به گزارش پرشین خودرو به نقل از ایرنا، رانندگی خودروهای سنگین، حرفه سختی است که هر کسی توان آموختن و فعالیت در آن را ندارد اما یک بانو در خراسان شمالی، ثابت کرده که رانندگی نه تنها شغل مردانه نیست بلکه با ظرافت هایی همراه است که شاید زن ها به واسطه روحیه ظریفشان بهتر از مردان آن را فرا گیرند.
صفیه پور رمضان، تنها بانوی استان است که در حرفه رانندگی ناوگان سنگین فعالیت دارد و اکنون خط و نشان جاده ها را خوب می شناسد.
وی رانندگی را از کودکی تجربه کرده، 17 سال مربی رانندگی در آموزشگاه ها بوده و هنرجوهای زیادی داشته و در حرفه آموزشی نیز مهارت کامل را دارد.
او، از آموزشگاه های شهرهای دیگر نیز هنرجو داشته و اکنون 11 سال است که راننده اتوبوس است اما برای توسعه کار خود نیازمند حمایت مسئولان است.
این راننده بانو، بیشتر در تورهای گردشگری فعالیت می کند و به مشهد، قشم، اصفهان، شیراز تهران تور برده و سفر با کوهنوردان را هم بسیار تجربه کرده است.
این بانوی راننده اتوبوس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: یکی از مشکلات من، نداشتن خودرو است و به همین علت در بسیاری از سفرها به ناچار مالک خودرو که آقا است، باید همراه باشد.
پور رمضان اظها داشت: درخواست خرید مینی بوس داده ام اما سایت های مینی بوس ایسوزو و هیوندا بسته بوده و چندین ماه ای است که هنوز اقدامی برای باز گشایی سایت نشده است.
وی افزود: این حق خانم هاست که در اردوها، مسابقات، بازدید از مکان های تاریخی یا هر سفر گردشگری و کوهنوردی که می روند شادی کنند و راحت باشند اما پیش یک راننده آقا مجبور هستند رعایت کنند.
پور رمضان خاطرنشان کرد: چون مینی بوس و یا اتوبوس متعلق به شخص دیگر است، مالک خودرو هم به ناچار با من همراه می شود و در این شرایط خانم ها نمی توانند آن حس راحتی را در طول راه داشته باشند.
وی درباره اعتماد جامعه به راننده زن گفت: تا چند سال پیش، بیشتر مردم قبول نمی کردند با ناوگانی سفر کنند که راننده اش خانم است اما در این سال ها، اعتماد افراد بیشتر شده است و مسافران احساس ناایمنی ندارند و بعضا بر خانم بودن راننده در سفرها اصرار دارند.
تنها راننده بانوی اتوبوس در خراسان شمالی تصریح کرد: به طور مثال، خواهران حوزه علمیه و یا کوهنوردان و یا سایر جمع زنانه، ترجیح می دهند راننده اتوبوس و یا مینی بوسشان زن باشد تا در طول مسیر راحت باشند.
وی گفت: در این باره مشکل خاصی نیست و حتی نیروهای پلیس راه که سال های پیش با تعجب با من برخورد داشتند، اکنون دیگر برای آنها امری عادی است که خانم هم می تواند راننده اتوبوس باشند.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف من در توسعه فعالیت، آموزش رانندگی است گفت: یکی از درخواست های من آموزش رانندگی برای متقاضیان دریافت گواهینامه پایه دو و یک است، در استان مربی خانم برای ارائه این آموزش ها وجود ندارد و من تنها خانم دارنده کارت هوشمند حرفه ای برای ناوگان سنگین هستم.
پوررمضان با بیان اینکه برای ارائه این آموزش ها نیاز است که یک دستگاه مینی بوس داشته باشم افزود: البته تامین یک دستگاه مینی بوس برای این آموزش ها از طریق اجاره، میسر است اما هزینه های اجاره بسیار بالا است و کرایه کردن خودرو در این شرایط برای من به صرفه نیست.
وی درباره همکاری خانواده اش در شغل رانندگی گفت: خانواده من نه تنها مشکلی با رانندگی من نداشته اند، بلکه همواره حمایت کرده اند و تشویق های آنها موجب پیشرفتم شده است
پور رمضان با بیان اینکه پدرم اصرار داشت که تمام فرزندان راننده شوند گفت: انسان باید تلاش کند در حرفه ای که مشغول است، مهارت خود را ارتقا و کار خود را توسعه دهد، من هم نتوانستم به داشتن مهارت برای آموزش رانندگی در آموزشگاه بسنده کنم و تلاش کردم تا گواهینامه پایه یک رانندگی را دریافت کرده و پس از دریافت مدرک حرفه ای رانندگی ناوگان سنگین، وارد عرصه رانندگی اتوبوس شدم.
تنها راننده بانوی اتوبوس در خراسان شمالی افزود: شغل من رانندگی است و قصد ندارم شغل دیگری انتخاب کنم اما ترجیح می دهم در حرفه مربیگری و گردشگری و جا به جایی مسافر های ایرانگردی، فعالیت داشته باشم.
رئیس اداره حمل و نقل مسافری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان شمالی هم در این باره گفت: این اداره کل در تلاش است تا مشکلات این راننده بانو، حل شود.
علی شرفی با بیان اینکه شرکت های خودرو ساز از ارائه پیش فاکتور برای اخذ تسهیلات خودداری کرده اند، آن را از مشکلات عنوان کرد و اظهار داشت: نوسان قیمت ها، افزایش قیمت ارز و وضعیت بازار علت ارائه نشدن پیش فاکتور از طرف خودروسازان است.
در خراسان شمالی 700 دستگاه ناوگان حمل و نقل مسافری وجود دارد که 157 از این تعداد، اتوبوس است و یکهزار و 700 راننده نسبت به جابه جایی مسافر در حمل و نقل عمومی مبادرت دارند.
پرشین خودرو: تنها راننده بانوی ناوگان اتوبوسی در خراسان شمالی، خواستار حمایت های مسئولان برای تامین مینی بوس و صدور مجوز به منظور ایجاد آموزشگاه رانندگی پایه یک ویژه زنان در این استان 863 هزار نفری شد.
کد خبر 107182
نظر شما