پرشین خودرو: معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: هم اكنون یك میلیون و 800 هزار دستگاه خودرو در سطح كشور گازسوز هستند.
به گزارش «پرشین خودرو»، محمدجواد محمدی زاده افزود: بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته طی دو سال آینده شمار خودروهای گازسوز در سطح كشور به سه میلیون دستگاه خواهد رسید.
وی مهمترین مشكل در مسیر گازسوز كردن خودروها را كمبود زمین مناسب برای ایجاد جایگاههای سی.ان.جی عنوان و بیان كرد: هم اكنون هزار و 200 جایگاه سی.ان.جی در سطح كشور وجود دارد كه با افزایش خودروهای گازسوز نیازمند افزایش شمار این جایگاهها هستیم.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار داشت: همچنین برای كاهش مشكلات زیست محیطی در كشور برنامه ایجاد تناسب بین خودروهای بنزینی و گازوییلی باخودروهای با سوختهای مصرفی گاز و برق در دست تدوین قرار گرفته است.
وی افزود: با اجرای این طرح 30 درصد از سوخت خودروها در كشور باید به سمت سوخت گازی و سایر سوختها چون برق و الكل گیاهی سوق داده شود.
محمدی زاده گفت: بر اساس تصمیم شورای راهبردی مدیریت سوخت و حمل و نقل كشور این طرح در حال اجرا است و اهداف آن تا پایان برنامه پنجم توسعه عملی می شود.
وی اضافه كرد: علاوه بر آن برنامه ریزی شده تا مصرف پنج درصد از خودروها در سطح كشور به سمت سوخت پاك سوق یابد كه تاكنون یك درصد از این طرح محقق شده و جهتگیری ما رساندن این رقم به سه درصد است.
او سوخت پاك را شامل برقی كردن خودروها دانست و گفت: سازمان محیط زیست برای شهرهای بزرگ كشور به خصوص تهران طرح برقی كردن موتورسیكلتها و دوچرخه ها را پیشنهاد داده است.
وی ادامه داد: در شهر تهران تمام تاكسیها و اتوبوسها گازی شده و تمام خودروهای دولتی نیز گازسوز شده و یا در حال گازسوز شدن هستند.
معاون رییس جمهور افزود: فرایند كار در سطح كشور برای كاهش میزان آلودگی حركت به سمت بهره گیری از سوخت پاك است و برنامه ها نیز به خوبی در دست اجرا می باشد.
محمدی زاده در مورد آیین نامه ابلاغی اجباری شدن ارزیابی اثرات زیست محیطی برای طرحهای بزرگ عمرانی نیز گفت: آیین نامه این طرح كه براساس پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست به مجلس ارایه و مصوب شده بود، از سوی دولت ابلاغ شده است.
وی اضافه كرد: تا قبل از تهیه این آیین نامه كارگروهی در سطح كشور كار ارزیابی اثرات زیست محیطی را انجام می داد كه مصوبات آن ضمانت اجرایی نداشت و در برخی از استانها نیز بدون دریافت مجوز از این كارگروه، كارها انجام می شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: بر اساس آیین نامه ابلاغی از سوی دولت تمام دستگاههای دولتی و غیردولتی باید قبل از اجرای پروژه های عمرانی ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح را تهیه و به سازمان محیط زیست ارائه دهند.
وی به ایرنا گفت: كارگروهی در كشور متشكل از نمایندگان سازمان محیط زیست، معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری و نیز دستگاه متقاضی درخواستها را همراه با طرحهای مطالعاتی كه از سوی متقاضی ارایه شده، بررسی می كند.
محمدی زاده اظهار داشت: هر تصمیمی كه در این كارگروه اتخاذ شود قابل اجرا خواهد بود و در صورت مخالفت این كارگروه با طرح عمرانی در هر بخشی، دستگاه مربوط مجاز به اجرای آن طرح نخواهد بود.
وی افزود: البته طبق این آیین نامه سازمان حفاظت محیط زیست موظف است تا در مدت یك ماه درخواستها را به كارگروه ارایه دهد و چنانچه بررسی طرح بیش از مهلت تعیین شده طول بكشد دستگاه متقاضی می تواند كار را بدون موافقت كارگروه آغاز كند.
کد خبر 9287
نظر شما