کد خبر 103419
۱۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۳:۱۱
طول عمر پروتز زانو و لگن افزایش یافت

پرشین خودرو: پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات موفق به افزایش خواص مکانیکی و طول عمر جز پلی اتیلنی از طریق ترکیب همزمان نانو تیوب‌های کربن و ویتامین ای با پلیمر پلی اتیلن با وزن مولکولی بسیار بالا شد.

به گزاش پرشین خودرو به نقل از واحد علوم و تحقیقات، محسن فکوری پژوهشگر واحد علوم و تحقیقات گفت: نرخ استفاده از پروتزهای زانو و لگن در چندین سال گذشته به سرعت در حال افزایش است. عمل تعویض مفاصل با هدف کاهش درد، بازیابی حرکتی و برگشت عملکرد عادی مفصل انجام می‌گیرد.


وی افزود: در این عمل‌ها محدودیت طول عمر پروتز وجود دارد که طول عمر این پروتزها معمولا بین ۱۰ تا ۱۵ سال است و این محدودیت در افراد جوان‌تر بسیار نگران کننده بوده چراکه بیمار مجبور به انجام عمل دوم می‌شود و این موضوع عوارض جانبی بسیاری دارد.

این محقق تاکید کرد: استفاده از پلیمر پلی اتیلن با وزن مولکولی بسیار بالا برای ساخت پروتزهای تعویض مفاصل دارای سابقه‌ای ۵۰ ساله است. با وجود اینکه این پلیمر دارای خواص فیزیکی و شیمیایی بسیار برجسته‌ای است اما طول عمر محدودی دارد. برای بهبود خواص این پلی اتیلن روش‌های مختلفی مانند ایجاد پیوند عرضی و استفاده از تقویت‌کننده‌ها وجود دارد.

فکوری اظهار داشت: در این تحقیق از تقویت‌کننده‌ها مخصوصا نانوتیوب‌های کربنی چند دیواره و ویتامین E به صورت همزمان برای بهبود خواص مکانیکی و زیست سازگاری و در نتیجه افزایش طول عمر پروتزها استفاده شد.

وی عنوان کرد: همچنین استفاده از تقویت‌کننده‌ها محدودیت‌های زیادی دارد بنابراین به هر میزان نمی‌توان از این تقویت‌کننده‌ها در ساخت پروتزها استفاده کرد، همچنین فرآیند ساخت و شکل‌دهی این پروتزها بسیار پیچیده و سخت است.

این محقق خاطرنشان کرد: در این تحقیق مدول الاستیک کامپوزیت حاصله کاهش پیدا کرده و کاملا آب گریز شده است.

فکوری گفت: همچنین در دماهای بالا مقاومت حرارتی بسیار خوبی از خود نشان داد و کاملا از نظر آزمایشگاهی زیست سازگار بود بنابراین با توجه به این نتایج، استفاده همزمان از دو افزودنی نانو تیوب‌های کربن و ویتامین E می‌تواند به افزایش طول عمر این پروتزها منجر شود.

تحقیق «تاثیر اختلاط ویتامین E و نانو تیوب‌های کربنی چند دیواره بر خواص مکانیکی و زیست سازگاری کامپوزیت زمینه پلی اتیلن با وزن مولکولی بسیار بالا» در قالب پایان‌نامه دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی پزشکی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی به راهنمایی دکتر محمدتقی خراسانی و دکتر مهدی کمالی دولت‌آبادی انجام شده است.

کد خبر 103419

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha