به گزارش پرشین خودرو به نقل از مهر، هواپیماها یکی از عوامل مهم تولید گاز دی اکسید کربن بوده و لذا محیط زیست را آلوده می کنند. ولی آنها می توانند به شیوه دیگری هم روی آب و هوا تاثیر بگذارند.
مطالعه ای که در این زمینه در دانشگاه هلسینکی صورت گرفته حاکیست زمانی که هواپیماها از منطقه ای که در آن ابر وجود دارد عبور می کنند، احتمال افزایش بارش را در آن منطقه 10برابر بیشتر می کنند.
پژوهشگران فنلاندی با بررسی اطلاعات راداری به این نتیجه رسیده اند. آنها می گویند مشاهده دقیق تصاویر راداری نشان می دهد ابرهایی که در مسیر حرکت هواپیماها قرار دارند، پس از عبور آنها میزان برف و باران بیشتری در مقایسه با دیگر ابرها تولید می کنند.
پژوهشگران ابتدا با بررسی پروازهای فرودگاه Helsinki-Vantaa متوجه این موضوع شدند. اما آنها برای اطمینان از صحت یافته های خود ۱۱ سال دیگر وقت صرف کرده و داده های آماری مختلفی را بررسی کردند. داده های یادشده مربوط به دسامبر سال ۲۰۰۸ تا ژانویه سال ۲۰۱۸ بوده و شرایط جوی هر منطقه به مدت ۱۷ روز بعد از گذشت هر هواپیما مورد بررسی قرار می گرفت.
بر همین اساس هر هواپیما بعد از گذر از منطقه ای پوشیده از ابر، محیط اطراف خود را برای بارش بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد. میزان این تاثیرگذاری از ۲ تا حداکثر ۱۰ کیلومتر در نوسان است. علت این تاثیرگذاری حفره های ایجاد شده در ابرها به دنبال نشست و برخاست یا بالا و پایین رفتن هواپیماهاست که موجب تشدید بارش باران می شود.
پرشین خودرو: نتایج یک تحقیق علمی نشان می دهد هواپیماها در مسیر حرکت خود می توانند بر روی ابرها تاثیرگذار باشند و احتمال بارش باران و برف شدید در مسیر حرکت خود را تا 10 برابر افزایش دهند.
کد خبر 109473
نظر شما