پرشین خودرو: محققان دانشگاه كارنگی ملون و آزمایشگاههای AT&T در یكی از اولین پژوهشهای خود در زمینه ارتباط تركیبات حسی با مسیریابی، به طراحی نوعی فرمان ارتعاشی خودرو پرداختهاند كه به رانندگان كمك میكند بدون نیاز به منحرف كردن نگاه خود از جاده، مسیر دلخواه را پیدا كنند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، محققان در پژوهش خود در مورد سیستمی برای ارائه ابزار اضافی جهت انتقال جهتها از سیستم هدایتگر خودرو، به ارزیابی تركیب بازخوردهای صوتی، بصری و لمسی برای هدایت مسیر پرداخته و دریافتهاند كه رانندگان جوانتر به خصوص با اختلال حواس كمتری توسط نمایشگر سیستم مسیریابی در زمان دریافت بازخورد لمسی از فرمان خودروی ارتعاشی روبرو میشوند.
در رانندگان مسن، بازخورد لمسی به تقویت اشارات شنیداری پرداخت كه آنها به طور معمول ترجیح میدهند.
اگرچه فرمان خودروی لمسی بطور كلی به ارتقای عملكرد و ایمنی راننده میپردازد، نتایج این پژوهش نشان داده كه فقط ارائه ورودیهای حسگر اضافی همیشه مطلوب نیست. این ابزار بیشتر برای رانندگان مناسب مسن مناسب بوده چرا كه بازخورد حسگر اضافی میتواند ظرفیت مغزی را برای پردازش آن به چالش بطلبد.
فرمانهای خودروی ارتعاشی در حال حاضر توسط برخی از خودروسازان برای هشدار به رانندگان در مورد خطرات جادهای مورد استفاده بوده اما فرمان ارتعاشی آزمایشگاه AT&T از قابلیت ضربات ظریف غیرمنتظره برخوردار بوده و از این رو به انتقال اطلاعات بیشتر می پردازد.
بیست محرك در لبه این فرمان قرار دارند كه در هر جهتی قابل استفاده هستند. در این پژوهش، ضربان آنها در یك توالی ساعت شمار به معنی گردش به راست بوده و توالی خلاف ساعت شمار برای اشاره به گردش به چپ مورد استفاده میشود.
دانشمندان كارنگی ملون به ایجاد شیوههایی برای سنجش عملكرد، توجه و باز شناختی راننده پرداختهاند كه شامل مجموعهای از حسگرها است.
برای این پژوهش، آنها از فرمان خودروی AT&T به شبیهساز رانندگی خود جهت ارزیابی امكان كمك این حسگرها در عملكرد رانندگان مسن كه از كاهش دید، شنود و تحرك كلی برخوردارند، استفاده كرده و دریافتند كه عملكرد این ابزارهای كمكی بر روی رانندگان جوانتر، اثربخشی كمتری نسبت به رانندگان كهنسال دارد.
کد خبر 10922
نظر شما