پرشین خودرو: خودروسازان طی سال جاری سیاست وزارت صنعت و معدن را در خصوص افزایش تولید دنبال خواهند کرد.
به گزارش «پرشین خودرو»، خودروسازان در سالی که گذشت، مشکلات متعددی را همچون تحریمهای داخلی و خارجی پشت سر گذاشتند و بر این باورند که تحریمهای داخلی 70 درصد و تحریمهای خارجی 30 درصد مشکلات خودروسازی را تشکیل میدهند.
قیمتگذاری زیر ارزش، عدم تسهیلاتدهی بانکها به خودروسازان، بوروکراسی قیمتگذاری و تحریمهای خارجی مجموعاً باعث شد تا امسال خودروسازان حداکثر 750 تا 800 هزار دستگاه تولید کنند.
این سطح تولید نسبت به سال قبل بیش از 100 هزار دستگاه کاهش را نشان میدهد و نسبت به سال 1390 که یک میلیون و 600 هزار دستگاه بود چیزی حدود نصف است.
خودروسازان در امید آن هستند که وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز با آنها همکاری کند تا قیمتها در صنعت خودرو آزاد اعلام شود.
البته خودروسازان همچنین معتقدند که طی سال 1391، چهار هزار میلیارد تومان ضرر کرده اند و در سال 1392 هم حدود هزار میلیارد تومان زیان دیدهاند.
با وجود اینکه در تبصره2 ماده 101 برنامه پنجم توسعه قانونگذار به دولتها تکلیف کرده است که اگر قیمت کالایی کمتر از واقعیت تعیین شد، دولت کمک زیان بپردازد، متأسفانه نه در دولت گذشته و نه در دولت فعلی این کمک زیان به خودروسازان نرسید تا در مجموع دو سال اخیر، پنج هزار میلیارد از توان خودروسازان کاسته شود و خسارت ببینیم.
البته اگر از بعد بازار سرمایه هم بخواهیم به این مطلب نگاه کنیم، تمامی سهامداران ایرانخودرو و سایپا و بخش خصوصی خودروسازان متضرر شدهاند.
اگر دولت این پنج هزار میلیارد خسارت پرداخت شود طبیعتا خودروسازان توانایی رفع و تسویه تمامی بدهی قطعهسازان را پیدا خواهند کرد، البته این درخواست فراقانونی نیست و در قانون نیست ذکر شده است.
ادعای اشتغالزایی با نابودی صنایع خودروسازی در تضاد است
به گزارش موج،حسین گروسی، نماینده مردم شهریار و ملارد و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، درخصوص احتمال افزایش قیمت خودرو، اظهار کرد: باید باور داشته باشیم که نمیشود ادعای ایجاد اشتغال داشته باشیم، اما؛ دو میلیون فرصت شغلی ایجاد شده در صنعت خودرو و قطعه را نادیده بگیریم.
او بر این عقیده است که حتی آمریکاییها نیز در جریان بحران اقتصاد جهانی مبلغ زیادی را به صنایع خودروسازی خود پرداخت کردهاند.
هم اکنون با گران شدن نرخ مواد اولیهای چون فولاد، آلومینیوم، مواد پلیمری، تایر و... قیمت خودرو افزایش یافته است و نمیتوان به صورت دستوری تنها قیمت خودرو را کاهش داد.
اردیبهشت ماه امسال در جلسه کارگروه حمایت از تولید تصمیم گرفته شد به دلیل مطالبات بالای قطعهسازان از خودروسازان، دو هزار میلیارد تومان به ایران خودرو و سایپا پرداخت شود، اما؛ تاکنون این امر محقق نشده است.
اگر امروز تعرفه واردات خودرو صفر شود برخلاف برخی تصورات رقابتی ایجاد نخواهد شد؛ زیرا نمیتوان از خودروساز داخلی با تمام مشکلات آن توقع داشت با خودروساز خارجی رقابت کند، بلکه در آن شرایط سرنوشت صنعت خودرو نیز به سرنوشت کیف و کفش دچار خواهد شد که با واردات محصولات چینی شرکت کفش ملی با 16 هزار کارگر هم اکنون تبدیل به انبار خودروهای اسقاطی شده است.
با رشد هزینه های تولید، رشد قیمت خودرو دور از ذهن نیست
همچنین روح اله بیگی اینانلویی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، نیز در حمایت از افزایش قیمت خودرو گفت: با توجه به رشد هزینههای تولید، افزایش قیمت خودرو منطقی است؛ زیرا شرایط محیطی، نوسانات نرخ ارز و افزایش قیمت مواد اولیه خارج از کنترل خودروسازان است.
زمانی که قیمت کالاها و خدمات پس از فروش دولت مانند مسکن و بلیت قطار و هواپیما افزایش مییابد، نباید از خودروساز بخش خصوصی توقع کاهش قیمت را داشت ؛ آیا میتوان به مردم گفت منتظر کاهش قیمت خودرو باشید، اما؛ خودمان قیمت مسکن مهر و بلیت قطار و هواپیما که در دست خودمان است را افزایش دهیم؟
به همین دلیل دولت و مجلس باید دست در دست هم، کمک کنند تا با کاهش هزینههای تولید در کشور قیمت تمام شده تولید خودرو نیز کاهش یابد.
اگر از خودروسازان حمایت نکنیم شاید در آینده بیش از مقدار فعلی شاهد رشد قیمت خودروها باشیم، بنابراین باید با کمک هم ابتدا قیمتهای فعلی را تثبیت کنیم و پس از آن با ارائه تسهیلات و کاهش مواد اولیه به دنبال کاهش قیمت خودرو باشیم.
کد خبر 32605
نظر شما