پرشین خودرو: نایبرئیس خانه صنعت و معدن ایران گفت: نداشتن سیاستهای جامع خودروسازی در کشور باعث شده از قافله تکنولوژی و دانش تولید خودرو مطابق با نیاز مشتری در بازار داخل عقب مانده و سهم بازار داخل را از دست بدهیم.
به گزارش «پرشین خودرو»، منوچهر توسطی پیرامون انحصاری بودن یا رقابتی بودن صنعت خودرو در کشور اظهار کرد: در اینکه تولید خودرو در کشور انحصاری است شکی نیست. عمده تولید ما در انحصار دو شرکت خودروساز بزرگ کشور است که مورد حمایت دولتند و با وجود اینکه در طراحی و تولید، کیفیت و انجام تعهدات نسبت به مشتری آن طور که باید و شاید به خوبی عمل نکردهاند، اما هیچگاه دولت سیاست خاصی را در جهت حمایت از مصرفکننده اعمال نکرده است.
وی افزود: در کنار این دو شرکت خودروساز تاکنون هیچ شرکت خودروساز خصوصی ارزشمندی شکل نگرفته است و اگر هم ایجاد یا تأسیس شدند همواره با مشکلاتی مواجه بودهاند؛ بهطوریکه کاملا تعطیل و به مرور زمان تحلیل رفتهاند.
توسطی با اشاره به پایین بودن کیفیت خودروهای این شرکتها و عدم وجود استانداردهای لازم که مورد اعتراض راهنمایی و رانندگی و سازمان استاندارد است، ادامه داد: دولت در جهت مواجهه با این شرکتها سیاست خوبی اعمال نکرده است و در عین حال که در کنار این دو شرکت هم شرکتهای خصوصی تولیدکننده خودرو بهوجود آمدهاند، اما رشد نکردند.
رئیس انجمن قطعهسازان استان مرکزی در ادامه با اشاره به شکلگیری این دو شرکت خودروساز پیش از پیروزی انقلاب اسلامی یادآور شد: این صنایع بهویژه ایرانخودرو (ایرانناسیونال سابق)، قبل از انقلاب به صورت خصوصی ایجاد شده بوده و روند کاری نسبتا مطلوبی داشته است، اما بعد از انقلاب بهرغم اینکه این شرکت دارای سابقه بود نتوانست جایگاه خود را در صنعت خودروسازی دنیا باز کند و سهم خود را از بازارهای جهانی بگیرد.
توسطی با بیان اینکه نقض غرضی که اخیرا اتفاق افتاده، انحصاری بودن را زیر سوال نمیبرد، گفت: بحث عدممدیریت در اداره این شرکتها یا مشکلاتی که ناشی از مسائل اقتصادی است باعث شده که در بازار داخل هم سهم خود را از دست بدهند.
به گزارش ایسنا، نایبرئیس خانه صنعت و معدن ایران ضمن تاکید بر افزایش چشمگیر واردات خودرو در سال 1392 نسبت به سالهای گذشته و با اشاره به روند نزولی تولید خودرو در سال 1389 و روند افزایشی واردات خودرو از آن پس عنوان کرد: با وجود انحصاری بودن تولید خودرو و حمایت جدی از این دو شرکت خودروساز اما نداشتن سیاستهای جامع خودروسازی در کشور باعث شده از قافله تکنولوژی، دانش و تولید خودرو مطابق با نیاز مشتری در بازار داخل عقب مانده و سهم بازار داخل را از دست بدهیم.
رئیس انجمن قطعهسازان استان مرکزی با بیان اینکه در امر صادرات نیز در مقایسه با شرکتهای خودروساز دیگر نتوانستهایم موفقیتی بهدست آوریم، ادامه داد: در این راستا نه تنها شرکتهای خودروساز زیان کردهاند؛ بلکه مصرفکننده داخل نیز از خرید تولیدات داخل بهدلیل عدم کیفیت و استاندارد لازم رویگردان شده است.
کد خبر 32821
نظر شما