پرشین خودرو: پس از آنکه بسیاری از واحدهای قطعه سازی طرف قرارداد با خودروسازان نگرانی خود را در باره افزایش لجام گسیخته قیمت تمام شده قطعات اعلام کردند، اکنون گزینه های سخت و دشواری پیش رو خودروسازان قرار گرفته است.
به گزارش «پرشین خودرو»، تعداد زیادی از این قطعه سازان در نشست های خود با خودروسازان به صراحت اعلام کرده اند که در شرایط کنونی قیمت تمام شده تولید قطعات از سطح قرارادادهای آنان فراتر رفته و چاره ای جز افزایش ارقام قراردادها و یا توقف تولید قطعات باقی نمانده است.
این اتفاق در حالی رخ داده است که همزمان قیمت بسیاری از مواد اولیه قطعه سازان مانند فلزات افزایش یافته است. از سوی دیگر اقلام دیگری از مواد اولیه مورد نیاز قطعه سازان که منشاء خارجی دارند نیز با شرایط دشوار تری به دست آنان می رسد که این امر متاثر روابط غیرعادی تجاری دیگر کشور ها با ایران است.
در همین حال گروه دیگری از قطعه سازان عدم همکاری بانک ها در تامین نقدینگی مورد نیاز آنان را یکی از تنگناهای این صنعت دانسته و علت آن را رفتار محتاطانه بانک ها پس از فساد بانکی اخیر می دانند. مجموعه این موارد و پاره ای از دیگر مشکلات موجب شده تا در روزهای پایانی سال 90 شرایط دشواری بر صنعت قطعه سازی و خودروسازی کشور حاکم شود.
در این میان البته خودروسازان به دلیل تعهدات خود در قبال بازار و مهمتر از همه حفظ بیشترین حجم اشتغال داخلی، شرایط دشوار تری را سپری می کنند. از سوی دیگر برخی از اظهار نظرها از سوی دولتمردان و نمایندگان مجلس نگرانی های آنان را دوچندان کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت به صراحت اعلام کرده است که امکان افزایش قیمت خودرو وجود ندارد. عده ای از نمایندگان مجلس نیز اعلام کرده اند که با وجود ارز تک نرخی و دیگر تمهیدات اتخاذ شده بهانه ای برای افزایش قیمت ها وجود ندارد. به نظر می رسد دلایل ارائه شده از سوی این دو گروه چندان با اوضاع و احوال کنونی خودروسازان سازگار نیست و مشکلات پیش روی آنان فراتر از پیش بینی ها و اظهار نظرهای مطرح شده است.
در چنین شرایطی طی روزهای گذشته زمزمه تعطیلی مقطعی خطوط تولید به دلیل عدم تامین به موقع قطعات شنیده شده و این نگرانی وجود دارد که روند تعطیلی خطوط در هفته های آینده بیشتر مشاهده شود. گرچه خودروسازان در تلاش هستند تا قطعه سازان را برای ادامه تولید متقاعد کنند، اما این نگرانی وجود دارد که در صورت تحقق این امر احتمال افت کیفی تولید قطعات در واحد های قطعه سازی نیز وجود دارد.
در همین حال بیم آن می رود که با ادامه این روند بازار سرمایه متاثر از مشکلات موجود در صنعت خودرو و قطعه سازی با مشکلاتی مواجه شود. چه بسا طی سالهای اخیر نیز سهام این صنایع همواره با استقبال فعالان بازار سرمایه مواجه بوده و در رونق این بازار نقش بسزایی ایفا کرده است.
از همین رو است که بسیاری از فعالان صنعت قطعه سازی تنها راه نجات این صنعت را افزایش سقف قیمت ها می دانند که البته این امر تنها با موافقت دولت در راستای افزایش قیمت خودرو امکان پذیر است. این اتفاقات در شرایطی رخ داده است که طی هفته های گذشته واردکنندگان خودرو به بهانه افزایش نرخ ارز، قیمت محصولات خود را به شدت افزایش داده اند و این در حالی است که آنها برای واردات خودرو ارز دولتی دریافت کرده اند.
حال باید دید که دولت برای نجات صنعت خودرو کدام گزینه را انتخاب می کند، موافقت با افزایش قیمت ها یا ثبات آن.
کد خبر 9366
نظر شما