به گزارش پرشین خودروبه نقل از ساینس، کلید ساخت این ساختارهای عصبی، مادهای مغناطیسی است که نسبت به تغییر میدانهای مغناطیسی واکنش نشان دهد. این ماده درون چندین لایه از مواد کامپوزیتی قرار میگیرد که بدنه خودرو از آن ساخته میشود. این سیستم میتواند برخورد، خراشیدگی و بار اضافی را تشخیص داده و گزارش آن را برای یک کامپیوتر ارسال کند تا میزان خسارت وارده و لزوم بازگشت خودرو به پایگاه را محاسبه نماید.
استفاده از این مواد هوشمند در مقایسه با نصب حسگرها روی بدنه خودرو، موجب کاهش وزن خودرو میشود. علاوه بر این بر خلاف حسگرهای متداول، این مواد مغناطیسی نیازی به اتصال به منبع توان الکتریکی ندارند. همچنین موجب تسهیل عملیات نگهداری و بازسازی میشوند. معمولا در خودروهای ارتشی صرفنظر از آسیبدیدگی یا فرسودگی قطعات، در بازههای زمانی مشخص برخی از قطعات خودرو تعویض میشوند.
استفاده از مواد هوشمند در ساخت قطعات امکان اطلاع دقیق از زمان مناسب تعویض قطعه را فراهم میکند و منجر به صرفهجویی در هزینه و زمان موردنیاز برای تعویض این قطعات میشود.
این پروژه توسط محققان دانشگاه کلمسون با پشتیبانی ارتش آمریکا آغاز شده و ارتش آمریکا تا کنون حدود یک میلیون دلار از هزینه این تحقیقات را پرداخت کرده است؛ پیشبینی میشود این پروژه بین 10 تا 20 سال آینده به نتیجه برسد.
پرشین خودرو:محققان در حال اجرای پروژهای هستند که هدف آن ساخت نوعی ماده هوشمند برای تشخیص میزان خسارت وارده به خودروها از طریق مکانیزمی مشابه مکانیزم احساس درد توسط اعصاب انسان است.
کد خبر 86502
نظر شما