کد خبر 101888
۲۶ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۰:۳۲
معرفی ۵ فلز ارزشمند در دنیا

پرشین خودرو: در این مطلب گرانبهاترین فلزات جهان که بعضی از آن‌ها بسیار ارزشمندتر و کمیاب‌تر از طلا هستند، معرفی شده است.

به گزارش پرشین خودرو به نقل از باشگاه، اگر پیش از این تصور می کردید طلا یا نقره گران قیمت ترین فلزات در جهان هستند، در اشتباه بوده اید. طلا یکی از گرانبهاترین فلزات روی کره زمین است ولی فلزاتی وجود دارند که به مراتب کمیاب تر و گرانتر از طلا هستند.

در این مطلب با گرانبهاترین و باارزش ترین فلزات جهان آشنا شوید.

رودیوم (Rhodium)

 

فلز

 

رودیوم فلزی نقره ای و بسیار کمیاب و ارزشمند است.  هر یک تن از پوسته زمین، حاوی 0.001 گرم رودیوم است بنابراین نمی توان بهایی برای آن در نظر گرفت. نقطه ذوب این فلز بسیار بالاست و از مقاومت شگفت انگیزی در برابر فرسایش برخوردار است. رودیوم از خاصیت بازتابش برخوردار است و از آن برای ساخت جواهرات، پروژکتور ها، صنعت خودرو سازی و اندکی در آینه ها استفاده می شود. بزرگترین تولید کنندگان رودیوم، آفریقای جنوبی، روسیه و کانادا هستند.

پلاتین (Platinum)

 

فلز

 

کلمه پلاتین از واژه اسپانیایی «پلاتینو» به معنای نقره کوچک مشتق شده است. پلاتین یک فلز متراکم و غیر خورنده شناخته می شود. به دلیل مقاومت بالایی که دارد در صنعت جواهر سازی کاربرد فراوانی دارد. دیگر موارد مصرف این فلز در دندانپزشکی، ساخت سلاح و استفاده در علم هواشناسی است. آفریقای جنوبی، روسیه و کانادا بیشترین منابع پلاتین را در اختیار دارند. این فلز اتحادیه جهانی دارد که قیمت آن را تعیین می کند.

طلا (Gold)

 

فلز

 

طلا، ساده ترین فلز گرانبهاست که با رنگ منحصر آن شناسایی می شود. این فلز محبوبترین سرمایه گزاری محسوب می شود و بیشترین کاربرد آن در صنعت جواهرسازی است. آفریقای جنوبی، آمریکا، چین، استرالیا و روسیه بزرگترین تولیدکنندگان طلا هستند. بهای طلا نیز از سوی اتحادیه بین المللی آن تعیین می شود.

روتنیم (Ruthenium)

 

فلز

 

روتنیم از فلزات گروه پلاتین است. مهمترین قابلیت آن سختی و مقاومت بسیار بالا است. این فلز در ساخت تجهیزات الکترونیکی کاربرد دارد. بزرگترین تولیدکنندگان روتنیم عبارتند از روسیه، آمریکای شمالی و آمریکای جنوبی.

ایریدیم (Iridium)

 

فلز

 

ایریدیم یکی از متراکم ترین فلزات روی کره زمین است. این فلز از نقطه ذوب و مقاوت بالایی در برابر خورندگی برخوردار است. این فلز در ساعت سازی، جواهرات، قطب نما، تجهیزات الکترونیک و پزشکی و صنعت خودرو کاربرد دارد. ایریدیم معمولا از معادن نیکل استخراج می شود. بزرگترین تولید کننده ایریدیم آفریقای جنوبی است. این فلز در بازار فلزات گرانبها فروخته می شود.

کد خبر 101888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha