پرشین خودرو: عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس در واکنش به تصویب آزادسازی قیمت خودرو توسط وزیران عضو کارگروه تنظیم بازار و تایید رئیس جمهور گفت: بر اساس این تصمیم واسطه ها در تعیین قیمت خودرو ورود خواهند کرد و به نوعی فرمان قیمت خودرو در اختیار دلالان قرار می گیرد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از خانه ملت، الیاس طاهری با انتقاد از آزادسازی قیمت خودرو تصریح کرد: متاسفانه دولت درهمین راستا برنامه ریزی خواهد کرد و احساس ما این است که دولت دوست ندارد در مسائل کلی قانونی که اگر به مذاقش خوش نیاید از قانون سر باز می زنند، نظارتی بر کارهایش باشد.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی افزود: در بحث قیمت گذاری خودرو که سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده نادیده گرفته شده است، دولت خودروسازان را برای تعیین قیمت خودرو آزاد گذاشته است و قطعا این مسائل بی حاشیه نخواهد بود و دلالان در قیمت خودرو نقش خواهند داشت.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: قیمت خودرو هر روز افزایش می یابد؛ به نوعی تعیین قیمت در اختیار خودروسازان قرار گرفته است تا هر گونه که خواستند بازار را بچرخانند.
وی با اشاره به تصویب آزادسازی قیمت خودرو توسط وزیران عضو کارگروه تنظیم بازار اضافه کرد: با این تصمیم به نوعی فرمان بازار قیمت خودرو در اختیار دلالان قرار می گیرد و واسطه ها در تعیین قیمت خودرو بی تاثیر نخواهند بود.
طاهری در باره واکنش مجلس نسبت به آزادسازی قیمت خودرو تصریح کرد: طرح تحقیق و تفحص از صنعت خودور تهیه شده است که احتمال دارد در هفته جاری در دستور کار صحن قرار بگیرد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن در پایان با اشاره به اینکه قانون گذاری و قانون شکنی در دولت را صریحا مشاهده می کنیم، درباره پیش بینی وضعیت بازار خودرو با توجه به ایام پایانی سال و افزایش تقاضا برای خرید خودرو خاطرنشان کرد: تولید خودرو در کشور پایین است؛ در نشستی که با خودروسازان داشتیم خودروسازان وعده دادند در شش ماهه دوم امسال کمبود های تولید خودرو در شش ماهه اول را جبران کنند؛ اگر به همین شکل تولید خودرو پایین و تقاضا افزایش داشته باشد قطعا روند افزایشی را در پیش خواهیم داشت.
لازم به ذکر است، با تصویب آزادسازی قیمت خودرو توسط وزیران عضو کارگروه کنترل بازار و تایید رییسجمهور از این پس خودروسازان بدون دخالت سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان محصولات خود را قیمتگذاری می کنند.
تصویبنامه جدید توسط معاون اول رییسجمهور برای اجرا به وزارتخانههای اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شده است.
خودروساز در برابر مصرف کننده احساس مسئولیت نمیکند
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از آزادسازی قیمت خودرو از مطرح کردن این موضوع در کمیسیون صنایع و معادن مجلس خبر داد وگفت:افزایش ۲.۵ برابری قیمت خودرو در کمتر از ۸ ماه ظلم به مصرف کننده است باید توجه داشت که هیچ احساس مسئولیتی توسط خودروسازان در برابر مصرف کننده مشاهده نمی شود.
موید حسینی صدر با اشاره به اینکه نمایندگان مردم در مجلس و همچنین مردم به شدت از افزایش قیمت خودرو، عدم کیفیت، آشفتگی و سردرگمی که دراین بازار حاکم شده است نگران هستند، گفت: مردم به شدت از قیمت ها و کیفیت خودروهای تولید داخل ناراضی هستند و در هیچ کشوری سابقه ندارد که قیمت خودرو در کمتر از ۸ ماه حدود ۲.۵ برابر افزایش یابد و این ظلم به مصرف کننده است.
نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی درباره اینکه واکنش مجلس نسبت به آزادسازی قیمت خودرو چه خواهد بود؟ افزود: ما در کمیسیون صنایع و معادن موضوع آزادسازی قیمت خودرو را مطرح می کنیم و با توجه به تصمیم گیری توسط اعضای کمیسیون این موضوع بررسی شود.
وی ادامه داد: آنچه که در حال حاضر مهم است وجود سوء مدیریت در بازار خودرو و استفاده خودروسازان از این سوء مدیریت ها است.
حسینی صدر ضمن اعلام این که مردم از افزایش قیمت خودروهای داخلی شوکه شده اند، تصریح کرد: به دلیل اینکه خودرو در کشور ما به عنوان یک شاخص مطرح است، گرانی خودرو به افزایش تورم دامن می زند و بر قیمت سایر کالاها نیز تاثیر می گذارد که امیدواریم در مجلس یک تصمیم صحیح در این خصوص گرفته شود.
این نماینده مردم در مجلس نهم درباره ادامه جلسات کمیسیون صنایع و معادن مجلس با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: ما برای رفع مشکلات صنایع، کنترل قیمت ها و حمایت از تولید باید جلساتمان را با مسئولان وزارت صنعت ادامه دهیم.
وی به بخش نظارتی در قیمت ها اشاره کرد و گفت: یا نظارت ها باید کنترل شده باشد یا اینکه آزادسازی قیمت خودرو باید با سیاست های تشویقی صورت گیرد؛ به عنوان مثال عوارض واردات خودرو برداشته شود و این طور نباشد که عوارض واردات خودرو ۱۰۰ درصد باشد و مردم در صورت خرید خودرو از خارج از کشور با توجه به گرانی دلار ۹۰ تا صد درصد قیمت خودرو را عوارض بدهند؛ از طرفی هم مردم را ملزم به استفاده از خودروهای داخلی کنیم که این منصفانه نیست.
حسینی صدر به قیمت برخی خودروها در کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: در یکی از کشورهای همسایه با همین نرخ دلار ۳ هزار تومان با مبلغی حدود ۶ تا ۷ میلیون تومان می توان خودروی بی ام و با ۴ مدل پایین تر خرید و با حدود ۱۲ میلیون تومان امکان خرید بنز وجود دارد؛ این در حالی است که در همین شرایط ما یک خودروی پژو را با قیمت ۳۵ میلیون تومان در اختیار مصرف کننده قرار می دهیم که این ستم به مردم است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: بنده به عنوان یک عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس بارها اعلام کردم که نباید هزینه سوء مدیریت خودروسازان توسط مردم پرداخت شود و در حال حاضر هم براین موضوع تاکید دارم.
حسینی صدر ضمن اعلام اینکه باید ببینیم مدیران صنعت خودرو سالانه چقدر پاداش می گیرند و این میزان اعم از مدیران ارشد تا مدیران استانی باید مشخص شود، ادامه داد: باید ببینیم خودروسازان داخلی در کدام بخش ها هزینه های اضافی دارند؟ و چقدر سیستم خود را مدرن کرده اند؟
وی افزود: وقتی قیمت خودرو آزاد می شود و اجازه هرنوع قیمت گذاری تو سط خودرو سازان داده می شود، آیا نباید اجازه دهیم مردم خودروی مورد نیاز خودر را وارد کنند؟ ما این را قبول نداریم بلکه اگر قیمت خودرو رقابتی می شود باید در مقابل مجوز واردات توسط مردم داده شود؛ در این شرایط به عنوان مثال قیمت یک خودرویی که الان در بازار حدود ۲۰ میلیون است به ۵ میلیون می رسد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در پایان با اشاره به اینکه عوارض واردات خودرو باید حذف شود و واردات خودرو باید برای همه مردم آزاد شود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر بنده هیچ قدم مثبت و احساس مسئولیتی توسط خودروسازان در برابر مصرف کننده مشاهده نمی کنم.
کد خبر 19536
نظر شما