پرشین خودرو: شرکت زامیاد که از سال 1387 تاکنون برای تولید محصول وانت دیزلی قرار بوده است 300میلیارد ریال کمک بلاعوض دریافت کند همچنان از سوی مسئولان وزارت نفت سنگ قلاب می شود.
به گزارش «پرشین خودرو»، همایون ریاحی مدیرعامل اسبق شرکت زامیاد و کسی در زمان وی خط تولید وانت دیزلی راه اندازی شده است در این خصوص می گوید: تولید این محصول با توصیه اصلی از سوی سازمان بهینه سازی مصرف سوخت با تغییر 104قطعه در محصول وانت و در سال 1387 انجام گرفت.
وی ادامه داد: قرار بر این بود که سازمان بهینه سازی مصرف سوخت با پرداخت 300میلیارد ریال در اجرای این طرح با شرکت زامیاد مشارکت داشته باشد و مابقی هزینه ها از سوی زامیاد پرداخت شود اما اکنون پس از گذشت بیش از سه سال از تحقق وعده بهینه سازی خبری نیست!
ریاحی با بیان اینکه تاکنون 36هزار دستگاه وانت دیزلی تولید و روانه بازار کشور شده است، اظهار می دارد: تولید این تعداد خودرو صرفه جویی سالانه 100میلیارد تومان در کاهش مصرف سوخت را برای کشور به همراه داشته است.
کوروش رستمی عضو هیات مدیره شرکت زامیاد، نیز بیان می کند: به دلیل اینکه از سال آینده باید محصولات وانت با استاندارد یورو4 تولید و عرضه شود نیازمند صرف هزینه های بسیاری برای طراحی و تولید محصول جدید هستیم و چنانچه این 300میلیارد ریال تعهد وزارت نفت تخصیص نیابد باید با وانت دیزلی خداحافظی کرد.
وی با بیان اینکه هم اکنون حدود سه هزار و 200 نفر در زامیاد فعالیت دارند، اظهار امیدواری کرد که با پرداخت 300میلیارد ریال تعهد وزارت نفت، نگرانی موجود برای ادامه تولید وانت دیزلی برطرف شود.
رستمی، همچنین با اشاره به بازدید وزیر نفت از اولین خودرو دیزلی کشور یادآور شد که رستم قاسمی نیز چندی پیش از مساعدت وزاتخانه متبوع خود برای پرداخت تعهد 300میلیارد ریالی خبر داده است.
این عضو هیات مدیره شرکت زامیاد خاطرنشان کرد: از مسئولان کشور توقع داریم تا حمایتی که قبلا اعلام کرده اند را عملی کنند و شرایط در ادامه مسیر اقتصادی کشور به گونه ای باشد که ضمن دلگرمی تولیدکنندگان در سال "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" شاهد منفعت بیشتر برای کشور و مردم باشیم.
وانت دیزلی با پنج هدف اصلی اصلاح سبد سوخت کشور، کاهش مصرف سوخت، تنوع در سبد محصولی، تقویت کشندگی و شیب روی خودرو و بهینه سازی سیستم های خودرو در شرکت زامیاد تولید شده است.
براساس این گزارش، ضریب تراکم بالاتر موتورهای دیزلی منجر به افزایش راندمان حرارتی موتور و احتراق کامل شده و مصرف سوخت خودرو را تا 25درصد کاهش می دهد. طول عمر موتورهای دیزلی بیشتر بوده و تراکم بالای این موتورها کاهش 30درصدی آلایندگی نسبت به مصرف بنزین را به دنبال دارد.
یادآور می شود: به رغم اینکه زامیاد به تعهد خود برای طراحی و تولید محصول دیزلی عمل کرده اما وزارت نفت بدون توجه به تعهد خود منجر به شمارش معکوس برای توقف تولید تنها خودرو سبک دیزلی کشور شده است.
کد خبر 10777
نظر شما