پرشین خودرو: در شرایطی که کمتر از یک ماه به آغاز سال 2012 میلادی باقی مانده است، پیشبینیهای مختلفی از سوی کارشناسان در مورد بازار خودرو آمریکا ارائه میشود و این موضوع نشان از آینده تردیدوار دومین بازار بزرگ خودرو دنیا طی سال 2012 دارد.
به گزارش«پرشین خودرو»، هرچند برای صحت و سقم این پیشبینیها باید فعلا منتظر ماند و تا انتهای سال آینده میلادی صبر کرد، اما آنچه را که از پیشبینیهای متفاوت کارشناسان میتوان فهمید، وجود "تردیدها" و "اما و اگرها" در مورد آینده بازار خودرو آمریکا در سال آتی میلادی است.
تفاوت در اظهارنظر کارشناسان تا حدی است که برخی از آنها سال 2012 میلادی را سال اوج دوباره بازار دانسته و معتقدند، فروش خودرو در این سال روندی رو به رشد خواهد داشت، اما برخی دیگر نظری عکس را دارند و با تردید در مورد آینده بازار خودرو آمریکا صحبت به میان میآورند.
این دسته از کارشناسان که نسبت به آینده بازار آمریکا بدبین هستند، تنشهای سیاسی را عاملی منفی در راستای رشد این بازار میدانند. به اعتقاد این کارشناسان، تنشهای سیاسی و اجتماعی موجود در کشورهای خاورمیانه، آینده ای پر از تردید را در مورد بازار خودرو آمریکا پیش چشم متصور سازد و با توجه به این موضوع بسیار مهم، نمیتوان بازار 2012 آمریکا را امیدوارکننده و رو به رشد به حساب آورد. آنها حتی بر این باورند که بازار خودرو آمریکا نه تنها طی سال 2012 رشد خاصی نمیکند، بلکه همچنان پر تنش و پر التهاب خواهد بود.
علاوه بر بحرانهای سیاسی و تنشهای موجود در خاورمیانه، رشد قیمت نفت نیز یکی دیگر از عوامل اصلی و بازدارنده در روند بازسازی اقتصاد آمریکا و به تبع آن، بازار خودرو این کشور، به حساب میآید که کارشناسان از این موضوع نیز ابراز نگرانی میکنند.
از دید آنها، بازگشت آرامش به اقتصاد آمریکا منوط به آرام شدن تمامی دنیا است، بنابراین وقتی منطقه ای مهم مانند خاورمیانه درگیر بحران و تنش باشد، نمی توان به بازگشت آرامش به اقتصاد بزرگی مانند "آمریکا" دل خوش کرد.البته بحران بدهی اروپا و مشکلاتی که این قاره هم اکنون با آن روبهرو است نیز از دیگر مسائلی به حساب میآیند که مانع از بازسازی اقتصاد آمریکا و به دنبال آن، بازسازی اقتصاد دنیا و همچنین رونق گرفتن بازار خودرو آمریکا و جهان میشود.
به هر حال اروپاییها نیز هم اکنون با بحران "یورو" دست و پنجه نرم میکنند و نمیتوان تاثیر مشکلات اقتصادی در کشورهای اتحادیه اروپا را بر قدرت خرید خودرو مردم نادیده گرفت و از آن گذشت. شکی نیست که وقتی کشوری وارد بحران مالی میشود، قدرت خرید مردم پایین میآید و کمتر کسی حاضر است در شرایط ناهموار اقتصادی، خرید "خودرو" را جزو اولویتهای خود قرار دهد و این به معنای عدم رشد یا رشد اندک فروش خودروسازان در دنیا خواهد بود.همه این عوامل سبب شده که برخی کارشناسان با تردید از آینده بازار خودرو آمریکا صحبت به میان بیاورند.
این عده انتظار دارند در خوشبینانه ترین حالت، فروش خودرو در بازار آمریکا طی سال 2012 میلادی به مرز 12.5 میلیون دستگاه برسد و نسبت به سال جاری میلادی تنها یک درصد رشد کند. آنها همچنین فروش در سال جاری را حدود 12.3 میلیون دستگاه پیشبینی میکنند، حال آنکه برخی کارشناسان نظر دیگری دارند.
افول در بهار، رشد در تابستان
اما به سراغ کارشناسان برویم و با جزئیات اظهارنظر آنها در مورد وضعیت آتی بازار خودرو آمریکا، بیشتر آشنا شویم.
در این بین، "جرمی انویل" مسوول سایت تخصصی خودرو "ادموندز" در مورد وضعیت بازار خودرو آمریکا طی سال 2012 میگوید: در ماههای آغازین سال 2012 میلادی، نرخ رشد فروش خودرو در این کشور کاهش پیدا میکند، ولی این "روند" تداوم نخواهد داشت.
به گفته "انویل"، از ابتدای تابستان 2012 ورق برمی گردد و بازهم فروش خودرو روندی رو به رشد را به خود میگیرد.
وی با اشاره به تقاضای بالا برای خرید خودرو در ماههای انتهایی سال جاری میلادی، تاکید میکند: انتظار میرود در سال جاری میلادی 12.8 میلیون دستگاه خودرو در آمریکا فروخته شود که بیشترین میزان فروش از سال 2008 میلادی تا کنون است. "اویل" معتقد است؛ این روند ادامه مییابد و در سال 2012 میلادی فروش خودرو در آمریکا به مرز 13.3 میلیون دستگاه میرسد.
به گفته وی، پیش از این انتظار میرفت فروش سالانه خودرو در آمریکا طی سال 2011 میلادی حداکثر 12 میلیون دستگاه و در سال 2012 نیز حداکثر 12.6 میلیون دستگاه باشد، اما رشد زیرساختهای اقتصادی آمریکا و حمایت مالی دولت از شرکتهای خودروسازی در کنار ارائه تخفیفهای ویژه توسط برندهای مطرح خودروسازی، همه و همه سبب شد تا پیشبینیهای فروش خودرو در این دو سال تغییر کند.
آنطور که در سایت "ادموندز" به نقل از "انویل" نوشته شده، سال 2012 میلادی سال تنوع در بازار خودرو، افزایش دستمزد کارگران خودروسازی و رشد 12 درصدی درآمد بازاریابان فعال در این صنعت است.
همچنین در سال آینده میلادی، متوسط درآمدی که برای فروش هر خودرو در آمریکا نصیب بازاریاب یا فروشنده میشود، برابر با دو هزار و 700 دلار خواهد بود که نسبت به سال 2007 میلادی 74 دلار کمتر است، ولی نسبت به سال 2009، با رشد 43 دلاری همراه است.
به اعتقاد "انویل"، در سال2012 میلادی حداقل ده خط تولید به خطوط تولید فعال خودرو آمریکا اضافه میشود و تقاضا برای خودرو در این کشور با رشدی 5 درصدی همراه خواهد بود.
این رشد اندک برای شرکتهای خودروسازی که سالها رکود را تجربه کردهاند، موفقیت بزرگی به حساب میآید. از سوی دیگر، رشد شرکتهای خودروساز آمریکایی در سال جاری میلادی سبب میشود تا این برندها در صدر فهرست خودروسازان موجود در این کشور قرار گیرند و بازار خودروهای آمریکایی رشد کند. در بخش دیگری از مقاله «انویل» این گونه آمده که در سال 2012 میلادی حجم تولید در بیشتر شرکتهای خودروسازی رشد میکند.
وی همچنین بر این باور است که سال 2012 میلادی سال عرضه خودروهای دوستدار محیط زیست به بازار مصرف است و تمامی شرکتهای خودروسازی برای بهرهگیری از این فرصت و در نتیجه، قدرت نمایی در بازار خودرو، از سال جاری سرمایهگذاری در بخش تحقیق و توسعه و تولید خودروهای جدید را آغاز کردهاند.
آمارها نشان میدهد سرمایهگذاری در تولید خودروهای الکتریکی و هیبریدی در آمریکا طی سال 2011 میلادی 13 درصد رشد کرده است و این روند در سال آینده نیز ادامه مییابد.
تاثیر قیمت نفت بر بازار خودرو
هرچند نرخ رشد سرمایهگذاری در بخش خودروهای الکتریکی و هیبریدی طی سال سال 2012 میلادی برابر با 14 درصد پیشبینی شده، اما آیا این شرایط نشان دهنده بازسازی بازار خودرو در سال پیش رو است یا اینکه همچنان شاهد تنش خواهیم بود؟
"هنری وایل" یکی از دیگر تحلیلگران صنعت خودروسازی در این مورد میگوید: بازار خودرو آمریکا روزهای تاریک را پشت سر گذاشته است، اما هنوز شوکهای کوچک و بزرگ میتواند باعث تزلزل آن شوند.
وی رشد قیمت سوخت را یکی از عوامل بسیار مهم در بیثباتی این بازار میداند و میگوید: اگر قیمت نفت به مرز 150 دلار برسد و قیمت بنزین و فرآوردههای نفتی دیگر که در ساخت خودرو استفاده میشود افزایش یابد، دوباره تقاضا برای خودرو در آمریکا تنزل مییابد و حتی بازار برای خودروهای سبز و دوستدار محیط زیست هم با نرخ کمتری رشد خواهد کرد.
به اعتقاد "وایل"، هر یک دلاری که به قیمت هر گالن بنزین در آمریکا اضافه شود، تقاضا برای خودرو در این کشور را 12 درصد کاهش میدهد، زیرا این رشد قیمت بنزین که نتیجه افزایش قیمت نفت است، سبب میشود تا قیمت تمام شده خودرو و هزینههای جانبی آن رشد کند، بنابراین افراد کمتری به این بازار روی میآورند.
خلاصه اینکه در مورد وضعیت بازار خودروی آمریکا در سال 2012 میلادی، اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد، ولی آنچه روشن است این است که این بازار وابستگی زیادی به اقتصاد آمریکا دارد و اقتصاد این کشور نیز جدا از اقتصاد دنیا نیست.
به گزارش دنیای اقتصاد، با این حساب، باید تنشهای سیاسی و اجتماعی و اقتصادی در دیگر کشورهای دنیا را به خصوص منطقه خاورمیانه، یک مانع بزرگ در راه بازسازی بازار خودرو آمریکا دانست.
کد خبر 8232
نظر شما