پرشین خودرو: نخستین مرکز ملی کنترل کیفی تایر و تیوب در مرکز تحقیقات صنایع لاستیک ایران مورد بهره برداری رسمی قرار گفت.
به گزارش «پرشین خودرو»، مسلم بیات مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان تهران، در این مراسم گفت: دو سه سالی هست که حلقه مفقوده مقوله استاندارد یعنی "بررسی محل عرضه کالاها" از سوی سازمان استاندارد در چرخه کنترل کیفیت قرار گرفته است و جدای از مبادی ورودی و خروجی، بررسی عرضه کالا در محل نیز مشمول قوانین استاندارد می باشد.
به گفته وی، سال گذشته با بررسی و آزمایش های مرکز تحقیقات صنایع لاستیک ایران که بر روی تعدادی از تایرهای عرضه شده در بازار داخلی صورت دادیم، 36نوع برند تایر مختلف بازار تهران فاقد کیفیت لازم بود که نسبت به معرفی این برندها به مردم و سازمان توسعه تجارت و وزارت بازرگانی وقت اقدام شد.
بیات، تجهیز، بازسازی و نوسازی مراکز آزمون و همچنین راه اندازی مرکز ملی کنترل کیفی تایر و تیوب را بیانگر اهمیت جایگاه کیفیت و استاندارد در صنعت تایر کشور و تایرهای وارداتی دانست.
در ادامه این مراسم، مهدی صادقی نیارکی مدیرکل صنایع غیرفلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت، با اشاره به اینکه صنعت تایر یکی از صنایع استراتژیک کشور است از برنامه ریزی وزارت خانه برای توسعه این صنعت همراه با حمایت منطقی خبر داد.
وی با توجه به اینکه مبلغ 50میلیون دلار به عنوان سرمایه در گردش از حساب ذخیره ارزی(در حال حاضر صندوق توسعه ملی) در سال1387 برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت تایر اختصاص یافته است، متذکر شد: مبالغی از این رقم به طرح ها و شرکت های اولویت دار پرداخت شده است و مابقی آن از سوی صندوق توسعه ملی و به ترتیب برای واحدهایی که صلاحیت دریافت را دارند، ابلاغ خواهد شد.
صادقی نیارکی با بیان اینکه صنعت تایر با هدفمندشدن یارانه ها به عنوان صنعت آسیب پذیر شناخته شده است، اضافه کرد: به همین منظور بسته های حمایتی توسط ستاد تحول وزارت صنعت، معدن و تجارت تدوین شده است که به فراخور زمان و اولویت در اختیار فعالان این صنعت قرار می گیرد. البته هم اکنون خط اعتباری انرژی برای تولیدکنندگان تایر ایجاد شده است.
مدیرکل صنایع غیرفلزی وزارت صنعت، معدن و تجارت، از برنامه ریزی این وزارت خانه برای تخصیص اعتبار به منظور بازسازی و نوسازی صنعت تایر کشور در دو بخش بنگاه های کوچک و بزرگ خبر داد.
همچنین، سعید تقوایی رئیس مرکز تحقیقات صنایع لاستیک ایران، با اشاره به اینکه هزینه راه اندازی نخستین "مرکز ملی کنترل کیفی تایر و تیوب" افزون بر 20میلیارد ریال برآورد می شود، تصریح کرد: هم اکنون تعداد آزمایشگاه های کنترل کیفی تایر نسبت به حجم واردات این کالا بسیار کم است چراکه استاندارد و کیفیت تایر باید در سطوح مختلف مورد آزمون قرار گیرد تا شاهد ورود تایرهای غیر کیفی نباشیم.
وی تاکید کرد: به منظور جلوگیری از تایر غیر کیفی لازم است تا تمام نمونه های وارداتی به "مرکز ملی کنترل کیفی تایر و تیوب" ارسال شود تا شاهد مشکلات موجود در بازار تایر کشور و ورود تایرهای بی کیفیت که جان و مال مردم را نشانه رفته است، نباشیم.
دکتر تقوایی آزمون هایی که برای بررسی کیفیت تایر انجام می شود را شامل بررسی بیش از 10شاخص استانداردی دانست و اضافه کرد: سال گذشته 110هزار تن تایر به کشور وارد شده و این رقم برای شش ماهه ابتدای امسال 50هزار تن بوده است اما متاسفانه باید بگویم به رغم وجود کامل ترین و پیشرفته ترین تجهیزات آزمون در مرکز تحقیقات صنایع لاستیک، تنها بخش اندکی از نمونه های وارداتی برای بررسی و تست به اینجا آمده است.
وی در پایان هدف از راه اندازی نخستین "مرکز ملی کنترل کیفی تایر و تیوب" را افزایش کیفی محصولات وارداتی و همچنین محصولات تولید داخلی و در نتیجه حمایت از حقوق تولیدکنندگان و مصرف کنندگان در زمینه تایر اعلام کرد.
مرکز تحقیقات صنایع لاستیک ایران در سال 1367 با بهره گیری از توان متخصصان، کارشناسان و محققان داخلی به منظور طراحی، تحقیق، نظارت و مشارکت در امر ساخت و تولید قطعات پلاستیکی، تشویق سرمایه گذاری در صنایع داخلی، انتشار اخبار و رویدادهای علمی و فنی، آموزش نیروهای انسانی و ایجاد ارتباط میان صنعت و دانشگاه تاسیس شده است.
کد خبر 7075
نظر شما