پرشین خودرو: اگرچه مجلس با اجرا فاز دوم هدفمندی یارانه ها مخالف بود اما بودجه ارائه شده از سوی دولت برای سالجاری هیچ راهی جز افزایش قیمت حامل های انرژی را پیش پای بهارستانی ها نگذاشت.
به گزارش «پرشین خودرو»، افزایش درآمد ناشی از هدفمندی یارانه ها از 60 هزار میلیارد تومان به 120 هزار میلیارد تومان شوک اولیه ای بود که به مجلس نشینان وارد شد اما حضور کارشناسان انرژی در کمیسیون تلفیق مجلس هم نتوانست دوایی باشد بر درد درآمدی که حتی در زمانیکه 60 هزار میلیارد تومان هم بود محقق نشد.
در روزهای ابتدایی بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق نمایندگان از افزایش قیمت حامل های انرژی در راستای ایجاد درآمد هدفمندی یارانه ها گفتند و این که چاره ای به این اقدام نیست چراکه دولت با کسری بودجه فاحشی مواجه خواهد شد.
در شرایط فعلی نیز به نظر می رسد مجلس چاره ای جز تصویب قیمت بنزین در هر لیتر هزار تومان نخواهد داشت هر چند که دولت در نهایت حاضر به قیمت 1060 تومان برای هر لیتر بنزین شده است.
به گفته فرزین دبیر ستاد هدفمندی یارانهها دولت سه سناریو تهیه کرد که در سناریوی سوم، قیمت بنزین به 2160 تومان می رسید، پیشنهاد دولت اجرای سناریوی 3 بود، ضمن اینکه مبلغ 250 هزار تومان اعلام شده توسط رئیس جمهور متعلق به سناریوی 3 بود اما احساس شد که درمجلس شرایط برای ارائه سناریوی دوم و سوم مناسب نیست و سناریوی اول مطرح شد که در این سناریو قیمت بنزین به 1060 تومان می رسد.
به گزارش خبرآنلاین، در شرایطی دولت تاکید می کند که بنزین 2160 تومان مد نظر آنها بوده که در حال حاضر هر لیتر بنزین با نرخ هزار تومان البته با احتساب دلار 1226 تومان در جهان بفروش می رسد.
تنها در صورتی رقم مورد نظر دولت منطقی به نظر می رسد که دولت در نظر داشته که نرخ بنزین را براساس ارز مبادلاتی محاسبه کند.
بنابراین به نظر می رسد با انتشار خبرهایی در خصوص بر حذف ارز مرجع 1226 تومانی، سیاست دولت محاسبه قیمت حامل های انرژی براساس نرخ ارز مبادلاتی است که در این صورت خواسته دولت برای عرضه بنزین 2 هزارتومانی محقق خواهد شد. در همین حال امروز محمود احمدی نژاد نیز وعده داد که قیمت بنزین بیش از 2 هزارتومان نخواهد شد.
در این بین مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی نیز از پیشنهاد این شرکت به دولت و مجلس در جهت تک نرخ عرضه شدن بنزین خبرداد.
دراین صورت بنزین چند نرخی حذف خواهد شد و بنزین 2 هزار تومانی عرضه خواهد شد. هرچند که کارشناسان مدعی هستند که این رقم هم نمی تواند مقابل قاچاق این فرآورده بایستد و باید برای معضل قاچاق با توجه به فاصله ارز آزاد و ارز مبادله ای و سود آن برای دلالان چاره ای اندیشیده شود.
کد خبر 22101
نظر شما