شرکت فرودگاه ها مسئول حاشیه های خرید هواپیمای فلایت چک است

پرشین خودرو: یک کارشناس صنعت هوانوردی معتقد است مسئول حاشیه های ایجاد شده برای خرید هواپیمای فلایت چک، شرکت فرودگاه ها است که به ابهامات پیرامون این خرید دامن می زند.

به نقل از کن نیوز، حدود ۲ هفته از انتشار گزارش سازمان دیده بان شفافیت و عدالت در رابطه با تأیید ادعای شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی در خرید قانونی هواپیمای فلایت چکی که ۲ سال پیش توسط این شرکت خریداری شد، می گذرد. در همان زمان خبرگزاری مهر در گفت وگو با یکی از مقامات مسئول در سازمان بازرسی کل کشور، این ادعای سازمان دیده بان شفافیت و عدالت را رد کرد.

هاشمی تهرانی: بهترین فلایت چک دنیا، تنها ۴ میلیون دلار/ ما گران خریدیم

در همین ارتباط، سید جواد هاشمی تهرانی، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی پشتیبانی قطعات هوایی کشور در خصوص هواپیمای فلایت چکی که ۲ سال پیش توسط شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران وارد کشور شد با تاکید بر اینکه نوع فلایت چک به درستی توسط این شرکت انتخاب شده است تصریح کرد: اما به اعتقاد من قیمت مناسبی برای این هواپیما پرداخت نشده است با این وجود باید این احتمال را نیز در نظر داشت که شاید مدیران شرکت فرودگاه ها نیز دلایل خاص خود را برای خرید فلایت چک با قیمت گران داشته اند.

وی افزود: قیمت فلایت چک در بازار جهانی (با بالاترین آپشن ها اما بدون FIS) بین ۴ تا ۴ و نیم میلیون دلار است با قیمتی که شرکت فرودگاه ها این هواپیما را خریداری کرده بسیار متفاوت است.

سید جواد هاشمی تهرانی با تاکید بر اینکه نباید موضوع شکایت شرکت انگلیسی را نباید به موضوع احتمال گران خریدن فلایت چک وارد کرد زیرا خرید این هواپیما بر اساس آیین نامه های معاملاتی شرکت فرودگاه ها صورت گرفته و این اختیار را دارد تا در خصوص پذیرش و یا رد شرکت های فروشنده هواپیما تصمیم گیری کند اظهار داشت: بنابراین شرکت انگلیسی نمی تواند اعتراض داشته باشد که شرکت فرودگاه ها باید از آنها هواپیما خریداری می کرده است و حالا چون از این شرکت خریدی انجام نشده است شکایت کند.

عملکرد هواپیمای کینگ ایر قابل دفاع است

هاشمی تهرانی ادامه داد: اما پروپوزال شرکت فرودگاه ها بابت انجام عملیات و طرح های عملیاتی که برای این شرکت تعریف شده است باید مطالعه و بررسی شود و بعد بر طبق آن فهمید که به این نتیجه رسیده اند که هواپیمای کینگ ایر خریداری کنند که این موضوع کاملا قابل دفاع است زیرا در ۲ سالی که این هواپیما پرواز می کند نشان داده که عملکردش، عملکردی قابل دفاع بوده است.

 

شرکت فرودگاه ها مسئول ایجاد حاشیه برای خرید فلایت چک است

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی پشتیبانی قطعات هوایی کشور در پاسخ به سوالی در رابطه با اینکه چرا موضوع خرید فلایت چک اینقدر پرحاشیه شده است تصریح کرد: متاسفانه مدیران شرکت فرودگاه ها در این مورد مسئول هستند. کشور ما سالیان سال تحریم بوده است و در این دوران نیز وسایل مختلف پرنده در تایپ های مختلف که بسیاری از آنها از نظر حساسیت و ارزشمندی از فلایت چک خریداری شده بالاتر بودند، وارد کشور شده؛ اما هیچکدام از این حاشیه ها برای آنها پیش نیامده بود.



هاشمی تهرانی تاکید کرد: البته این نکته را نیز باید در نظر داشت که ممکن است تخلفاتی نیز در این خریدها صورت گرفته باشد به عنوان مثال ممکن است برخی از قوانین نادیده گرفته شده باشند اما همین خرید ها در مجامع رسمی کشور مطرح شده و اگر خدای ناکرده تخلفی نیز صورت گرفته با آن برخورد شده است و اگر هم تخلفی نبوده به نحو احسن از آنها تقدیر و تشکر شده است. اما اینکه چرا موضوع خرید هواپیمای فلایت چک جدید تا این اندازه سر و صدا کرده است را باید از مدیرعامل شرکت فرودگاه ها پرسید.

خرید هواپیما


این کارشناس صنعت هوانوردی افزود: در مورد موضوع خرید هواپیمای فلایت چک نیز تصمیم پررنگ شدن از سوی خود مدیران شرکت فرودگاه ها بوده است و شاید بتوان گفت خود این مسئولان به مسائل حاشیه ای دامن زدند و البته موضوعات دیگری مانند شکایت شرکت انگلیسی نیز موجب شد تا این موضوع حساس تراز قبل شود.

دیده بان عدالت و شفافیت در جایگاهی نیست که اظهار نظر کند

وی افزود: نهاد غیردولتی دیده بان عدالت و شفافیت در جایگاهی نیست که در این حوزه و نه در حوزه های دیگر اظهارنظر کند که اعلام کند خرید این نوع هواپیما به درستی انجام شده است یا نه.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی پشتیبانی قطعات هوایی کشور یادآور شد: در قانون تعریف شده است که در خصوص فعالیت های عملیاتی و صدور مجوزهای لازم، سازمان مرجع، سازمان هواپیمایی کشوری است اما اگر تخلفی رخ داده و یا قوانین معینی زیر پا گذاشته شده اند، مرجع رسیدگی سازمان بازرسی کل کشور و قوه قضاییه است.

چرا مه آبادی مدارک خرید فلایت چک را به سازمان بازرسی نمی دهد؟

سید جواد هاشمی تهرانی تاکید کرد: سازمان دیده بان عدالت و شفافیت صلاحیت لازم در خصوص اظهار نظر و یا اعلام حکم در رابطه با درست و یا نادرست بودن قرارداد خرید هواپیمای فلایت چک خریداری شده توسط شرکت فرودگاه ها را ندارد. اما باز هم تاکید می کنم مسئولیت اصلی این اتفاق ها بر عهده مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران است زیرا وی به جای مراجعه و ارائه مدارک مورد نیاز به سازمان های قضایی کشور مانند سازمان بازرسی کل کشور که وظیفه نظارت بر امور این چنینی دارد مدارک خود را به سازمانی مانند سازمان دیده بان عدالت و شفافیت و یا سازمان های مانند آن می دهد که صلاحیت لازم در خصوص اظهارنظر را ندارد ناخودآگاه این جنجال ایجاد می شود.

وی افزود: در سازمان هواپیمایی کشوری حتی کمیته ها و رده های مختلفی وجود دارند که هر کدام از آنها در حیطه مسئولیت خود اظهارنظر می کنند اما چطور سازمان دیده بان که نه سازمان یا نهادی فنی ـ مهندسی ـ عملیاتی است و نه نهادی قضایی، بلکه تنها یک سازمان مردم نهاد است، وارد موضوع بررسی خرید فلایت چک شده و بیانیه صادر می کند؟

سازمان بازرسی نتایج بررسی خرید فلایت چک را منتشر می کند

هاشمی تهرانی در پایان با اشاره مجدد به این موضوع که تأیید و یا تکذیب محرز شدن بروز تخلف در جریان خرید هواپیمای فلایت چک بر عهده سازمان بازرسی کل کشور و قوه قضاییه است تاکید کرد: پس از بررسی های لازم و رسیدن به نتیجه قابل استناد تمامی موارد از سوی این دو سازمان منتشر خواهد شد.

کد خبر 98079

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha