پرشین خودرو: رئیس سندیكای جایگاه داران سیانجی از قطع گاز چندین جایگاه توسط شركت گاز به دلیل عدم پرداخت قبوض خبر داد و گفت: در استان های خراسان رضوی، خوزستان، قزوین، گیلان و تهران این موضوع تبدیل به یك معضل شده است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، اردشیر دادرس با اشاره به تعطیلی چند جایگاه سی ان جی در كشور به دلیل عدم پرداخت قبوض گاز گفت: بحث قطع گاز سی ان جی جایگاه داران بسیار مهم و جدی شده است و علت آن این است كه كارمزد جایگاه داران سی ان جی توجیه و صرفه اقتصادی ندارد.
وی ادامه داد: با این حساب تمام جایگاه داران درحال ضرردادن هستند زیرا اولا فروش 260 تومان گاز به ازای هر مترمكعب به جایگاه داران موجب می شود تا در عمل قیمت این گاز با احتساب مالیات برارزش افزوده 270 تومان محاسبه شود در صورتی كه جایگاه های بنزین از مالیات برارزش افزوده معاف هستند.
رئیس سندیكای جایگاه داران با اشاره به دیگر هزینه های موجود در جایگاه ها كه موجب بالارفتن هزینه كل و در نهایت كاهش سود و یا در گاهی از مواقع منجر به ضرر جایگاه داران می شود اظهار كرد: یكی از مواردی كه منجر به ضرر جایگاه داران شده است اختلاف میترینگ است كه در گذشته مبلغ گاز فروخته شده به شدت پایین بود اما در حال حاضر به 260 تومان رسیده است و این بالابودن قیمت منجر می شود تا جایگاه داران ضرر كنند.
دادرس خاطرنشان كرد: گاز وقتی از عسلویه استخراج می شود دارای یك وزن حجمی است اما هنگامی كه به شهر های مختلف منتقل می شود وزن حجمی آن تغییر می كند بنابراین این تغییرات منجر به ضرر جایگاه داران می شود بنابراین از شركت ملی گاز درخواست كردیم كه قبوض به صورت استانی صادر شود تا دیگر جایگاه داران از این بابت ضرر ندهند.
وی گفت: این اختلاف میترینگ موجب می شود كه یك جایگاه قبض 84 میلیون تومانی بابت پول ماهیانه سی انی جی برایش بیاید در صورتی كه تنها كمتر از 70 میلیون تومان گاز در طول یك ماه فروخته باشد.
دادرس افزود: آنالیز خود را نسبت به این وضعیت به مسئولان ستاد هدفمندكردن یارانه ها و وزارت نفت داده ایم و در آنجا بازگو كردیم كه در حدود 70 تا 80 تومان باید كارمزد به این جایگاه داران پرداخت شود.
وی ادامه داد: مسئولان وزارت نفت و شركت پالایش وپخش نیز آنالیز خود را به ستاد هدفمندكردن یارانه ها داده اند كه در تاریخ 17 فروردین ماه این موضوع مطرح شده است ولی آنها نیز ضمن قبول داشتن آن به ما اعلام كرده اند كه اكنون نمی توانیم به این موضوع رسیدگی كنیم و جابه جایی كارمزد نیز نمی توانیم داشته باشیم.
رئیس سندیكای جایگاه داران با اشاره به تعطیلی چند جایگاه در استان های مختلف كشور تصریح كرد: در استان های خراسان رضوی، خوزستان، قزوین، گیلان و تهران این موضوع تبدیل به یك معضل شده است و حتی در استان سمنان جایگاه داران دو منظوره نامه نوشته اند كه سی ان جی را از آنها بگیرند زیرا هرچه سود از بنزین به دست می آورند در سی ان جی از دست می دهند.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیازمند 800 جایگاه در سطح كشور هستیم تا بتوانیم از حجم ترافك پشت جایگاه ها كم كنیم با این حساب وقتی جایگاه های موجود در حال ضرر دادن هستند دیگر بخش خصوصی در آنها سرمایه گذاری نمی كند.
دادرس تصریح كرد: در حال حاضر گاز فروخته شده به جایگاه ها در حدود 26 سنت است و صادرات گاز نیز در حدود 30 سنت است و البته به ازای هر مترمكعب نیز حدود 8 تا 9 سنت هزینه صادرات است. در كنار این هزینه لوله كشی و خطرات بین راه را نیز باید محسوب كنیم شما متوجه می شوید كه درحال حاضر شركت ملی گاز با یك قیمت بیشتر از قیمت صادراتی گاز را به جایگاه داران می فروشد.
وی ادامه داد: جایگاه داران روزانه 18 میلیون متر مكعب گاز به فروش می رسانند یعنی معادل 18 میلیون لیتر صرفه جویی در مصرف بنزین شده است.
رئیس سندیكای جایگاه داران اظهار كرد: شركت ملی گاز اجازه داد تا 75 درصد از پول قبوض واریز شود تا درآینده تكلیف 25 درصد باقی مانده مشخص شود اما جالب است بدانید كه بعضی از شركت های گاز این موضوع را قبول كردند و بعضی گفته اند كه به طور كامل باید پرداخت شود.
کد خبر 3196
نظر شما