومانی" منتشر شد که در آن به نقل از معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت متوسط مصرف بنزین آزاد توسط هر دستگاه خودروی شخصی ماهانه حدود 30 لیتر عنوان شده و در عین حال تاکید شده که به طور میانگین روزانه 15میلیون لیتر بنزین آزاد 700 تومانی در جایگاههای سوخت عرضه می شود.
علی ربیعی با یادآوری اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون متوسط مصرف بنزین کشور به بیش از 64 میلیون لیتر افزایش یافته است، بیان کرد: این در حالی است که هم اکنون بیش از 85 درصد مردم دارای ذخیره سهمیه بنزین نیمه یارانه ای 400 تومانی در کارت هوشمند سوخت خود هستند.
یک روز پس از انتشار این خبر، بر نایاب شدن کارت های بنزین آزاد جایگاه داران برای سوخت گیری خودروها تاکید شد.
رئیس کانون کارفرمایی جایگاهداران سوخت سراسر کشور درباره سرگردانی جدید بنزینی مردم در جایگاههای سوخت از بروز مشکل فنی"کد خطای 25 "و غیرفعال شدن کارت بنزین آزاد جایگاهداران خبر داد و گفت: کاهش تعداد کارتهای بنزین آزاد منجر به افزایش زمان سوختگیری خودروها شده است.
از سویی دیگر شایعات بیشتر دامن خورد و رسانه ها از تک نرخی شدن بنزین خبر دادند.براساس این پیش بینی ها پس از حذف بنزین 100 تومانی و کاهش سهمیه آزاد، با خداحافظی بنزین 400 تومانی از کارتهای سوخت، این فرآورده نفتی به صورت تک نرخی در کشور عرضه شود.
ایجاد مشکل در ارائه کارت بنزین آزاد توسط جایگاه داران و شایعات مبنی بر تک نرخی شدن سهمیه ها باعث شد تا بالاخره قائم مقام شرکت ملی پخش فراورده های نفتی در جمع خبرنگاران حاضر شود تا خبر غیر فعال شدن کارت ویژه بنزین آزاد جایگاه داران را تکذیب کند.
ناصر سجادی با اشاره به اینکه با این وجود اگر افرادی به بنزین 700 تومانی بیشتر از سقف 300 لیتر نیاز داشته باشند می توانند از کارت اضطراری جایگاهها استفاده کنند، تصریح کرد: در برنامه نرم افزاری سامانه هوشمند سوخت ضرورت داشت سقفی برای بنزین آزاد در نظر گرفته شود که با توجه به توضیحات ارائه شده، 300 لیتر انتخاب شد.
البته نشست قائم مقام شرکت ملی پخش فراورده های نفتی نیز با شایعاتی همراه شد. چرا که خبر این نشست با تیتر "قیمت واقعی بنزین اعلام شد" در رسانه ها منتشرشد که البته این اظهارات نیز تکذیب شد.
بالاخره تمام این شایعات با اظهارات ضیغمی معاون وزیرنفت در امور پالایش و پخش فراورده های نفتی پس از نزدیک به 10 روز کشمکش به پایان رسید.
این خبر تحت عنوان "معاون وزیرنفت وعده داد: قیمت و سهمیه بنزین تا پایان امسال تغییر نمی کند" منتشر شد.
براساس اظهارات علیرضا ضیغمی قیمت و سهمیه بنزین تا پایان امسال هیچ تغییری نخواهد کرد چراکه خوشبختانه هم اکنون پالایشگاه های کشور با حداکثر ظرفیت خود فرآورده های نفتی را تولید می کنند.
بنابراین به نظر می رسد این تصمیم ستاد هدفمند سازی یارانه ها در راستای مهار قاچاق بنزین بوده تا شاید از این طریق بتوان مصرف این فرآورده را که طی چند ماه گذشته روند صعودی در پیش گرفته مهار کند.
بنابراین آنچه که می توان به یقین حدس زد آنهم در شرایطی که همین تفاوت قیمت باعث از سر گرفتن قاچاق بنزین در کشور شده این است که به نظر می رسد ستاد هدفمندی یارانه ها به دنبال راهکاری برای مهار قاچاق بنزین و حل مشکل رشد مصرف این فرآورده در کشور است و به زودی باید شاهد اجرای سیاستی جدید در این خصوص بود.
کد خبر 16114
نظر شما