به گزارش پرشین خودرو به نقل از ایسنا، دکترجواد تفرجی با بیان اینکه نگهداری از حیوانات به عنوان یک عرف در کشورهای غربی شده است و این موضوع نیز در ایران نفوذ کرده و برخی از افراد در منازل خود سگ، گربه یا پرنده نگهداری میکنند، افزود: در ظاهر نگهداری حیوانات در منزل کار پسندیدهای است؛ چرا که مکان و تغذیه مناسب برای آنها تامین میشود، اما نگهداری حیوانات میتواند موجب بروز عوارض و اختلالاتی در سلامت افراد شود.
وی ادامه داد: برای مثال در افرادی که زمینه آلرژی یا آسم دارند، این حیوانات به عنوان یک آلرژن محسوب میشوند، مواد دفعی حیوانات یا پوست و موی آنها و پر پرندگان به طور مستقیم بر دستگاه تنفسی تاثیر میگذارند و به دنبال آن سیستم ایمنی بدن تحریک شده و باعث ایجاد التهاب دستگاه تنفسی میشود. این التهاب نیز موجب تحریک دستگاه تنفس و بروز سرفههای طولانی مدت شده و همچنین در افراد مستعد بیماریهای آسم باعث ایجاد حملات آسم و یا تنگی نفس میشود و زمینه سرفههای طولانی مدت را فراهم میکند.
تفرجی با بیان اینکه در بسیاری از موارد بیمارانی برای مشکلات تنفسی مراجعه میکنند، اما داشتن حیوان خانگی را بیان نمیکنند، گفت: همین مسئله موجب تشخیص اشتباه شده و گاهی بیماری آنها به عنوان عفونت سینوزیت یا عفونت ریه تشخیص داده میشود که باعث تجویز آنتیبیوتیکها به مدت طولانی جهت درمان بیماران خواهد شد.
وی افزود: از طرفی مصرف آنتیبیوتیک نیز عوارض متعددی را برای فرد به وجود میآورد و مصرف بیمورد آن باعث افزایش مقاومت دارویی در جامعه میشود. همچنین در افراد مبتلا به آسم وجود اینگونه از مواد آلرژن باعث ایجاد مقاومت درمانی به داروهای آسم شده و برای کنترل این بیماران نیاز به افزایش دوز داروهای ضد آسم است که این موضوع باعث تشدید عوارض دارویی بخصوص داروهای حاوی کورتن میشود که بر دستگاه گوارشی، چشم و یا دیگر سیستمهای بدن تاثیر سوء میگذارد. در عین حال پزشک نیز میتواند با پرسیدن یک سوال ساده درباره نگهداشتن حیوان خانگی به راحتی علت آلرژی یا بیماری تنفسی ناشی از آن را تشخیص دهد.
این فوق تخصصی آلرژی و ایمونولوژی بالینی افزود: علاوه بر آلرژنها، نگهداری غیرعلمی و غیربهداشتی برخی از حیوانات میتواند زمینهساز ایجاد عفونتهای مختلفی باشد. برای مثال نگهداری و عدم کنترل عفونتهای برخی از حیوانات همانند سگ موجب بروز بیماری کیست هیداتیک (بیماری مشترک انسان و حیوان و نوعی بیماری انگلی)، توکسو کاراکنیس (بیماری انگلی) که با درگیری چشم همراه است و بیماری پسیتاکوزیس (بیماری تب طوطی) از طریق طوطی که همراه با درگیری ریه است، توکسوپلاسموزیس (بیماری انگلی) از طریق گربه، عفونت سالمونلایی از طریق لاک پشت، بیماری افزایش حساسیت ریوی از طریق پرندگان و کبوتر که با درگیری ریه باعث سرفه مزمن میشود.
وی در پایان گفت:بر همین اساس بهتر است افراد خصوصا آنهایی که زمینه آلرژی یا آسم دارند، از نگهداری حیوانات در منازل خودداری کنند. در عین حال طبق مطالعات انجام شده، تنها حیوانی که نگهداری از آن هیچگونه عارضه آلرژیک به وجود نمیآورد، ماهی است.
نظر شما