پرشین خودرو: در استان تهران بیش از یک میلیون خودروی فرسوده وجود دارد که پیش بینی می شود عامل 75 درصد آلودگی پایتخت ایران را شامل می شود.
یک کارشناس محیط زیست در گفت وگو با خبرنگار «پرشین خودرو»، با بیان این مطلب گفت: برآوردهای سازمان بهینهسازی مصرف سوخت نشان میدهد که پیکانهای فرسوده به طور متوسط در هر کیلومتر ۵۵ گرم مونوکسید کربن در هوا منتشر میکند در حالی که خودروهای جدید به ازای همان مسافت فقط یک گرم مونوکسید کربن تولید دارند.
حسین قادری ادامه داد: خودروهای فرسوده رنو متعلق به دهه 70 به قبل نیز به طور متوسط در هر یک کیلومتر مسافت، 5.49 گرم مونوکسید کربن تولید می کند که در مقایسه با مقدار مونوکسید کربن خودروهای جدید مقدار قابل توجهی است.
این کارشناس محیط زیست تصریح کرد: از سوی دیگر «هیدروکربنها» و «اکسیدهای نیتروژن» تولید شده توسط پیکان و رنوی فرسوده به ترتیب 3.6 و 5.4 گرم در هر کیلومتر میباشد در حالی که خودروهای جدید هیچ کدام از این آلایندهها را تولید نمیکنند.
وی درباره راه حل برون رفت از این آلودگی ها اظهار داشت: مهمترین منابع آلودگی هوا در کشور به ویژه کلان شهرها خودروهای فرسوده هستند و تنها راه حل بهبود شرایط آلاینده در کلان شهرها حذف خودروهای فرسوده و عرضه سوختهای استاندارد است که البته با عرضه بنزین پاک این مهم تا حدی محقق شده است.
قادری با اشاره به بالا بودن میزان درصد هیدروکربنهای نسوخته، CO، مونوکسید کربن و آلایندهها و متفاوت بودن آنها به دلیل تنوع خودروهای فرسوده بیان کرد: با توجه به تردد خودروهای سنگین فرسوده در کلان شهرها درصد آلایندهها بیشتر از حد تصور است.
این کارشناس محیط زیست یکی از مشکلات خودروهای فرسوده را مصرف بالای سوخت در آنها عنوان کرد، خاطرنشان کرد: علاوه بر احتراق ناقص و بدسوز بودن این نوع خودروها شاهد افزایش مصرف سوخت آنها هستیم و طبیعی است خودرویی که مصرف ۱۲ تا ۱۴ درصدی سوخت دارد نسبت به خودرویی که ۷ درصد مصرف سوخت دارد حداقل ۲ برابر حجم آلایندگی تولید می کند.
کد خبر 49957
نظر شما