به گزارش پرشین خودرو به نقل از سازمان بنادر و دریانوردی، محمد راستاد معاون وزیر راه و شهرسازی در نشست اتاقفکر سازمان بنادر و دریانوردی، با تاکید بر اینکه " چه عواملی در عدم ترخیص و تعیین تکلیف نشدن کالاهای هایی که برای آن سرمایهگذاری و هزینه شده است، دخالت دارد "، اظهار کرد: لازم است رویهها و فرآیند های کالاهای تجاری به گونهای طی شود تا کمتر با متروکه شدن کالا در بنادر مواجه شویم.
وی با اشاره به اینکه بخشی از کالاهای متروکه، کالاهای انهدامی هستند، تاکید کرد: براساس قوانین و مقرات، سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی مالک این نوع کالاها قلمداد میشود و میتواند در مدت کوتاهی کالاها را از اماکن بندری خارج کند و به بازار مصرف برساند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه تصمیمگیری درخصوص کالاهای متروکه در بنادر خارج از حیطه مدیران بخشهای مربوطه است، از انعکاس این موضوع به معاون اول رئیسجمهوری خبر داد و گفت: بنا شد در یک جلسه خاص و با حضور تمام مقامات تصمیم گیر در این حوزه، یک چارچوب فرایندی استخراج شود تا نه تنها شامل کالاهای متروکه فعلی در بنادر شود؛ بلکه با اصلاح و بهبود این فرایند، زمان ماندگاری کالاهای متروکه در بنادر به حداقل ممکن برسد.
راستاد با ییان اینکه معضل کالاهای متروکه را به عنوان یک نقیصه قبول داریم و اماکن بندری نباید محل تجمع و ماندگاری کالا باشد، تصریح کرد: در شاخصهای بندری پایین بودن میانگین رسوب کالا در بندر، همواره یکی از معیارهای مهم ارزیابی کیفیت بنادر محسوب میشود. کالا های متروکه کمتر از یک درصد کالاهای رسوبی در بنادر را تشکیل می دهد.
به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، وی افزود: باید بتوانیم میانگین رسوب انواع کالاها را در بنادر کاهش بدهیم؛ یعنی مکانیزم عملیاتبندری و ترخیص کالا و همچنین شرایط بازار و اقتصاد به گونه ای باشد تا میانگین رسوب کالا در بنادر را به نرمهای جهانی نزدیک کنیم. کاهش رسوب کالا در بنادر رویکردی است که باید به عنوان راهبرد دنبال شود.
نظر شما