پرشین خودرو: خودرو روی موج افزایش قیمت قیمت افتاده است، موجی كه به نظر میرسد به این زودیها به ساحل ثبات نرسد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، كارشناسان معتقدند كه خودرو در پنج سال گذشته از نظر قیمت جزو با ثبات ترین كالاهای بازار بوده است. این ثبات تا جایی پیش رفته است كه خودروسازان مدعی ورود به حاشیه ضرر شدهاند. آنها میگویند قیمت تولید تندر90 بین هزار تا هزار 500 دلار گرانتر از قیمت فروش آن تمام می شود. به گفته آنان ویتارا هم تا قبل از افزایش سه درصدی قیمتش در هفتههای گذشته حدود پنج میلیون ارزانتر از قیمت تمام شدهاش به فروش میرفت.
افزایش نرخ ارز، تغییر فضای كسب و كار، تورم و هزار و یك دلیل دیگر مانند آن مواردی است كه خودروسازان در توجیه لزوم افزایش قیمت محصولاتشان ارائه میكنند.
خواستههای قطعهسازان را هم نباید نادیده گرفت. اگر دستگاه خودروسازان آن قدر عریض و طویل است كه میتوانند برخی محصولاتشان را با حاشیه ضرر در بازار عرضه كنند، قطعهسازان اغلب بنگاههای اقتصادی خرد هستند كه باید درآمد و هزینه هایشان با هم بخواند.
دبیر انجمن قطعه سازان میگوید كه به دنبال تغییرفضای كسب و كار در ماههای اخیر، قیمت تمام شده تولید برخی قطعات خودرویی افزایش قابل توجهی داشته است و این یعنی درخواست افزایش قیمتها!
خودروسازان هم البته با وجود موافقت كمیته قیمتگذاری خودرو برای افزایش میانگین 4 درصدی قیمت برخی از تولیداتشان، گویا هنوز قانع نشدهاند.
معاون بازاریابی و فروش ایرانخودرو، در مورد افزایش قیمتها با تاكید بر این كه قیمت قبلی خودروهایی مانند گراند ویتارا از قیمت تمام شده آن هم كمتر بوده است، به ایسنا میگوید: "در شرایطی كه برخی از محصولات ما زیانده باشند، نمیتوانیم پاسخگوی سهامداران خود باشیم و به همین دلیل طی یك نامه كتبی به كمیته قیمت گذاری خودرو اعلام كردهایم كه با قیمتهای موجود، هزینهها و درآمدهای ما حتی سر به سر هم نمیشود و این مساله مشكلاتی را برای ایرانخودرو ایجاد میكند."
علی اصغر سرایینیا میافزاید: " كمیته قیمت گذاری با افزایش قیمت موافقت كرده، گرچه كه هنوز هم قیمتهای جدید با هزینههای ما همخوانی ندارند. برای مثال قیمت تمام شده گراند ویتارا برای ایرانخودرو 49 میلیون تومان است، در صورتی كه در حال حاضر با اعمال افزایش قیمت مصوب كمیته قیمتگذاری، قیمت این خودرو 47 میلیون و 200 هزار تومان خواهد بود كه دو میلیون و 200 هزار تومان بیشتر از قیمت قبلی آن است، اما هنوز هم ارزانتر از قیمت تمام شده به فروش میرسد."
در همین راستا ایرانخودرو اعلام كرده است كه در دو یا سه ماه آینده تصمیمهای بعدی در مورد تغییر قیمت خودروها اعلام خواهد شد.
البته به نظر میرسد كه خودروسازان برای افزایش قیمت محصولات خود چندان نیازی به تشكیل كمیته قیمتگذاری هم نداشته باشند. در هفتههای قبل از تصویب رسمی افزایش قیمت برخی خودروها در كمیته قیمتگذاری هم افزایش قیمت در برخی از نمایندگی های فروش مشهود بود.
دبیرانجمن خودروسازان در این مورد میگوید: "طبق بخشنامه كمیته قیمتگذاری، مدیران خودروساز میتوانند با توجه به تقاضای بازار و برای جلوگیری از ایجاد رانت، در صورت نیاز قیمت فروش نقدی برخی خودروهای تولیدی را افزایش داده و پس از آن روال كسب مجوز از كمیته قیمتگذاری را بهویژه در زمینه فروش مدتدار خودروها طی كنند."
حال با توجه به این كه بعد از جلسه كمیته قیمت گذاری وزارت صنایع ومعادن، یكی از حاضران در جلسه به ایسنا گفت كه خواست خودروسازان محقق نشده است و خودروسازان به دنبال افزایش قیمتی بیشتر از 8 درصد بودهاند، این احتمال وجود دارد كه قیمت برخی از خودرو در ماههای آینده افزایش یابد.
کد خبر 4971
نظر شما