به گزارش پرشین خودرو به نقل از Canadian Journal of Cardiology، بیماری قلبی عروقی علت اصلی مرگ در سراسر جهان است. به تازگی، تکنولوژی سلامت تلفن همراه (mHealth)به مرکز علاقه رو به افزایشی تبدیل شده است و همچون وسیلهای عمل میکند که پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی را با هدف قرار دادن ترکیبی از عوامل خطر زای قابل اصلاح، بهبود میبخشد. این وسیله، اکثر عوامل خطرزای جهانی برای بیماریهای قلبی عروقی را به روشی مقیاس پذیر و مقرون به صرفه، در نظر میگیرد.
در مطالعهای که در همین رابطه انجام شده، محققان شواهدی در مورد مداخلات mHealth برای کاهش همزمان چندین عامل خطرزا در تنظیمات اولیه و ثانویه پیشگیری، با استفاده از برنامههای کاربردی گوشیهای هوشمند(apps) و پیامهای متنی(خدمات پیام کوتاه یا SMS) بررسی کردهاند.
محققان در تنظیمات اولیه، تنها چند آزمون تصادفی کنترلشده (RCT)یافتند که روشهای mHealth را با استفاده از پیامهای متنی ارزیابی میکردند. اما نتوانستند هیچکدام ازRCT ها را که تأثیر برنامههای mHealth تلفن هوشمند را در مورد خطر کلی قلبی عروقی بررسی میکردند، شناسایی کنند.
پژوهش پیام متنی پیشگیری اولیه، یک آزمایش تصادفی کنترل شده در چین بود که شامل مداخله 12 ماهه پیامهای متنی و تماسهای تلفنی میشد و در میان 589 کارگر چینی صورت گرفت که بین 45 و 75 سال داشتند. این کارگران، بدون سابقه بیماری قلبیعروقی، برای دریافت معاینه پزشکی سالانه، انتخاب شده بودند.
در 12 ماه، میانگین ریسک بیماری قلبیعروقی(CVD) 10 ساله، در گروه مداخله به طور معنیداری کمتر از گروه کنترل بود. با اینحال در این 12 ماه نسبت به زمان اولیه، خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی گروه مداخله، کاهش معنیداری نشان نداد. فشار خون سیستولیک، کلسترول عمومی، نسبت دور کمر به دور باسن و شاخص توده بدنی در این 12 ماه نسبت به زمان اولیه، در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل بهطور معنیداری پایینتر بود.
پس از گذشت شش ماه، آزمون TEXT ME، مطالعه مربوط به پیام کوتاه پیشگیری ثانویه، شواهدی واقعی نشان داد که حمایت متنی از بازماندگان حمله قلبی، میتواند عوامل کلیدی خطرزای سلامت را یعنی کلسترول، فشارخون، وزن، ورزش، رژیم غذایی و سیگارکشیدن را بهبود بخشد.
بیماران دریافت کننده TEXT ME در عوامل خطرزای خود، دو برابر بیشتر احتمال موفقیت و رسیدن به اهداف دستورالعملها را نشان دادند. پیامهای TEXT ME، خدمات مشاوره، انگیزه، پشتیبانی در رژیم غذایی، ترک سیگار، ورزش و سلامت کلی قلب را ارائه میداد.
این یافتهها نشان میدهند که استفاده از تکنولوژیهای نوین مبتنی بر برنامههای کاربردی هوشمند و تلفنهای همراه، میتواند در جهت کمک به کاهش صدمات بیماریهای قلبی عروقی، بهطور مؤثر و مفیدی عمل نماید.
نظر شما