پرشین خودرو: احداث تونل توحید علاوه بر اینکه موجب کاهش زمان سفر شهروندان برای رفتن بین شمال و جنوب شهر میشود، باعث کاهش ترافیک و میزان تصادفات در محدوده این تونل در 2سال گذشته نیزشده است.
به گزارش«پرشین خودرو»، شاید هنوز خیلی از ما تهرانیها ترافیك سنگین محدوده میدان توحید، تقاطع نواب - آزادی و میدان جمهوری اسلامی را به خاطر داشته باشیم. کافی است کمی منصف باشیم تا به یاد آوریم در کمتر از 5 سال پیش وضعیت ترافیکی محدوده های ذکر شده به چه صورت بود و باید چقدر در اتومبیلهای متوقف شده در ترافیک منتظر مینشستیم تا شاید پس از مدت زمانی طولانی چند متری به جلو حرکت کنیم.
بنابراین و به دنبال کارشناسیهایی که انجام شده بود، در سال 1386 کلنگ احداث تونل توحید بر زمین خورد تا درمانی باشد بر درد معابری که زیر حمله غول ترافیک نفس های شان به شماره افتاده بود.
مهندسان ترافیک معتقد بودند، بهترین گزینه برای کاهش بار ترافیکی بزرگراه های چمران و نواب، احداث تونلی در این محدوده است تا علاوه بر کاهش ترافیک، دسترسی های محلی نیز در این قسمت از شهر حفظ شود و البته میزان تصادفات در منطقه نیز کاهش یابد. 2 سال بعد در بهمن سال1386 با ثبت رکوردی بی نظیر به لحاظ سرعت توام با کیفیت، احداث این پروژه به پایان رسید تا در زمانی 30ماهه تونل توحید با طول ۲۱۳۶ متر، ۳ باند رفت و 3 باند برگشت به عنوان نخستین تونل شمالی- جنوبی تهران، بزرگراه چمران را به بزرگراه نواب صفوی پیوند دهد.
با احداث این تونل، علاوه بر اینکه فضای سطحی برای عبور و مرور و ارتباطات مردم حفظ شد، بار ترافیکی منطقه نیز به طور چشمگیر و قابل توجهی کاهش یافت. البته در این مدت نسبت به این اقدام شایسته بی مهری های بسیاری شده است. گاهی از مهندسی ساخت آن ایراد گرفته شده، گاهی از هزینه احداثش و البته گاهی هم از پایین بودن سطح ایمنی آن. برای اینکه بتوان قضاوتی صحیح کرد بهتر است، نظر افرادی را که دستی بر آتش ترافیک این محدوه دارند، جویا شویم.
کاهش تصادفات در محدوده تونل
رییس پلیس راهور تهران بزرگ درخصوص میزان حوادث رخ داده در تونل توحید می گوید: با احداث تونل توحید در 2 سال گذشته حدود 29.8 درصد کاهش تصادفات را در محدوده مناطق 2 و10 که مناطق مرتبط هستند، شاهد بوده ایم.
سردار رحیمی با بیان اینکه اگر به علت تصادفاتی که طی این 2 سال در محدوده تونل توحید رخ داده، بنگریم بیشتر آنها به رعایت نکردن حق تقدم و فاصله طولی وعرضی بازمی گردد، بیان می دارد: این حقیقت را باید پذیرفت که پس از بهره برداری از تونل توحید مشکلات تردد خودروها کمتر شده و در نتیجه تصادفات در منطقه نیز حدود 30 درصد کاهش یافته است.
وی همچنین با پرداختن به این مهم که یکی از دلایل بروز حوادث راهنمایی و رانندگی دراین محدوه تردد موتورسیکلتها و وسایل نقلیه سنگین است، میافزاید: اخیرا سخت گیری های پلیس بیشتر شده و اجازه تردد وسایل نقلیه سنگین در تونلهای توحید و رسالت را به رانندگان نمی دهد.
گروه ضربت پلیس راهنمایی و رانندگی به تناسب و در زمان های مختلف در ورودی این تونل ها حضور دارد تا مانع عبور وسایل نقلیه سنگین، کامیون و موتور به داخل تونل ها شود. از آنجایی که این وسایل نقلیه نقش عمده ای در بروز حوادث در تونل توحید و رسالت داشتند، کنترل شدید پلیس موجب کاهش مشکلاتی که در گذشته در این 2معبر رخ می داد، شده است. درحقیقت برخی بزرگنمایی هایی که در زمینه بروز حوادث در محدوده تونل توحید صورت می گرفت، حالا بی معنا خواهد بود.
کاهش ترافیک
کوروش خرد، معاون حمل و نقل ترافیک منطقه11 در این زمینه گفت: در 2 سال گذشته - پس از احداث تونل توحید - شاهد کاهش ترافیک در سطح منطقه بوده ایم. در گذشته با توجه به اینکه بزرگراه نواب در محدوده طرح زوج وفرد بود، بسیاری از ترددها از طریق خیابان های اطراف صورت می گرفت. بنابراین خیابان هایی مانند کارگر و اسکندری همیشه درگیر ترافیک بودند. این موضوع نه تنها برای رانندگان عبوری که برای ساکنان محلی هم مشکلات بسیاری را ایجاد کرده بود.
وی ادامه داد: بعد از احداث تونل توحید تردد از شمال به جنوب منطقه به راحتی و در کمتر از 10 دقیقه طی می شود. این در حالی است که طی کردن همین مسیر 10 دقیقه ای فعلی، در گذشته با تصاحب زمان معطلی در ترافیک، بالغ بر 45 دقیقه زمان نیاز داشت. ضمن اینکه بعد از احداث تونل، خیابان های جانبی نیز ترافیک کمتری را متحمل می شوند. با توجه به اینکه معطل ماندن در ترافیک عوارض جانبی ازجمله کاهش آستانه تحمل افراد را به دنبال دارد و باعث می شود رانندگان برای فرار از ترافیک کمتر به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی همت گمارند، در نتیجه شاهد کاهش آمار تصادفات در منطقه نیز هستیم.
احداث تونل بهترین راهکار
اسکندر نژاد، معاون حمل ونقل ترافیک منطقه 10 نیز معتقد است با بهره برداری از تونل توحید، مشکل ترافیک در حدفاصل تقاطع خیابان باقرخان و بزرگراه شهید چمران و خیابان آذربایجان و بزرگراه شهید نواب صفوی رفع شده است. بنابراین بار ترافیکی موجود به معابر مرتبط و در سطح منطقه 10 نیز منتقل نمی شود که این امر موجب صرفهجویی در مصرف بنزین، کاهش آلودگیهای هوا، صوتی و بصری و کاهش اسیب های روانی شهروندان را به دنبال داشته است.
وی با بیان اینکه سه راهکار برای کاهش ترافیک خیابان توحید و بزرگراه های چمران و نواب وجود داشت، افزود: یا باید فضاهای اطراف را تملک کرده و خیابان را تعریض میکردیم یا باید احداث پل روگذر را در دستور قرار می دادیم و یا اینکه تونلی در این منطقه احداث می کردیم که با مطالعات صورت گرفته احداث تونل بهترین گزینه بود. زیرا کارهای عمرانی آن کمتر روی زمین و شهروندان را درگیر می کرد. ضمن اینکه در مقایسه با تملک املاک برای تعریض خیابان که هم وقت گیر بوده و هم هزینه بر، احداث تونل بهترین انتخاب قلمداد شد که پس از اتمام و بهره برداری نیز شاهد تاثیرات مثبت ترافیکی آن هستیم.
کد خبر 7226
نظر شما