پرشین خودرو: طراحی و توسعه پلتفرم های جدید خودرو یك نیاز اساسی برای بقای صنعت خودرو و اشتغال ایجادشده در آن است و چنانچه افرادی برای دستیابی به این هدف امكاناتی دارند و قدمی برندارند، فرصت سوزی كردهاند.
به گزارش «پرشین خودرو»، سید مجید هدایت رییس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، با بیان این مطلب گفت: با كمك خودروسازان، قطعه سازان، دانشگاه ها و بخش خصوصی و نیز با بهره گیری از تجارب موفق دنیا، میتوان در این مسیر حركت كرد و خودروهای جدید با موتورهای متنوع و سیستم های پیشرفته ارائه کرد.
وی که در اختتامیه هفتمین همایش بینالمللی موتورهای درون سوز اظهار داشت: طراحی خودروی سمند بعنوان نخستین تجربه ایرانیها 5.5 سال به طول انجامید و 350 تا 400 میلیارد تومان هزینه در برداشت لیكن تا سال88 یعنی با گذشت10سال، فقط حدود 100هزار دستگاه از این خودرو تولید شد.
رییس هیات عامل ایدرو با بیان این كه ایران خودرو در همان سال 350 هزار خودروی پژو تولید كرده بود، یادآور شد: این مساله نشانگر آن است كه سرعت رسیدن به محصول جدید، سرعت قابل اتكایی نبوده است.
هدایت خودروی تیبا را تجربه دوم و گامی به جلو عنوان كرد و افزود: طراحی و تولید این خودرو نیز مجموعا با توقف هایی كه در گذشته داشته هفت سال طول كشید و تولید آن سه سال پس از رونمایی به حدود 15هزار دستگاه رسید كه اكنون روزانه 200 دستگاه تولید میشود.
وی در عین حال گفت: در زمان طراحی هر دو خودرو مساله نصب ایربگ و ABS مطرح نبود لیكن قرار بود با قیمت های پایینتری عرضه شود كه افزایش قیمت پیش آمده نشان میدهد باید در كار مهندسی دقت بیشتری صورت می گرفت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان كرد: امروز خودروسازان جهانی كه سالانه 800 هزار دستگاه تولید می كنند، در بخش تحقیق و توسعه بین سه تا پنج هزار نیروی انسانی فعال دارند و زنجیره تامین آنها نیز دارای بخش تحقیق و توسعه فعال هستند و صنعت خودرو ایران نیز برای راهیافتن به بازارهای جهانی و توسعه صادرات باید در این بخش سرمایه گذاری جدی نماید.
هدایت به لزوم آسیب شناسی دلایل تولید پایین موتور ملی EF7 اشاره كرد و گفت: یكی از علتهای این موضوع این است كه طراحان موتور در زمان طراحی، با زنجیره تامین همراه نبودهاند؛ درحالیكه در دنیا برای طراحی چنین محصولاتی دفاتر طراحی با قطعه سازان تماس روزانه برقرار می كنند.
وی اعلام آمادگی كرد كه ایدرو حاضر است برای انجام تحقیقاتی كامل در خصوص علل پایین بودن تولید موتورملی پایه گازسوز كمك كند تا مشخص شود چرا تولید این موتور از 25هزار دستگاه در سال بالاتر نرفته است.
وی تصریح كرد: چنانچه بخش خصوصی و قطعه سازانی متعهد شوند كه سال آینده 50هزار دستگاه از این موتور را تولید كنند، سازمان گسترش حاضر به ارائه پیشپرداخت این تعهد خواهد بود.
رییس هیات عامل ایدرو بر لزوم تولید سالانه 100هزار موتور ملی پایه گازسوز تاكید كرد و اظهار داشت: اگر بهترین محصول هم كمتر از 100هزار دستگاه در سال تولید شود، این تولید مقرون بهصرفه نخواهد بود و با ورود دانش فنی جدید بهراحتی از بازار كنار خواهد رفت.
هدایت با ارائه آماری در خصوص افزایش سهم موتورهای احتراق داخلی در سبد قوای محركه خودروسازان جهانی، گفت: در سال 2001 این سهم كمتر از 75درصد بوده در حالی كه در سال 2011 با وجود تاكید خودروسازان جهانی بر استفاده از موتورهای دونیرو و برقی، این سهم به بیش از 90درصد رسیده است.
وی با بیان این كه خودروهای دونیرو و برقی، آینده دنیای خودرو را تشكیل می دهد، افزود: از مجموع 4445 مدل خودروی سواری كه در سال جاری میلادی تولید شده فقط 33 مدل دارای موتور دیگری در كنار موتور احتراق داخلی بوده كه این موضوع نشانگر اهمیت فزاینده موتورهای درونسوز در صنعت خودرو است.
رییس هیات عامل ایدرو نیاز كشور در افق 1404 به موتور احتراق داخلی را در بخش خودرو سه میلیون دستگاه اعلام و اضافه کرد: هم اكنون حدود یك میلیون و 650 هزاردستگاه خودرو با موتور درونسوز تولید می شود و ظرفیت موجود حوزه ریلی و شناورها نیز 1.5 تا دو میلیون كیلووات است كه رشد سالانه 50 تا 100هزار كیلووات دارد.
هدایت اظهار كرد: 25هزار شناور سبك دركشور مجهز به موتور درونسوز هستند كه باید بهروز شوند و سالانه دو هزار دستگاه موتور هم به این شناورها اضافه میشود.
وی همچنین اقتصاد فعلی موتورهای احتراق داخلی را دركشور 2.5 میلیارد دلار اعلام كرد.
کد خبر 7664
نظر شما