پرشین خودرو: اگرچه جایگاههای سوخت با مجوز و زیر نظر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی احداث و اداره میشوند اما مسئولان این شرکت میگویند بر اساس قانون اجازه سرمایهگذاری در احداث جایگاههای جدید را ندارند.
به گزارش «پرشین خودرو»، مسافران شهرهای دور و نزدیک، به خصوص در ایام تعطیل از تعداد ناکافی جایگاههای سوخت در بعضی جادههای طولانی کشور گله دارند و میگویند در مواردی مجبور میشوند مسافت زیادی را در میان بیم و امید در راه ماندن یا یافتن یک جایگاه سوخت رانندگی کنند و در بسیاری موارد وادار میشوند با دور کردن قابل توجه مسیر خود به یکی از شهرهای سر راه تغییر مسیر دهند تا بتوانند سوختگیری کنند.
اگرچه جایگاههای سوخت با مجوز و زیر نظر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی احداث و اداره میشوند اما مسئولان این شرکت میگویند بر اساس قانون اجازه سرمایهگذاری در احداث جایگاههای جدید را ندارند.
فقط بخش خصوصی اجازه دارد جایگاه جدید سوخت احداث کند
داوود عربعلی، سخنگوی شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در این باره اظهارداشت: از زمانی که برونسپاری در دستور کار دولتها قرار گرفت قرار شد واحدهایی که امکان واگذاری آنها به بخش خصوصی وجود دارد به این بخش واگذار شود و در مورد احداث جایگاههای جدید سوخت نیز همین گونه است چنانکه شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از نظر قانونی اجازه سرمایهگذاری در احداث واحدهای جدید را ندارد.
وی تاکید کرد: با این وجود هیچ محدودیتی برای بخش خصوصی در احداث این جایگاههای سوخت وجود ندارد.
احداث جایگاههای بین راهی، هنر مسئولان استانی
بر این اساس ظاهرا تنها بخش خصوصی است که میتواند در احداث جایگاههای جدید سوخت وارد عمل شود. با توجه به اینکه برای احداث یک جایگاه سوخت سرمایهگذاری کلانی مورد نیاز نیست، به نظر میرسد باید استقبال مردم از احداث چنین جایگاههایی زیاد باشد. پس ریشه مشکل کمبود جایگاههای سوخت در کجا است؟
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی معتقد است مسئولان استانی و شهرستانی در ترغیب مردم به سرمایهگذاری در احداث جایگاههای سوخت نقش بی بدیلی دارند.
وی در این باره گفت: در واقع این هنر مسئولان استانها و شهرستانها است که بتوانند سرمایهگذاران خصوصی را به سرمایهگذاری در احداث جایگاههای سوخت در جادههای پرتردد بینشهری تعقیب کند.
عربعلی افزود: البته برای جایگاهها بحث میزان فروش و سودآوری بسیار مطرح است و معمولاً اگر توجیه اقتصادی وجود داشته باشد سرمایهگذاران ورود میکنند و به همین دلیل است که در مسیرهای پرتردد بین شهری معمولاً جایگاههای خوبی وجود دارد.
برای احداث جایگاه سوخت چه نهادهایی باید نظر دهند؟
اما اگر کسی مایل به احداث جایگاه سوخت باشد چه باید بکند و چه نهادهایی در این باره ذیصلاح هستند؟ ظاهرا شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی اصلیترین نهاد ذیصلاح و اولین محل مراجعه برای سرمایهگذاران است. اما شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تنها جایی نیست که در این باره نظر میدهد. این شرکت بعد از جانمایی جایگاه توسط سرمایهگذار، از نهادهای مختلفی درباره احداث جایگاه استعلام میکند.
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در این باره توضیح داد: ما در جادههای اصلی از وزارت راه استعلام گرفته و سپس مجوز احداث جایگاه جدید را صادر میکنیم و برای مشاوره، بازدید و صدور مجوز نیز هیچ هزینهای دریافت نمیکنیم تا مشوقی برای احداث جایگاههای جدید بنزین توسط بخش خصوصی باشد.
وی افزود: البته در مورد شهرهای مرزی،کمیتهای وجود دارد که نیاز به جایگاههای سوخت را بررسی میکند و در صورت تائید این کمیته ما نیز مجوزهای لازم را اعطا میکنیم.
وی اظهارداشت: وزارت راه تاکید دارد که پمپهای بنزین بینراه حتماً به صورت مجتمعی باشد و ما نیز بدون اجازه وزارت راه نمیتوانیم مجوزهای لازم را اعطا کنیم چنانکه برای احداث جایگاههای برونشهری از وزارت راه، محیط زیست، وزارت نیرو (درباره برق) و شرکت پایانهها و برای احداث جایگاههای درون شهرداری، وزارت نیرو (در مورد برق و آب) و محیط زیست استعلام میگیریم.
کد خبر 27783
نظر شما