به گزارش پرشین خودرو به نقل ازایسنا، دبیرکل کنونی فدراسیون فوتبال و مدیرعامل سابق سپاهان اصفهان از جمله افرادی است که "نان مدیریت دولتی" در فوتبال را میخورد. او که از دوستان نزدیک مهدی تاج و محمود اسلامیان و مدیران فولادی اصفهان است، در این سالها توانسته از کنار دوستان نزدیکش به مناصب مختلفی در فولاد و فوتبال دست پیدا کند.
محمدرضا ساکت از زمان مدیریت بر باشگاه سپاهان بر سر زبانها افتاد و حالا که به دبیرکلی فدراسیون فوتبال رسیده منتقدان زیادی دارد. او در همین مدت زمان کوتاه حضورش در فدراسیون فوتبال عملکرد خوبی در تیمهای ملی نداشته و حضور او با ناکامی تیمهای امید، جوانان و ... در رقابتهای مختلف همراه شده است.
دبیرکل فدراسیون فوتبال در بخشی از مناظرهاش با علی کریمی بدون ارائه سند و مدرکی منکر بخش از گفتوگوی سه ساعته خود که با حضور در دفتر اصفهان خبرگزاری دانشجویان ایران انجام داده بود، شد. او بیش از سه سال قبل از عملکرد اداری و اخلاقی کیروش به واسطه زیر سوال بردن امکانات تیم ملی انتقاد کرده بود اما بعد از چند سال به یکباره و در یک مناظره به سادهترین حربه متوصل شده و چنین اظهاراتی را منکر میشود.
ساکت در مدت زمان اخیر هم صحبتهای خود در سالهای گذشته را به روشهای گوناگون زیر سوال برده است. به نظر میرسد رییس سازمان تیمهای ملی حافظه خوبی ندارد که بعضا زیر گفتههای خودش هم میزند.
در ادامه به چند نمونه از تناقضگوییهای گفتاری - گفتاری یا گفتاری - رفتاری جناب دبیرکل! اشاره میکنیم.
از قرارداد اسپانسری با آدیداس تا خرید پوشاک
آخرین اظهار و عمل متناقض "ساکت" در قرارداد با شرکت تولیدات پوشاک ورزشی آدیداس بود. او که از حدود 2 سال قبل وعده قرارداد اسپانسری با آدیداس را داده بود (سند مرتبط)، در نهایت یک قرارداد تبلیغاتی را با این شرکت آلمانی منعقد کرد و فدراسیون فوتبال موظف به خرید پوشاک ورزشی است .
وقتی پشت تیم ملی امید خالی شد
موفقیت نسل اخیر تیم ملی جوانان با امیرحسین پیروانی در رقابتهای قهرمانی آسیا و حضور در جام جهانی زیر۲۰ سال، منجر به این شد که ساکت طرح حضور تیم ملی جوانان در رقابتهای زیر ۲۳ سال آسیا را مطرح کند. ساکت همان زمان اعلام کرد که هدف از حضور جوانان زیر ۲۰ سال در رقابتهای زیر ۲۳ سال نتیجهگیری نیست و تیم ملی با هدف کسب تجربه به این مسابقات میرود (سند مرتبط) اما بعد از ناکامی تیم ملی امید به دور نهایی رقابتهای قهرمانی آسیا، کادر فنی و بازیکنان این تیم را کنار گذاشتند و ساکت هم هیچ حمایتی از تیم ملی انجام نداد.
ساکت میتواند بازیکنانش را به تیم ملی ندهد اما سایر تیمها نه
چند ماه قبل، زمانی که علیرضا منصوریان بازیکنان خود را به دلیل تداخل برنامههای باشگاهی با ملی، به تیم ملی امید نداد، محمدرضا ساکت به عنوان رییس سازمان تیمهای ملی از هیچ اقدامی برای جریمه کردن بازیکنان استقلال دریغ نکرد و در نهایت هم مانع حضور سه بازیکن استقلال در نخستین بازی استقلال در فصل جاری شد .
این در حالی است که ساکت، در سال ۸۹ به دلیل تداخل برنامههای تیم ملی با برنامههای باشگاهی، به عنوان مدیرعامل سپاهان اعلام کرد که این باشگاه بازیکنان خود را در اختیار تیم ملی قرار نمیدهد
اقدام برای خرید امتیاز لیگ برتری در قامت مدیرعامل فولاد ماهان
ساکت در ابتدای فصل گذشته و فصل جاری به همراه مهدی تاج مانع انتقال امتیاز نفت تهران به خارج از استان تهران شد اما خود او در سال ۹۱ و در دوران تصدی مدیرعاملی فولاد ماهان اصفهان، با چندین تیم مختلف برای خرید امتیاز لیگ برتری مذاکره کرده بود که امیر عابدینی، مدیرعامل وقت داماش گیلان از اقدام او انتقاد کرد). حتی او در تلاش بود تا بتواند با انتقال امتیاز سپاهان و ذوب آهن به فولاد ماهان مجددا مدیرعاملی در لیگ برتر را تجربه کند که این اتفاقات روی نداد و ساکت به سمت و سوی تیمداری در سایر رشتهها رفت.
از برخورد نادرست با کاپیتان سابق تیم ملی تا پیشنهاد برای تجلیل
دبیرکل فدراسیون فوتبال در ماجرای کنار گذاشتن مربیان ایرانی توسط کارلوس کیروش که منجر به بی احترامی به پیشکسوتان بزرگ فوتبال ایران مانند جواد نکونام و افشین پیروانی شد، سکوت کرد و به این جمله که "سرمربی تیم ملی کادر خود را انتخاب میکند،" بسنده کرد . با این حال او در زمانی که سمتی در فدراسیون فوتبال نداشت، به واسطه حضور جواد نکونام در جمع نامزدهای کسب جایزه برترین بازیکن آسیا، پیشنهاد داده بود از جواد نکونام تقدیر به عمل بیاید (سند مرتبط).
کیروش؛ مهندس امروز، بیاخلاق دیروز
او بعد از رسیدن به دبیرکلی فدراسیون و حضور در سازمان تیمهای ملی، در مصاحبههای مختلفی کیروش را عامل موفقیتهای فوتبال ایران میدانست و معتقد بود او مهندس فوتبال ایران است که عملکرد بسیار خوبی داشته اما همین فرد حدود سه سال قبل درباره کیروش گفته بود که عملکرد کیروش در بخش اداری و اخلاقی را نمیپسندد چرا که او با برخورد نادرست با بازیکنان و مربیان فوتبال ایران و طرح مشکلات مروبط به لباس تیم ملی، اعتبار یک ملت و کشور را زیر سؤال برده است .
البته نباید از کنار این مساله ساده بگذریم که جناب ساکت پس از گذشت بیش از سه سال از این اظهار نظرش درباره کیروش، تازه یادش آمده که آن را در برنامه تلویزیونی تکذیب کند!
از عدم جذب دروازهبان خارجی تا افزایش قیمت آنها
در مقطعی از فوتبال ایران، منع حضور دروازهبان خارجی مطرح شد که ساکت با دفاع تمام قد از این طرح موجب شد دروازهبانهای متوسط فوتبال ایران با قیمت فزایندهای به تیمهای مختلف بپیوندند اما بعد از گذشت چند سال، مشخص شد این طرح به ضرر فوتبال ایران بوده است .
عبور از سقف قرارداد در زمان مدیریت سپاهان
بعد از جدایی ساکت از باشگاه سپاهان، رییس هیات مدیره این باشگاه تاکید کرد که ساکت برای جذب بازیکنان بزرگ ایران اقدام به پرداخت مبالغ هنگفت و خارج از سقف قرارداد کرده بود (سند مرتبط) و بازیکنان در فصل آینده حاضر نشدند با مبلغ سقف قرارداد در این تیم اصفهانی بمانند. این در حالی است که ساکت همیشه مدعی رعایت سقف قرارداد بود .
به تمام اینها، میتوان اشتباههای بزرگ دبیرکل فدراسیون فوتبال در برگزار جشنهایی چون برترینهای لیگ برتر - که با مشکلات بزرگ و اساسی همراه بود - و جشن صعود تیم ملی به جام جهانی - که با جریمه AFC همراه بود - را اضافه کنیم. سلسله تناقضهای جناب محمدرضا ساکت، نه مشکل اساسی فوتبال ایران اما یکی از مشکلات فعلی آن است.
حضور فردی چون ساکت در پست دبیرکلی فدراسیون فوتبال، در صورتی که اینچنین نظرات متناقضش ادامه داشته باشد، قطعا باعث بروز مشکلات بزرگ در فوتبال ایران میشود.
نظر شما