پرشین خودرو: صنعت خودروسازی ایران، تا قبل از اعمال تحریم های بین المللی، پس از نفت فعال ترین صنعت ایران بوده، به گونه ای كه در سال 2009 میلادی از لحاظ سرعت رشد، مقام پنجم جهان را كسب كرد.
به گزارش «پرشین خودرو»، با تصویب و اعمال تحریم از سوی مجامع غربی، خودروسازی ایران دچار چالش های فراوانی شد.
قطع رابطه شركت های بزرگ خودروسازی اروپا با خودروسازان ایرانی تولید و سودآوری آنان را با كاهش قابل توجهی روبه رو كرد.
قبل از آن خودروسازی سهم قابل توجهی در درآمد ملی كشور داشت؛ مثلا در سال 2007 ایران موفق شد حدود 500 میلیون دلار از طریق صادرات خودرو نصیب اقتصاد كشور كند. این عدد در مارس 2009 به رقم یك میلیارد دلار رسید.
ایران در سال 2009 رتبه سیزدهمین خودروساز بزرگ دنیا را از آن خود كرد. در این میان شركت ایران خودرو «بزرگ ترین خودروساز خاورمیانه» لقب گرفت. اما دوران طلایی خودروسازی ایران دیری نپایید و اعمال تحریم ها و محدودیت های بین المللی، آن را در سراشیبی قرار داد.
شرایط كنونی خودروسازی كشور برای عده ای كه از آنان به عنوان «كاسبان تحریم» یاد می شود بازار مكاره ای را ایجاد كرده است. افرادی كه در جبهه مقابل پیشرفت اقتصاد ایران ایستاده اند، به جای ارایه راهكار برای برون رفت از بن بست های فعلی خودروسازی، تبدیل به آتشگاه دشمن شده و راهكارهایی چون تعطیلی خودروسازها را پیشنهاد می كنند!
به گزارش موج، این افراد بدون اینكه زحمتی به خود دهند صورت مساله را پاك كرده و ترجیح می دهند در شرایط فعلی بدون درنظر گرفتن منافع ملی كشور، واردات خودرو آزاد شده و كارخانه های خودروسازی كه بخش زیادی از جمعیت ایران در ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با آن ارتزاق می كنند دچار تهدید و تزلزل شود، زیرا در این میان سودهای هنگفتی نصیبشان خواهد شد.
خودروسازی ایران همواره مزایای فراوانی برای اقتصاد ملی كشور داشته است. درآمد این صنعت در سال 2011 میلادی برابر با 12.8 میلیارد دلار بوده است. سود خالص آن نیز معادل 1.3 میلیارد دلار برآورده شده است.
علاوه بر آن این صنعت سهم غیرقابل انكاری در اشتغال زایی كشور داشته؛ همانگونه كه گفته شد جمعیت چند میلیونی به صورت مستقیم و غیرمستقیم با این صنعت در ارتباط هستند.
خودروسازی موجب رشد و شكوفایی سایر صنایع مرتبط نیز شده است. بیش از 60 صنعت از فولاد و پتروشیمی گرفته تا شیشه و لاستیك با صنعت مادر كشور در ارتباط هستند.
به همین سبب تئوری هایی كه هم اكنون از سوی برخی مغرضان و منفعت جویان مطرح می شود، نه تنها موجب بهبود شرایط نمی شود بلكه زمینه توسعه پایدار را از میان برده و تهدیدی برای نسل های بعدی كه باید پاسخگوی آنان باشیم به شمار می رود.
یكی از راه كارهایی كه اقتصاددانان بزرگ برای پیشرفت و تكامل خودروسازی ایران مطرح می كنند همكاری با شركت های خودروسازی جهان است. همكاری و تولید محصولات مشترك با خودروسازان مطرح دنیا نه تنها موجب انتقال دانش و تكنولوژی روز به خودروسازی كشور می شود، بلكه موجب رونق سایر صنایع وابسته و در نتیجه تولید صادرات محور خواهد شد.
امید می رود به همت مسوولان دولت تدبیر و امید با بهبود فضای كسب و كار كنونی، زمینه سرمایه گذاری در این صنعت فراهم شده و نتایج آن در افزایش سود و درآمد ملی كشور محقق شود.
کد خبر 26595
نظر شما