پرشین خودرو:معاون وزیر دفاع گفت: سازمان صنایع دریایی امکان استفاده از موتورهای الکترومغناطیس در موتور برقی و دوچرخه را فراهم کرده و قرار است اصفهان پایلوت استفاده از موتورهای الکترومغناطیس شود.
به گزارش پرشین خودرو به نقل از مهر،امیر دریادار امیر رستگاری در حاشیه سفر به اصفهان که به منظور بازدید از خط تولید بکارگیری فناوری موتور برقی (الکترومغناطیس) در موتور سیکلت، دوچرخه برقی و کولرآبی در یکی از کارخانجات صنعتی نجفآباد به استان اصفهان سفر کرده بود، اظهار داشت: سازمان صنایع دریایی مسئولیت ساخت انواع شناورها را برعهده دارد که انواع الکتروموتورها یکی از تجهیزاتی است که به شکل وسیع در شناورهای سطحی و زیردریایی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه سازمان صنایع دریایی موفق به طراحی و تولید انواع الکتروموتورهای دی.سی شده است، افزود: با توجه به کاربرد وسیع الکتروموتورهای دی.سی در حوزههای زیرِ دریا، مرکز توسعه فناوری مرتبط را درسازمان ایجاد کردیم که از سرریز دانش این مرکز به طراحی و تولید انواع الکتروموتورهای بدون زغال یعنی «براشلس دی.سی» دست پیدا کردیم که در حوزه رانش زیردریاییها استفاده وسیع دارد.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با اعلام اینکه این سازمان امروز توان تولید انواع الکتروموتورهایی با کاربرد تجاری، تفریحی و استفاده عموم مردم را دارد که با توان ۳۰۰، ۳۵۰ و سه هزار وات تولید شده است، ابراز داشت: الکتروموتورهای با توان سه هزار برای موتور سیکلتهای برقی استفاده میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت استفاده از انرژی پاک و اهمیت کاهش بکارگیری سوخت های فسیلی و کاهش آلایندههای هوا، این موتورها در دنیا کاربردهای وسیعی پیدا کرده است و در حوزههای موتورسیکلت، رانش خودروی الکتریکی و دوچرخه استفاده وسیعی دارد.
دریادار رستگاری از بارزترین ویژگیهای این نوع موتورهای برقی را همه پسند بودن و رایج بودن قطعات یدکی آن در بازار برشمرد و گفت: بومی شدن فناوری ساخت موتورِ این نوع از موتورسیکلتهاباعث فراهم شدن قیمت ارزانتر برای مصرف کننده، اشتغال داخلی و تامین قطعات یدکی است.
صرفه جویی ۵ هزار مگاواتی در مصرف برق با استفاده از کولرهای آبی الکترومغناطیس
وی تاکید کرد: همچنین با جایگزینی موتورهای مغناطیس دائم با راندمان ۸۰ درصد مصرف برق به میزان ۵ هزار مگاوات صرفهجویی میشود به نوعی که ازساخت سه نیروگاه بزرگ ۱.۵ هزارمگاواتی و آلودگیهای ناشی از مصرف سوخت جلوگیری خواهد شد.
رستگاری بیان داشت: امروز سازمان با مجموعه دوچرخهساز و خودروسازِ الکتریکی در اصفهان قراردادی به منظور تولید موتور برای محصولات این مجموعه امضا کرد و بدین شکل شهر اصفهان پایلوتی برای استفاده از موتورهای الکتریکی و انرژیهای پاک میشود.
وی با اشاره به اینکه هفته گذشته جلسهای با مهندس کلانتری رئیس سازمان محیط زیست کشور داشتیم، تاکید کرد: با ایجاد خط تولید این نوع الکتروموتورها در کلانشهرهای تهران، تبریز و دیگر شهرهای کشور هدفگذاری تولید این موتورها انجام میشود و با مجموعههای مشابه به منظور تولید انبوه این موتورهای الکترومغناطیسی قرارداد خواهیم بست.
رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با تاکید بر اینکه ۱۳ درصد آلودگی ناشی از موتورسیکلتهای دو زمانه و ۴ زمانه، بیش از ۲۷ درصد خودروهای بنزینی و حدود ۳۰ درصد نیز مربوط به اتوبوس و کامیون است، تصریح کرد: با تقویت این حوزه این موتورها در خودروهای الکتریکی، دوچرخه و موتورسیکلت استفاده خواهد شد تا به تدریج در راستای کاهش معضل مهم آلودگی گام برداریم.
صادرات موتورهای الکترومغناطیس در آینده نزدیک انجام شود
وی در پاسخ به این سوال که در زمینه صادرات این محصول فناورانه چه برنامهریزیهایی انجام شده است، گفت: هر چه در حوزه داخلی ورود پیدا کرده و کیفیت محصول را بالاتر ببریم امید می رود که با توجه به توانمندیهای این صنعت در آینده نه چندان دور در حوزه منطقه خلیج فارس و سپس خارج از آن صادرات محصول داشته باشیم.
دریادار رستگاری در ارتباط با امکان استفاده از این موتورها در خودروهای شخصی تصریح کرد: در دنیا در این ارتباط فعالیتهایی انجام شده است و خودروهای هیبریدی با سوخت دوگانه فسیلی و الکتریکی تولیده شده است، در این حوزه راه برای ما باز است و یقین داریم ظرف چند سال آینده ایران نیز در این حوزه وارد خواهد شد.
دریادار رستگاری معاون وزیر و رئیس سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع با حضور در یکی از کارخانجات از از روند استفاده از این موتورها بر روی دوچرخه، موتورهای برقی و کولر بازدید کرد و از نزدیک در جریان فعالیت این واحد قرار گرفت.
کد خبر 87805
نظر شما