پرشین خودرو: شرکت های تولیدکننده خودرو در ایران این روزها با مشکلات عدیده ای مواجه هستند، به گونه ای که زنگ خطر ورشکستگی و نابودی برای محوری ترین و اساسی ترین صنعت کشور به صدا درآمده است، از سویی به دنبال تحریم های شدید اقتصادی بر ضد کشورمان و از سویی دیگر صعود سرسام آور قیمت ارز و افزایش هزینه های تولیدات صنعتی در کشور، پیامدهای ناگواری برای تولیدکنندگان خودرو به همراه داشته است.
به گزارش «پرشین خودرو»، کاهش میزان تولید خودرو و قطعات، تعطیلی خطوط تولید بسیاری از شرکت های قطعه ساز و خودروساز و در کنار آن تعدیل نیرو، نبود سرمایه در گردش شرکت های تولیدی و کمبود شدید نقدینگی، صنعت خودرو ایران را با چالش های بسیار زیادی مواجه ساخته است.
شرایط به گونه ای پیش می رود که می توان گفت تولید خودرو با هزینه های رو به رشد فعلی و عرضه آن با قیمت های مصوب شده اخیر، به هیچ وجه به صرفه نبوده و این صنعت حیاتی کشور با ضررهای فرسایشی روبه رو شده است.
به نوشته بولتن نیوز، طبق آخرین اطلاعات، آمار و ارقام قیمت مواد اولیه و نیازهای اساسی تولید یک خودرو، افزایش شدیدی داشته به گونه ای که قیمت فولاد 90 درصد، ورق آلومینیوم 150 درصد، مس 300 درصد و مواد پلیمری بین 200 تا 400 درصد افزایش یافته که در کنار آن افزایش هزینه دستمزدها را نیز باید اضافه کرد، در چنین شرایطی تولید خودرو با این همه مشکلات و موانع و عرضه آن با قیمت های فعلی چندان منطقی به نظر نمی رسد.
شرکت های تولیدکننده قطعات و خودروسازان حجم وسیعی از نیروی انسانی مولد را در اختیار داشته و میزان اشتغال بالایی را فراهم کرده اند، بروز بحران در این شرکت ها که با جامه ناتوانی در تولید و تعطیلی کارخانه ها و خطوط، خود را نشان داده علاوه بر به خطر انداختن زندگی این حجم انبوه نیروی انسانی، عده کثیر دیگری را نیز در معرض ضرر هنگفت مالی قرار داده است و حداقل 60 صنعت و فعالیت مرتبط با خودروسازی در معرض کاهش درآمد و زیان هستند و میلیون ها نفر اشتغال وسیع در رشته های مختلف را با محدودیت مواجه خواهد کرد.
شرکت های تولید کننده خودرو در ایران سهامی عام هستند و سرمایه عده بسیار زیادی از سهامداران خرد و کلان را معطوف خود ساخته اند، با توجه به رونق تولید خودرو در ایران در دهه 80 گرایش بسیار بالایی به معامله و خرید و فروش سهام شرکت های خودروسازی در بورس ایران وجود داشته است، ضمن اینکه سهام این شرکت ها همواره پر رونق و سودده بوده که موجبات تمایل بالای متقاضیان به این سهام را فراهم کرده است.
با توجه به شرایط ناگوار فعلی برای صنایع خودروسازی کشور و کاهش میزان تولید این شرکت ها که برابر آمارها به نصف رسیده است، از هم اکنون می توان ضرر هنگفت اقتصادی برای مجموعه عظیم سهامداران خرد و کلان این شرکت ها را متصور بود، شرکت هایی که حیاتشان بستگی به رونق تولید داشته و هرگونه خللی در این امر تمام اجزای این صنعت را دچار مشکل کرده و آسیب های زیادی به بار خواهد آورد.
به هرصورت سهامداران شرکت های خودروساز که سرمایه بسیار هنگفتی را در بازارهای مالی و بورسی در اختیار دارند، با بروز مشکل برای شرکت های خودروسازی دچار ضررهای فراوانی خواهند شد که به طور قطع برای اقتصاد کشور کارنامه غیرقابل قبولی محسوب خواهد شد.
کد خبر 16216
نظر شما