پرشین خودرو: یک سیستم صوتی باید دارای یک سیستم پخش باشد که جای زیادی را در خودرو تصاحب نمیکند اما جلبتوجه بسیاری میکند...
به گزارش «پرشین خودرو»، متاسفانه در ایران خودروهای تولید داخل با کمترین امکانات صوتی وارد بازار میشوند. تا جاییکه برخی از خودروها مانند پیکانوانت فاقد این سیستم تحویل مشتری میشود. قبل از خرید و مراجعه به فروشگاههای لوازم جانبی خودرو میتوانید با کمی مطالعه و مراجعه به سایتهای اینترنتی اطلاعاتی را کسب کنید که در خرید بهتر به شما کمک میکند. برای انتخاب سیستم پخش چند معیار کیفیت پخش، توان خروجی، تعداد خروجی مورد اهمیت است. این سیستمها در قیمتهای مختلف وجود دارد. این پخشها با قابلیتهای متفاوت در فرمتهای MP3، WMA و غیره وجود دارند.
به گفته یکی از صاحبان فروشگاه لوازم جانبی خودرو، قیمت این سیستمهای پخش از 80هزارتومان تا یکمیلیونتومان است. که خریداران این سیستمها با اهداف مختلفی اقدام به خرید آن میکنند. فروشندگان نیز اعتراف میکنند که نسل جوان بهدنبال با کیفیتترینها هستند. برخی از افراد از این سیستمها توقع چندانی ندارند و تنها بهدنبال یک پخش مناسب هستند این درحالی است که برخی دیگر، امکاناتی چون بلوتوث یا داشتن پورت USB، AUX، ipod، iphon را بههمراه آن میخواهند.
بههرحال تنوع این محصولات بسیار زیاد است و از کشورهای مختلف و برندهای مختلف در بازار ایران عرضه میشوند. سیستمهای صوتی با برندهای پرسابقهیی چون سونی، پایونیر، آلپاین، جیویسی، کلاریون و برندهای تقریبا جدیدی مثل کنکورد، هنزا، مارشال، سیلکس و غیره هستند.
صاحبان فروشگاهها از ترجیح مشتریان به خرید سیستمهای صوتی با مارک pioneer و JVC سخن میگویند. پایونیر بهدلیل کیفیت صدای بالا و تنظیمات مختلف دارای طرفداران بسیاری است و جیویسی نیز بهدلیل داشتن طول عمر زیاد مورد توجه قرار میگیرد. قیمت پایونیر حدود 210هزارتومان بهبالاست این درحالی است که جیویسی نسبت به پایونیر ارزانتر است.
به گفته صاحبان فروشگاههای لوازمجانبی خودرو، دارندگان خودروهای وارداتی برای نصب پخش دیویدی و اتصال مانیتور در پشت صندلیها و برای همه سرنشینان خودرو به آنها مراجعه میکنند. البته اتصال دوربین عقب، دوربین مادونقرمز، جیپیاس از امکاناتی هستند که روی خودروها نصب میشوند.
اسپیکر یا باند کار تولید صدا با کیفیت بهتر را برعهده دارد که انواع مختلفی دارد. بهطور معمول دو باند را بههمراه پخش نصب میکنند که در برخی موارد این باندها تا 6 یا 8عدد ارتقا مییابد. این باندها به دو شکل گرد و بیضی که باند خربزهیی هم گفته میشود هستند. هر یک از این باندها صدا را باکیفیتی متفاوت پخش میکنند. باندهای گرد قابلیت اتصال به آمپلیفایر را ندارند و در روی درهای جلو با قدرت 10وات و در درهای عقب با قدرت 40وات عمل میکنند. باندهای خربزهیی یا همان بیضی ازجمله باندهای هستند که قدرت بالاتری نسبت به باندهای گرد دارند و حداقل قدرت صدای آنها 40وات است.
یکی از صاحبان فروشگاههای لوازمجانبی خودرو میگوید: باندها از حدود 80هزارتومان تا 600هزارتومان در دسترس هستند. اغلب کسانی که مشتاق به بالا بردن قدرت صدا ازطریق پخش هستند روی آن باند نصب میکنند.
بهطور کلی متاسفانه باتوجه به اینکه سیستم پخش خودرو از طرفداران بسیاری برخوردار است به همان میزان هم بهراحتی مورد سرقت قرار میگیرد. فروشندگان لوازم جانبی خودرو از حضور روزانه صاحبان خودرو خبر میدهند که برای خرید مجدد سیستم پخش مراجعه میکنند.
این فروشندگان با اشاره به اینکه پژو206 بیشتر از خودروهای دیگر مورد سرقت قرار میگیرد میگویند: این خودروها ازطریق بازکردن درها، کاپوت و در صندوقعقب مورد سرقت قرار میگیرند. این درحالی است که فروشندگان لوازمجانبی درخصوص اینکه سیستمهای صوتی در کدام خودرو امنیت بیشتری دارند و کمتر مورد سرقت میروند، آنها به ال90 اشاره میکنند و معتقدند سارقان از هیچ طریقی نمیتوانند این خودرو را مورد سرقت قرار دهند و درها و کاپوت این خودروها بهآسانی دیگر خودروها باز نمیشود.
منبع: روزنامه تعادل
کد خبر 38612
نظر شما