به گزارش پرشین خودرو به نقل از ایسنا، با دستور اخیر رییسجمهوری مبنی بر انتشار لیست شرکتهای دریافت کننده ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی برای واردات کالا با هدف جلوگیری از گرانفروشی این شرکتها، چندی پیش بانک مرکزی لیست شرکتهای واردکننده خودروی دریافت کننده ارز دولتی را منتشر کرد.
این لیست بیانگر پرداخت ۱۲۱ میلیون یورو ارز دولتی به واردکنندگان خودرو در چند ماه اخیر بود. براین اساس مشخص شد با توجه به تفاوت نرخ ارز دولتی و آزاد، حدود ۶۰۰ میلیارد تومان یارانه در قالب ارز دولتی به واردکنندگان خودرو پرداخت شده است.
شرکتهای رامک خودرو، بهمن موتور، یاران خودروی الوند، ابراهیمی شادمان محمد، ایران خودرو دیزل، جهان نوین آریا، ایرتویا، نادران کار موتور، کوشا خودرو نگین، آرین موتور پویا، نگین خودرو، نوشه تجارت سپهر، پاکرو سبز قشم، ماموت خودرو، ایمن تجارت جام جم، آرین موتور تابان، آپام خودروی الوند، نگین خودرو، آژمان نگین کارا، ملینا تجارت آرکا و کرمان موتور دریافتکننده ارز دولتی برای واردات خودرو هستند.
طبق اعلام رییس انجمن واردکنندگان خودرو، برند خودروهای وارد شده با ارز دولتی شامل برندهای نیسان، میتسوبیشی، رنو، سانگیانگ، دیاس، هیوندای، تویوتا، هاوال و فولکسواگن بوده است.
اما رسانهای شدن پرداخت یارانه ۶۰۰ میلیارد تومانی به واردکنندگان خودرو انتقاد شدید کارشناسان را به دنبال داشت. در یکی از این انتقادات عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی اظهار کرد "باید مشخص شود ۶۰۰ میلیارد تومان یارانه پرداختی دولت از بیتالمال به شرکتهای واردکننده خودرو، کجا رفته و چه سرنوشتی داشته است".
امرالله امینی با بیان اینکه این ۶۰۰ میلیارد تومان رانتی است که به شرکتهای واردکننده خودرو داده شده است، خاطرنشان کرد: میتوان پیشبینی کرد که شرکتهای واردکننده خودرو طبق روال گذشته، خودروهای وارد شده با ارز دولتی را با نرخ ارز آزاد فروخته و ۶۰۰ میلیارد تومان یارانه پرداختی را تصاحب کنند.
در یکی دیگر از انتقادات عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت نیز خواستار اقدام دولت برای بازپس گیری یارانه پرداختی به واردکنندگان خودرو شد.
امیرحسن کاکایی در این رابطه اظهار کرد: دولت باید به سرعت وارد عمل شده و اشتباه پیشین را جبران و ۶۰۰ میلیارد تومان یارانه پرداختی را از شرکتهای واردکننده خودرو بازپس بگیرد.
در چنین شرایطی که برخی نمایندگان مجلس نیز خواستار روشن شدن سرنوشت یارانه ۶۰۰ میلیارد تومانی پرداختی به واردکنندگان خودرو شده بودند، روز گذشته وزیر اقتصاد به این موضوع ورود کرده و وعده داد که پرونده شرکتهای واردکننده خودروی دریافت کننده ارز دولتی به دقت بررسی و علاوه بر وصول کامل مالیات، با شرکتهایی که خودروهای وارد شده با ارز دولتی را با نرخ ارز آزاد فروخته باشند، به شدت برخورد خواهد شد.
مسعود کرباسیان در این رابطه اعلام کرد:" سازمان امور مالیاتی پس از برگزاری جلسات کارشناسی، مکلف شده تا با دقت و حساسیت به بررسی وضعیت پرونده مالیاتی افراد یا شرکتهایی بپردازد که با ارز ۴۲۰۰ تومانی اقدام به واردات خودرو کردهاند. در این رابطه در هفته جاری این اقدامات صورت خواهد گرفت:
اول: گمرک و وزارت صنعت لیست تمامی شرکتها و اشخاص واردکننده را در اختیار وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان امور مالیاتی قرار داده تا بررسیهای دقیق در مورد سوابق مالیاتی آنها صورت گیرد. همچنین برای شفافیت هرچه بیشتر، لیست مورد نظر به زودی در اختیار افکار عمومی هم قرار خواهد گرفت.
دوم: در صورتیکه واردکنندگان خودرو با ارز ۴۲۰۰ تومانی، اقدام به فروش محصولات با قیمت بالاتر در بازار کرده باشند و این درآمد را "ابراز کنند"، مالیات آنها براساس قانون و برمبنای کارشناسی دقیق سازمان امورمالیاتی تا ریال آخر مطالبه خواهد شد. ارزش ابراز شده کالای وارداتی آنها و قیمت فروش نهایی با نهایت دقت مورد بررسی قرار میگیرد. البته سازمانهای نظارتی مانند تعزیرات، بازرسی کل کشور و سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان هم با گروهی که کالاهای وارداتی با ارز رسمی را با قیمت بالاتر فروخته باشند، در نهایت جدیت برخورد خواهند کرد.
سوم: در صورتی که این گروه از واردکنندگان با ارز ۴۲۰۰ تومانی اقدام به واردات کرده باشند و درآمدی بیشتر از آنکه ابراز میکنند، کسب کرده باشند، سازمان مالیاتی ضمن شناسایی درآمدهای آنها با این گروه به مثابه افرادی که "فرار مالیاتی" انجام دادهاند، براساس نص صریح قانون و بدون اغماض برخورد خواهد کرد".
نظر شما