به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»، در این میان اما بحث سر آن است که تکلیف خودروهایی که قرار بود بدون ایربگ باشند و زیر میزی به برخی مشتریان فروخته شود چه سرنوشتی پیدا کرد چه آنجا که برخی خودروسازان قول داده بودند خودرو را ظرف چند روز تحویل مشتریان دهند بعد از مدتی اما وقتی آشکار شد خودروسازان از پس کارهای فوری و سنگین بر نمی آیند عنوان شد خودرو در نهایت ظرف یک ماه تحویل ثبت نام کنندگانی می شود که کمپین تحریم خودرو را به نوعی دور زده بودند.
سوژه اصلی اما زمانی دست رسانه ها افتاد که شنیده ها حاکی از آن بود که در برخی خودروهای ارزان قیمت در بحبوحه تحویل اولیه خودرو در چند روز اول، برخی خودروها «بدون ایربگ» تحویل مشتریان شده است. موضوعی که اصلا به مزاق طرفداران حقوق مصرف کننده خوش نیامد و این صدای اعتراض ها بود که از هر سو بلند می شد.
بدون کیسه هوا؛ هرگز
موضوع تحویل خودروهای بدون ایربگ در طرح وام 25 میلیونی دولت گرچه هیچ گاه به صورت رسمی تایید نشد اما به سرعت واکنش رییس سازمان ملی استاندارد ایران را در پی داشت.
نیره پیرزوبخت در این رابطه در قامت یک ناجی در آمد؛ آنجا که اظهار کرد جلوی تحویل خودروهای تک ایربگ ارائه شده توسط خودروسازان که با وام 25 میلیونی صورت گرفته است را می گیرد.
رییس سازمان ملی استاندارد ایران در گفت و گویی اعلام کرد: بر اساس مصوبه دولت ورود خودروهای تک ایربگ به خیابان ها ممنوع است و اگر این اتفاق بیفتد در صورت مشاهده حتما برخورد لازم انجام خواهد شد.
پیروز بخت به صراحت بیان کرد: اصلا صلاح نمی بینیم خودروی بدون ایربگ جدیدی وارد چرخه حمل و نقل کشور شود و اگر این اتفاق بیفتد به طور حتم شماره گذاری در کار نخواهد بود.
اقدامی دیر اما ارزشمند
این اظهارات رییس سازمان ملی استاندارد ایران در حالی بود که شنیده ها حاکی از آن است که تاکنون هیچ ثبت نام کننده ای خودروی تک ایربگ تحویل نگرفته است یا دست کم تاکنون خبری از خودروهای فروخته شده توسط خودروسازن به مشتریان بدون اینکه دارای کیسه هوا باشد مخابره نشده است.
در این میان یکی از افرادی که در زمان ثبت نام، یک دستگاه پراید پیش خرید کرده بود به «پرشین خودرو» می گوید بعد از شنیدن این خبر که امکان دارد خودروی تحویلی اش بدون کیسه هوا باشد به محض دریافت خودروی خود ابتدا به ساکن «ایربگ» خودروی خود را چک کرده است تا مطمئن باشد خودرو احیانا بدون این تکنولوژی ایمنی نباشد.
لیلا یزدان پناه ادامه می دهد: من خیلی اطلاعات چندانی درباره خودرو و فرآیند ایمنی آن ندارم اما همین ایربگی که این چند روز به خاطر نصب نشدن آن در برخی خودروها بحث و جدل شده سالیان سال است در دیگر کشورهای دنیا هم نصب می شود و هم اجباری است.
وی توضیح می دهد: البته جای تاسف است که چرا مسئولان ذیربط کشور در حوزه خودرو تا این حد دیر به این نتیجه رسیدند که نصب کیسه هوا در درون خودرو اجباری باشد اما همین که استاندارد سفت و سخت پای این قضیه ایستاده است جای خوشحالی است که بالاخره یک ارگان و سازمانی پیدا شد که به فکر سلامت مردم باشد.
این شهروند ساکن خیابان آپادانا ادامه می دهد: واقعا بی رحمی محض است اگر خودروسازی در این شرایط بخواهد به خاطر سود اندک لز نصب نکردن کیسه هوا، ایمنی خودرو و امنیت سرنشینان خودرو را نادیده بگیرد. شخصا از سازمان استاندارد ایران به خاطر تعهد داشتن به قانون کیسه هوا تشکر می کنم و سعی می کنم دوستان را آگاه کنم که اگر به تازگی خودرویی را خریداری کرده اند از وجود کیسه هوا در اتومبیل خود مطمئن شوند.
کاسبی با ایمنی مردم
فرآیند نصب یا نصب نکردن کیسه هوا در اتومبیل ها توسط برخی خودروسازان(چه داخلی یا خارجی) بی گدار انسان را یاد چانه زدن بر سر قیمت با یک فروشنده می اندازد. فروشنده می خواهد به خاطر فروش جنسش سود مطلوبی به دست آورد و خریدار حکما در پی ارزان خریدن یک کالاست. معمولا فروشنده سعی می کند قیمت بالایی را در ابتدای معامله عنوان کند تا در صورت اصرار خریدار دست کم ضرر نکرده باشد.
در بحث کیسه هوا هم دقیقا همین اتفاق افتاده است؛ خودروسازان اگر بخواهند کیسه هوا نصب کنند باید 300 تا 400 هزار تومانی هزینه اضافی بپردازند پس خوشتر دارند از خیر نصب این «نماد ایمنی در خودرو» بگذرند تا احیانا سود بهتری به جیب بزنند. از طرفی اگر ایربگ را نصب کنند نمی توانند به خاطر نصب آن به یکباره قیمت خودرو را به میزان نیم میلیون تومان بالا ببرند. در اینجا اما یک تفاوت عمده وجود دارد؛ اگر فروشنده به خاطر فروش به طور مثال یک پیراهن از سود توافقی 20 درصد، بیشتر سود کند صرفا یک عمل گناه انجام داده و به خاطر گرانفروشی اش بعدها مجازات خواهد شد اما به خاطر در رفتن از زیر نصب یک کیسه هوا در اتومبیل معلوم نیست چه فاجعه ای در آینده رخ دهد.
برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.
نظر شما