پرشین خودرو: استاد ایرانی دانشگاه «انگلیا راسكین» انگلستان و همكارانش در حال ساخت نوعی كاپوت خودرو دوستدار عابران پیاده هستند كه در صورت برخورد با مانع به سمت داخل تا شده و به كاهش تلفات انسانی در تصادفات كمك میكند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، این محققان در حال ساخت یك «جذب كننده انرژی الكترونیكی آلومینیومی» در یك ورق فلزی هستند كه به سمت داخل جمع میشود.
انتظار میرود كه این فناوری به طور قابل توجهی میزان تلفات موتور و دوچرخهسواران و همچنین عابران پیاده را در تصادفات جادهای كاهش دهد.
«كاپوت دوستدار عابران پیاده» توسط دانشمندان مركز تخصصی سلباند و با همكاری دانشگاه انگلیا راسكین در كمبریج ساخته شده است.
استاد حسن شیروانی از دانشگاه انگلیا راسكین گفت كه این طرح پیشگام میتواند تا 60 درصد به كاهش ضربات به سر در افرادی كه با خودرو تصادف میكنند، منجر شود.
وی افزود: در زمان برخورد، عابر، ناخودآگاه با نیرویی به سمت كاپوت كشیده میشود. اگر انرژی سینتیك برخورد جذب نشود، كاپوت نیز همان میزان نیروی وارد شده به آن را تولید میكند. این طراحی به كاهش ضربات وارد به سر تا میزان 50 تا 60 درصد منجر میشود چرا كه با ساختار فروپاشی در خود انرژی را جذب میكند.
شیروانی كه دكترای مهندسی مكانیك از دانشگاه بث و رییس بخش تحلیل، شبیهسازی و علم سایش مهندسی دانشگاه انگلیا راسكین است همچنین اظهار كرد: ایده ما این است كه تمام خودروها از این نوع كاپوت برخوردار شوند.
در همین حال یك سخنگوی كمپین طرفدار دوچرخهسواران كمبریج اظهار كرد: هر چیزی كه باعث كاهش صدمات وارده به كاربران آسیبپذیر جادهای بشود خوب است، اما این روش به نظر بسیار پرهزینه بوده و راههای دیگر بسیاری برای كاهش صدمات وجود دارد كه میتوان از آنها بهره برد.
عابران پیاده و دوچرخهسواران 20 درصد تلفات جادهای را در اروپا تشكیل میدهند.
کد خبر 2261
نظر شما