پرشین خودرو: اگر چین اجازه فعالیت آزادانه در بازار خودرو را در پیش بگیرد آیا خودروسازان جهانی باز هم به جوینت ونچر با خودروسازان چینی ادامه می دهند؟ به نظر می رسد که خودروسازان آلمانی به تداوم شراکت علاقه مند هستند.
به گزارش «پرشین خودرو»، سیاستگذاری اقتصادی در چین در آستانه ی تحول بزرگی است چون خی جینپینگ رئیس جمهور این کشور تلاش زیادی به خرج می دهد که اقتصاد این کشور بیش از گذشته به اقتصاد باز و آزاد تبدیل شود. در این صورت عواقب زیادی برای صنعت خودروی چین خواهد داشت مخصوصاً که دیگر خودروسازان بزرگ برای ورود به بازار چین دیگر ناچار به سرمایه گذاری مشترک (جوینت ونچر) نخواهند بود.
بر اساس قوانین چین، خودروسازان خارجی برای فعالیت اقتصادی در این کشور فقط می توانند از طریق شراکت 50 درصدی وارد بازار شوند. اما با فشار رئیس جمهوری چین برای داشتن اقتصادی آزاد و باز، این محدودیت ها هم برای خودروسازان بزرگ کمتر خواهد شد. البته چین هم این فرصت را برای خودروسازان بومی خود قائل شده بود تا سطح خود را بالا بکشند و این فرصت ابدی نیست.
با این حال برخی از خودروسازان مثل ب ام و به سیاست های سرمایه گذاری مشترک خود ادامه می دهند. برای مثال ب ام و قرارداد جوینت ونچر خود با شرکت خودروسازی بریلیانس تا سال 2028 تمدید کرده است. زمانی این موضوع جالب می شود که هنوز از قرارداد پیشین ب ام و با بریلیانس 3 سال باقی مانده بود که تا سال 2028 تمدید شد.
منطق می گوید که سرمایه گذاری مشترک برای خودروسازان خارجی بهتر عمل می کند و به افزایش فروش کمک می کند چون خود چینی ها هم در این سرمایه شریک هستند و علاقه دارند سرمایه گذاری آنها سود بخش باشد. برای مثال ب ام و هم این را می داند که برای حفظ بازار رو به رشد سگمنت خودروهای بسیار گران قیمت در بزرگترین بازار خودروی دنیا مستلزم همکاری با خود چینی ها است.
ب ام و تنها شرکتی نیست که به ادامه جوینت ونچر با چینی ها اعتقاد دارد. فولکس واگن هم در سال 2012 قرارداد همکاری مشترک را به مدت 2 دهه تمدید کرد.
با این حال باید صبر کرد و دید که سیاست های اقتصاد آزاد دولت چین چه تأثیری روی فعالیت خودروسازانی مثل مرسدس بنز و جنرال موتورز برجای می گذارد.
کد خبر 34125
نظر شما