پرشین خودرو: همزمان با تلاطم های ارزی در بازار ارز، بازار خودرو نیز در چند ماه اخیر دچار مشکلات جدی شده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، اوضاع هماکنون در بازار خودرو به شکلی است که حتی با وجود رکود خرید و فروش در بازار نیز قیمتها گاهی بالا میروند، گویی از قاعده عرضه و تقاضا پیروی نمیکنند و مسائلی دیگر در بالا و پایین شدن قیمت خودروهای تولید داخل دخیل است.
البته هر چند که نرخ خودروها همچنان روند صعودی طی می کند و مگان 65 میلیونی شده است اما فعالان بازار معتقدند با نزدیک شدن به یکی دو ماه پایانی سال، تقاضای خرید خودرو رشد خواهد کرد و اگر عرضه خودروها مناسب نباشد، قیمتها باز هم بالا خواهد رفت.
ماجرای اختلال در بازار خودرو اما از آنجایی آغاز شد که پس از بالارفتن قیمت دلار تا مرز 4 هزار تومان، انتشار خبر واردات خودروهای لوکس با ارز دولتی سر و صدای زیادی به پا کرد و گلایه های افکار عمومی را نیزدر پی داشت تا جایی که مجلس را نیز درگیر ماجرا کرد.
پس از آن بود که در گیر دار پایین آمدن تب ارزی در کشور، در نیمه آبانماه لیستی رسمی از سوی دولت اعلام شد که در پی آن خودروها در كنار دهها كالای دیگر به عنوان كالاهای ممنوعه قرار گرفتند تا واردات خودرو در کنار لپتاپ، لوازم بهداشتی و لوازم خانگی ممنوع شود.
بعد از آن بود که موج اعتراض ها آغاز شد و در نتیجه ۀن واردات خودروهای كم مصرف كه حجم موتورشان كمتر از 2500سیسی است، آزاد اعلام شد و البته مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت در چند نوبت تاكید كردند، این آزادسازی شامل خودروهای لوكس نمیشود.
به نظر می رسید، افزایش قیمت شدید خودرو بخصوص خودروهای وارداتی باعث شد تا دولت خودروهای كم مصرف و غیر لوكس را در كنار چند كالای دیگر از لیست اقلام ممنوعه وارداتی خارج كند.
حالا اما بهارستان نشین ها معتقدند کالاهایی هستند که مهم تر از خودرو مورد نیاز مردمند و باید در دادن ارز به انها اولویت داده شود و اعلام کرده اند که از تخلفاتی که در حوزه واردات خودرو صورت گرفته جلوگیری می کنند.
سخنگوی کمیسیون اصل90 در این خصوص گفته است : این کمیسیون از ترخیص 10 هزار خودروی وارداتی با ارز مرجع که واردکنندگان قصد عرضه آن را به نرخ آزاد داشتند جلوگیری کرد.
مصطفی افضلی فرد افزوده است: این خودروها را که معمولا پیش فروش می شد با ارز مرجع خریداری و حقوق گمرکی آن نیز با ارز مرجع محاسبه شده بود در حالی که اصلا نباید با ارز مرجع وارد می شد .
وی ادامه داد: این موضوع در کمیته خودروی کمیسیون اصل 90 با حضور نمایندگانی از سازمان حمایت مصرف کنندگان ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت و برخی نهادهای ذی ربط بررسی و مقرر شد تا زمانی که ما به التفاوت ارز مرجع و ارز آزاد به حساب خزانه دولت واریز نشود از ترخیص آنها جلوگیری شود .
وی تاکید کرد: اگر این 10 هزار خودرو ترخیص شود ،مسببان به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
به این ترتیب به نظر میرسد بهارستان نهم این بار درباره وضعیت بازار خودرو کاملا جدی است و قصد دارد وارد عمل شود.
این در حالی است که در بازار داخلی، طی یکی دو هفته گذشته نیز با وجود تداوم رکود خرید و فروش در بازار خودرو، منحنی قیمتها با تغییراتی روبهرو شد، تغییراتی که بیشتر صعودی بوده تا نزولی.
حتی برخی خودروها که قیمت شان از سوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان آزاد اعلام شده نیز در این یکی دو هفته اخیر با افزایش قیمت روبهرو شدند که این به معنای اثربخش نبودن آزادسازی در کاهش قیمتها است. این در حالی است که خودروسازان همچنان بر آزادسازی قیمت خودرو پافشاری کرده و معتقدند قیمتها باید بر اساس حاشیه بازار تعیین شوند.
پیشتاز گرانی ها در بازار خودرو اما «مگان» است که در عرض یک هفته پنج میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده و بعید نیست بخواهد به سرکشیهایش ادامه بدهد. مگان در حال حاضر 65 میلیون تومان قیمت دارد و این در حالی است که همین چندی پیش سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان رای به آزادسازی آن داد تا بهاین واسطه قیمت مگان کاهش پیدا کند.
پارس خودروییها نیز بلافاصله برای تعیین قیمت جدید مگان دست به کار شدند و در نهایت قیمت آن را با جهشی 12 میلیون تومانی به 57 میلیون و 600 هزار تومان رساندند.
انتظار میرفت با این کار قیمت مگان در بازار افت کند، اما نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه مگان رکوردی جدید زد و 65 میلیون تومانی شد.
اما در بین دیگر خودروهای داخلی، تندر-90 نیز رشد قیمت را تجربه کرد و دو میلیون تومان گران شد.
هماکنون تندر-90 پارس خودرو در مدل E2 قیمتی برابر با 28 میلیون تومان دارد و مدل ایران خودرویی آن نیز 27 میلیون تومان خرید و فروش میشود.
تندر مدلی دیگر به نام E1 نیز دارد که هماکنون 23 میلیون تومان به فروش میرود. این محصول نیز دو میلیون تومان افزایش قیمت را تجربه کرده است.
تیبا نیز با رشدی 200 هزار تومانی به قیمت 16 میلیون تومان رسید تا در لیست گران شده ها قرار بگیرد. تیبا قبلا قیمت بالای 16 میلیون تومان را هم تجربه کرده بود و این در حالی است که قرار بود زیر 10 میلیون تومان قیمت داشته باشد.
نیسان ماکسیما نیز یک میلیون تومان افزایش قیمت را در طی روزهای اخیر، تجربه کرد و این در حالی است که این خودرو نیز جزو آزاد شدهها به شمار میرود، اما قیمت آن پایین نیامد و حتی بالا هم رفت.
به این ترتیب به نظر می رسد آشفتگی و سرگردانی در بازار خودرو همچنان ادامه دار شده است و آزاد سازی قیمت ها و ممنوعیت های وارداتی نیز در این خصوص راهگشا نبوده اند و باید دید چه تدبیر جدیدی برای گرانی های روز به روز بازار خودرو اندیشیده می شود.
کد خبر 18482
نظر شما