ورود تامین کنندگان دست دوم و سوم قطعات به خدمات وارداتی ها!

پرشین خودرو: با ادامه توقف واردات خودرو و افزایش سن این خودروها در داخل، مذاکره با شرکتهای مادر برای شناسایی عیوب با مشکل مواجه شده و در این جریان سعی و خطا وارد بازار خدمات خودروهای وارداتی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، این روزها علاوه بر مسائل ناشی از ممنوعیت واردات خودرو، موضوع نارضایتی مردم از ارائه خدمات پس از فروش این خودروها نیز مطرح است.

براساس آخرین نتایج ارزیابی ها توسط شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، سه موضوع "کمبود یا نبود قطعات یدکی"، "کیفیت پایین خدمات و تعمیرات " و "دریافت هزینه بالا برای خدمات و قطعات" از مهمترین دلایل نارضایتی مشتریان از شرکتهای ارائه دهنده خدمات پس از فروش خودروسازان و واردکنندگان خودرو است.

گزارش شرکت بازرسی کیفیت در حالی بر سه علت عدم نارضایتی مردم از خدمات پس از فروش اشاره دارد که با ممنوعیت واردات خودرو و توقف همکاری برخی از شرکتها در تامین قطعات از شرکتهای تامین کننده موانع زیادی ایجاد و خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی را با مشکلات و ابهامات زیادی مواجه شده است در حالی که با وجود این شرایط مسئولان و مدیران فعال در حوزه واردات تاکید دارند، نمایندگی های مجاز بر اساس قانون موظف به ارائه خدمات پس از فروش هستند.



تاکید بر ارائه خدمات پس از فروش مناسب به خودروهای وارداتی در حالی صورت می گیرد که به گفته برخی از کارشناسان صنعت و بازار خودرو، توقف واردات خودرو، خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی را به دلیل تامین قطعات با موانع و مشکلات زیادی مواجه کرده و پیش بینی می شود ادامه توقف واردات خودرو منجر به عیوب در شناسایی و سعی و خطا در حوزه خدمات وارداتی ها شود.

در همین راستا یک کارشناس خدمات پس از فروش صنعت خودرو در گفت و گو با خبرنگار پرشین خودرو عنوان کرد: زمانی که شرکت واردکننده نتواند به طور مستقیم قطعه به ایران وارد کند و همان شرایط واردات خودرو برای تامین قطعات نیز ایجاد شود بالطبع تامین قطعات و خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی نیز با مشکل مواجه می شود.

نادر وهاب آقایی تاکید می کند: با ادامه این شرایط شرکتهای تامین کننده به ناچار به سراغ عرضه کنندگان دست دوم و سوم می روند که قاعدتا در کیفیت و قیمت قطعات تاثیر گذار خواهد بود.

همچنین بخوانید:رمز و راز نابسامانی بازار قطعات یدکی در سالی که گذشت / مروری بر چالش تامین نیاز مونتاژی ها در سال ۱۴۰۲

هزینه تعمیرات، خودروهای وارداتی را به پارکینگ خانه ها می برد!

وی با توجه به طرح توقف واردات خودرو در سال آینده معتقد است در صورتی که ممنوعیت واردات ادامه پیدا کند بسیاری از دارندگان این خودروهای وارداتی برای جلوگیری از تحمیل هزینه تعمیرات و مشکلات ناشی از خدمات خودروها را در پارکینگ ها متوقف کرده و ترجیح می دهند کمتر از خودروهایشان استفاده کنند.

وهاب آقایی با اشاره به وجود دو دسته مشتری در بازار خودروهای وارداتی تاکید می کند: بخشی از مشتریان در این بازار با توجه به درآمد بالا تنها به دنبال برندهای خاص هستند که بالطبع در این شرایط مشکلی در تامین هزینه خدمات نخواهند داشت اما دسته دوم افرادی هستند که برای سرمایه گذاری اقدام به خرید خودروهای وارداتی می کنند که در این شرایط به دلیل توان مالی کمتر و هزینه خدمات ترجیح می دهند در دراز مدت استفاده شخصی از این خودروها نداشته باشند که این روند به طور قطع خرید و فروش در بازار وارداتی ها را با رکود بیشتری روبرو خواهد کرد.

همچنین بخوانید:حجم قاچاق بازار قطعات یدکی کشور مشخص شد! (+اسامی مرزها)

2 عامل مهم برای ارائه خدمات مطلوب به وارداتی

این کارشناس صنعت خودرو همچنین با توجه به راهکار مناسب برای ارائه خدمات مطلوب به وارداتی ها می گوید : در حوزه خدمات پس از فروش وارداتی ها دو عامل تامین قطعات و شناسایی درست عیوب موجب می شود خدمات خوبی در این حوزه ارائه شود از این رو در صورتی شرایط کنونی ممنوعیت واردات ادامه یابد بعید است بتوان خدمات با کیفیتی را در حوزه خودروهای وارداتی شاهد باشیم.

وهاب آقایی در پایان با توجه به اهیمت شناسایی عیب و رفع ایراد خودرو تصریح می کند: زمانی که شرکتهای داخلی قادر به ارتباط با شرکتهای مادر نباشند طبعا در شناسایی عیوب خودروها توانمندی ها کاهش می یابد مگر اینکه عیوب خودروها تکراری باشد بنابراین در صورتی که روند توقف واردات خودرو ادامه یافته و سن خودروها افزایش یابد بعید است بتوان در شناسایی عیوب با شرکت مادر مذاکره کرد و به طور قطع سعی و خطا جایگزین خدمات مطلوب در بازار وارداتی ها خواهد شد.

بیشتر بخوانید:آغاز تامین و ارسال قطعات اصلی برای دارندگان خودروهای ایران خودرو (+شرایط خرید)

بیشتر بخوانید:به دنبال ممنوعیت واردات قطعات آموزشی، واردات قطعات یدکی خودرو هم محدود شد!

بیشتر بخوانید:بازار لوازم یدکی تهران کجاست؟

کد خبر 106438

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha