به گزارش«پرشین خودرو»، در اینجا به 10 خاصیت شلغم اشاره میکنیم:
1 ـ درمان اصلی شلغم سرماخوردگی، نرمکننده سینه و درمان سرفه است. شلغم را خرد کرده و در شیر بجوشانید و صبح ناشتا (بخصوص در زمستان) آن را گرم میل کنید. برای درمان سینهدرد بسیار موثر است.
2 ـ شلغم به علت داشتن گوگرد و ارسنیک برای درمان آکنه و جوش بسیار موثر است. البته خوردن آب آن بسیار مفیدتر است.
3 ـ شلغم سرشار از ویتامین و املاح و یکی از بهترین مواد غذایی برای زنان باردار است. مادری که در دوران بارداری شلغم بخورد نوزادش زود رشد میکند، به آسانی دندان درمیآورد، استخوانش محکم میشود، در مقابل بیماریها مقاومت بیشتری دارد و... .
4 ـ شلغم به علت داشتن فسفر و ویتامین B تقویتکننده قوای جنسی و افزاینده نیروی جوانی است.
5 ـ گوگرد موجود در شلغم به کمک ویتامین A از تولید سنگ مثانه جلوگیری کرده و سنگها را خرد میکند.
6 ـ کمبود ید موجب تشنج و گواتر میشود و شخص را عصبی و بیقرار میکند که تمام این موارد با خوردن شلغم برطرف میشود.
7 ـ درمان سیاهسرفه بخصوص در کودکان با مصرف شربت شلغم امکانپذیر است. برای تهیه این شربت، وسط یک شلغم درشت را گود کرده و آن را پر از شکر کنید و بگذارید بماند تا خوب آب بیندازد. بعد آن را میل کنید.
8 ـ یک یا دو عدد شلغم را در آب بپزید. وقتی خوب پخته شد آن را بکوبید و به شکل پوره درآورید. آن را در پارچه نرمی بگذارید و در حالی که گرم است روی محل آبسه یا کورک بگذارید. به زودی سر باز کرده و عفونت از آن خارج میشود.
9 ـ شلغم خام را پوست کنید و برشهای نازک بزنید. آنها را در ظرفی ریخته و کمی نمک و آب نمک روی آن بریزید و بگذارید چند روز بماند و به صورت شلغم شور درآید. هر روز مقداری از آن را داخل سالاد و همراه غذا میل کنید. شلغم شور برای افراد کمخون بسیار مفید است.
10 ـ کسانی که استعداد چاقی دارند یا مبتلا به بیماری دیابت هستند و نباید مواد قندی بخورند، خوردن یک وعده شلغم در روز به آنها کمک زیادی میکند.
نکاتی هم در مورد استفاده از شلغم ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرد؛ کسانی که معده ضعیف دارند باید شلغم را با زیره یا فلفل استفاده کنند و دیگر این که نکته بعدی این که انسولین موجود در شلغم بر اثر حرارت و پخته شدن از بین میرود. پس بهتر است شلغم را خام مصرف کنید و آب آن را با سایر مایعات مخلوط کرده و میل کنید.
منبع: جام جم
نظر شما