کد خبر 52620
۲ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۸
خاورمیانه پیشتاز مصرف سوخت

پرشین خودرو: در طول یک دهه گذشته منطقه خاورمیانه بعد از چین سریع ترین رشد را از نظر مصرف نفت تجربه کرد، زیرا جمعیت جوان و اقتصادهای در حال رشد این منطقه موجب افزایش تقاضا برای سوخت شده است.

به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از رویترز، در طول یک دهه گذشته منطقه خاورمیانه بعد از چین سریع ترین رشد را از نظر مصرف نفت تجربه کرد، زیرا جمعیت جوان و اقتصادهای در حال رشد این منطقه موجب افزایش تقاضا برای سوخت می شد.
خاورمیانه نه تنها یکی از مهمترین تولید کنندگان و صادر کنندگان نفت جهان است، بلکه در سال های اخیر به یکی از مهمترین و رو به رشد ترین مصرف کنندگان انرژی نیز تبدیل شده است.
هر چه کشورهای حاشیه خلیج فارس ثروتمندتر شده اند، مصرف انرژی آنها نیز بیشتر شده و نقش بزرگترین در تقاضا برای نفت ایفا کرده اند.
مصرف بنزین، نفت کوره و دیگر فرآورده های نفتی در این منطقه به طور متوسط در طول سال های 2004 تا 2014، 3.9 درصد رشد داشته است.
بر اساس آمارهای شرکت بی پی، مصرف نفت خاورمیانه تقریبا 4 برابر سریعتر از متوسط جهانی افزایش یافته است.
در سال 2004، خاورمیانه روزانه حدود 6 میلیون بشکه نفت و فرآورده های نفتی مصرف می کرد، که 7 درصد کل مصرف جهانی را شامل می شد.
اما این رقم تا سال 2014، حدود 50 درصد افزایش یافته و به 8.7 درصد رسیده که حدود 9.5 درصد کل مصرف جهان را تشکیل می دهد.
نفت اضافی مصرف شده در خاورمیانه (یعنی 2.8 میلیون بشکه در روز) 30 درصد کل رشد تقاضای جهانی برای نفت (9 میلیون بشکه در روز) در فاصله سال های 2004 تا 2014 را تشکیل داده است.
هر چه قیمت نفت بالاتر رفته، درآمد بیشتری به جیب کشورهای منطقه ریخته شده و اقتصاد آنها با سرعت بیشتری رشد کرده و نتیجتا آنها سوخت بیشتری مصرف کرده اند.
کشورهای خاورمیانه به دلیل آب و هوای نامطلوب، افزایش درآمدها و یارانه ای که بابت مصرف دریافت می کنند، در بین کشورهایی با بالاترین میزان مصرف سرانه انرژی در جهان قرار دارند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، جمعیت عربستان از 10 میلیون نفر در 1980 به 28 میلیون نفر در سال 2010 رسیده است. جمعیت امارات نیز از یک میلیون نفر در 1980 به بیش از 8 میلیون نفر در سال 2010 رسیده است.
سرانه درآمد ناخالص ملی عربستان بیش از 3 برابر شده و از 7 هزار دلار در سال 1990 به 25 هزار دلار در سال 2013 رسیده است.
رشد اقتصادی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بین سال های 2000 تا 2012 به طور متوسط 5.8 درصد رشد داشته است.

منبع: تسنیم

برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.

کد خبر 52620

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha