به گزارش «پرشین خودرو»، بنزین در قرقیزستان از لحاظ کیفیت به چند گروه تقسیم میشود که این گروهبندی شامل «اکتان 80 درصد»، «اکتان 92 درصد» و «اکتان 95 درصد» میشود که به طبع شماره بالاتر نشان از کیفیت بالاتر و قیمت بیشتر دارد.
اکثریت مردم قرقیز بنزین را با کیفیت اکتان 92 درصد استفاده میکنند و این در حالی است که تمام این سوختها از طریق روسیه وارد کشور میشود.
قابل ذکر است که بنزین در کشور قرقیزستان معمولا همراه با یک گواهی کیفیت توسط اتاق بازرگانی روسیه صادر میشود زیرا در این کشورها بنزین بنا به کیفیت آنها، براساس آلایندگیهای زیستمحیطی مضر تقسیمبندی میشوند.
طبق آمار ثبت شده در دفاتر سوخترسانی، ماهانه حدود 18 هزار تن سوخت دیزلی و 27 هزار تن بنزین در قرقیزستان استفاده میشود ضمن آنکه منبع اصلی تأمین سوخت در این کشور برعهده شرکت «گازپروم نفت آسیا» میباشد و هر شرکت تهیه و تأمین سوخت دارای باجهای با رنگ مخصوص است.
به عنوان مثال، رنگ آبی در جایگاه سوخت مربوط به شرکت «گازپروم نفت آسیا»، رنگ سبز برای شرکت «نفت بیشکک» و رنگ قرمز مربوط به شرکت «پترولیوم» است.
در ایستگاههای تهیه بنزین برای وسایل نقلیه در قرقیزستان همیشه یک باجه کوچک وجود دارد که اکثر مواد لازم برای یک خودرو در آن یافت میشود و همواره یک دفتر برای پرداخت هزینه بنزین مصرفی برای خودرو و گرفتن شماره و میزان لیتر مصرفی بنزین وجود دارد که به خاطر خلوت بودن جایگاههای سوخترسانی در کشور این مراکز به آسانی خدمات مورد نیاز مشتری را در اختیار متقاضیان قرار میدهند.
مسئولیت دفتردار در پمپ بنزین خیلی سخت و دقیق بوده زیرا اشتباه وی باعث ایجاد مشکل در میزان لیتر بنزین و اضافه یا کم شدن آن باعث نارضایتی مشتریان خواهد شد.
پس از پرداخت هزینهها، رانندگان مجاز میشوند تا برای انتقال سوخت از جایگاه مورد نظر خود بنزین بزنند حال آنکه میزان لیتر مصرفی از دفتر فروش با پرداخت هزینه مشخص شده است.
هزینه پرداختی برای هر لیتر بنزین در قرقیزستان به نسبت ایران حدود دو و نیم برابر بالاتر بوده و به طور میانگین حدود 35 «صوم» است (واحد پول قرقیزستان) و به همین خاطر برخی از شهروندان قرقیز به خاطر هزینه بالای بنزین استفاده از گاز را با قیمت 18 صوم ترجیح میدهند.
قابل ذکر است که تجهیزات استفاده از گاز برای خودرو از اروپا به قرقیزستان وارد شده است و این در حالی است که تعداد پمپهای گاز در شهر بیشکک پایتخت قرقیزستان خیلی کم بوده و مسئله دیگر اینکه عمدتا این جایگاهها در پایتخت کشور ایجاد شده است.
گازهای مورد استفاده برای ماشینها در قرقیزستان «پروپان»، «بوتان» و «متان» است.
به گزارش فارس، در ضمن، پمپ بنزینها در قرقیزستان به صورت شبانهروزی مشغول به کار هستند.
نظر شما