پرشین خودرو: معاون صادرات و امور بینالملل سایپا گفت: ما در بحث خودروسازی برنامههایی پیشبینی کردهایم که به یقین نیاز به تسهیلات ارزان قیمتی برای صادرات داریم.
به گزارش «پرشین خودرو»، محسن جوان، با بیان این مطلب گفت: در گذشته جلساتی داشته و از صندوق توسعه ملی درخواست کردیم تا مبالغی را برای پوشش دادن سفارشهای صادراتی در اختیار خودروسازان قرار دهند تا با روشهای نوین در عرصه رقابت با دیگر خودروسازان، بتوانیم شرایط فروش بهتری داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه در سالهای گذشته این دست یارانهها برای تسهیل در صادرات پرداخت نشده است، تصریح کرد: با توجه به سند چشمانداز افق ۱۴۰۴ که باید ۳۰ درصد تولیدات خودروسازان صادر شود که این عدد معادل یک میلیون دستگاه خودرو میشود نیازمند برنامهریزی درست و جامعی هستیم تا این مسیر محقق شود.
معاون صادرات سایپا در ادامه افزود: برای دستیابی به این رقم در تولید و صادرات خودرو نیاز به یکسری زیرساختها در درون بنگاههای تولیدی و همچنین درون کشور در حوزه تسهیل و هموار کردن راه برای صادرات داریم. بهعنوان مثال درحوزه حملونقل و لجستیک، ایران توان و ظرفیت ۱ میلیون دستگاه خودرو برای صادرات در آینده را ندارد. حتی این میزان اگر برای سال ۹۵ هم در نظر گرفته شود باز هم توانی برای حملونقل صادرات ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو نخواهیم داشت.
جوان، با عنوان اینکه بخشی از این سرمایهها باید در حوزه تسهیل حملونقل محصولات خودروسازان هزینه شود، تاکید کرد: در دولتهای گذشته هر سال مبلغ ۲۰ میلیون دلار برای کشتیرانی در نظر گرفته میشد تا مسیر حملونقل را هموار کرده و خودروسازان بتوانند در سایه آن قیمتهای خود را رقابتی کنند که دیدیم این میزان بودجه برای رفع مشکلات خود کشتیرانی هزینه شد اما باز هم این اقدام، فرآیند تسهیل صادرات را به همراه نداشت.
معاون صادرات و امور بینالملل سایپا در ادامه با بیان اینکه ما سال گذشته برای صادرات ۱۰ درصد محصولات خود هدفگذاری کرده بودیم، افزود: این درحالی است که در بازاریابیها محصولات ساخت ما پذیرفته شدند اما در روش فروش به سرانجام نرسیدند. بر این اساس برای خریداران اعتباراتی ایجاد کردیم اما با توجه به شرایط فعلی و نبود روابط بانکی در سایه تحریمها دچار مشکل شده و برخی بازارهای خود در افریقا شامل غنا، نیجریه، الجزایر و سودان و همچنین در کشورهای آسیای میانه که خودروی این گروه را آزمایش کرده و روی قیمت نیز به توافق رسیده بودیم را به دلیل روش پرداخت و مسائل بانکی از دست دادیم.
کد خبر 43020
نظر شما